Λήξη συναγερμού

Λήξη συναγερμού
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ Ν/Α ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ // ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΔΙΑΣΩΣΗΣ (ΠΡΟΣΟΧΗ : Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΕ ΕΝΤΥΠΟ.ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ) EUROKINISSI

Αποχώρησε αργά το μεσημέρι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος από τη θαλάσσια περιοχή της Σαμοθράκης. Παραμένει άγνωστο εάν προέβη σε διαδικασία έρευνας του υποθαλάσσιου χώρου

Περίπου ένα εικοσιτετράωρο έπλεε πέριξ της Σαμοθράκης το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Τσεσμέ και μέχρι στιγμής είναι αδιευκρίνιστη η αποστολή του στη συγκεκριμένη θαλάσσια ζώνη – στα διεθνή ύδατα αλλά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας – και εάν προέβη σε υποθαλάσσια έρευνα με ειδικά μηχανήματα.

Τελικώς στις 16:00 επέστρεψε στα τουρκικά χωρικά ύδατα και στις 16:45 αγκυροβόλησε στα τουρκικά παράλια πλησίον της περιοχής Ένος.

Με τη αποχώρηση του τουρκικού σκάφους έληξε και ο συναγερμός που είχε σημάνει στο ελληνικό πεντάγωνο το οποίο από την πρώτη στιγμή παρακολουθούσε στενά τις κινήσεις του.

Είχε προηγηθεί διάβημα του Υπουργείου Εξωτερικών προς την Άγκυρα με το οποίο η ελληνική πλευρά ζητούσε επαρκείς εξηγήσεις για την εμφάνιση στο Αιγαίο του εν λόγω ερευνητικού σκάφους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα