Τα στοιχήματα δίνουν Νόμπελ στον Οζ

default image

Ο ισραηλινός συγγραφέας, Άμος Οζ, είναι φαβορί σύμφωνα με στοιχηματική εταιρεία για το φετινό Νόμπελ Λογοτεχνίας

Ο ισραηλινός συγγραφέας Άμος Οζ είναι φέτος φαβορί για το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, σύμφωνα με τις πιθανότητες που ανακοινώθηκαν σήμερα από ιστότοπο στοιχημάτων.

Ο Οζ, το όνομα του οποίου έχει αναφερθεί επανειλημμένα για το βραβείο, βρίσκεται στο 5 προς 1, ενώ ακολουθούν η γεννημένη στην Αλγερία γαλλίδα ποιήτρια Ασιά Τζεμπάρ στο 6 προς 1 και ο ισπανός συγγραφές Λουίς Γκοϊτισόλο στο 7 προς 1. 

Ο Γκοϊοτισόλο, ο οποίος ζει στο Μαρόκο, είναι καινούριος στον κατάλογο των φαβορί των στοιχημάτων, όμως η παρουσία του σ’ αυτόν αντανακλά το γεγονός ότι η ιστοσελίδα επικεντρώνει φέτος περισσότερο σε συγγραφείς από την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική.

Το μόνιμο αμερικανικό ντουέτο των υποψηφίων για το Νόμπελ Τζόις Κάρολ Όουτς και Φίλιπ Ρόθ βρίσκεται στο 8-1 (τόσο η Όουτς όσο και ο Ροθ) , ενώ ο γεννημένος στη Συρία ποιητής Άδωνις (Άλι Άχμαντ Σαΐντ Ασμπάρ), ο οποίος περιλαμβανόταν και στον προηγούμενο κατάλογο των φαβορί, έχει πιθανότητες 9 προς 1, σύμφωνα πάντα με το γραφείο στοιχημάτων. 

Οι Ιταλοί Αντόνιο Ταμπούκι και Κλάουντιο Μάγκρις, ο Χαρούκι Μουρακάμι της Ιαπωνίας και ο Τόμας Πίντσον των ΗΠΑ συμπληρώνουν το τοπ-10 των φαβορί και βρίσκονται όλοι στο 10-1. 

Οι πιθανότητες για τον αμερικανό τραγουδιστή και τραγουδοποιό Μπομπ Ντίλαν είναι 26 προς 1, από 101 προς 1 που ήταν το 2008, σύμφωνα με το γραφείο στοιχημάτων. 

Επίσης στο 26 προς 1 βρίσκονται οι καναδέζες συγγραφείς Άλις Μάνρο και Μάργκαρετ Άτγουντ, ο Χουάν Μαρσέ από την Ισπανία και ο Τζέιμς Νγκούγκι από την Κένυα. 

Η επιλογή της Σουηδικής Ακαδημίας θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο σε ημερομηνία που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

(Πηγή: AΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα