Ένα BMW Isetta του 1959 μετατράπηκε σε dragster

Ένα BMW Isetta του 1959 μετατράπηκε σε dragster

Όπως και να το κάνουμε, ένα BMW Isetta του 1959 που έχει μετατραπεί σε dragster δεν είναι κάτι που συναντά κάποιος καθημερινά στους δρόμους. Το αντίθετο. Είναι ένα μοναδικό κομμάτι που θα βγεί σε δημοπρασία με τιμή εκκίνησης από 75.000 έως 100.000 δολάρια.

Το Isetta είναι ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης με τρεις τροχούς (δύο εμπρός, ένας πίσω) που χτίστηκε από την BMW την δεκαετία του 1950. Δεν ήταν αυτό που θα αποκαλούσε κάποιος όχημα επιδόσεων, ακόμη και για εκείνες τις ημέρες.

Ωστόσο, με έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα της Chevrolet τοποθετημένο στην πλάτη του οδηγού, η εικόνα του Isetta έχει αλλάξει δραματικά και έχουμε ένα dragster.

Στην πραγματικότητα, το 1959 BMW Isetta dragster που βλέπετε σε αυτές τις εικόνες αποδίδει 730 ίππους! Διαθέτει μηχανικό κιβώτιο δύο σχέσεων, ένα εξαιρετικό σύστημα πέδησης,  ένα σύστημα ανάρτησης από την BMW M3, ζάντες νίκελ πέντε ακτίνων  και BF Goodrich G-Force ελαστικά.

Το αυτοκίνητο έρχεται με ένα υπερσυμπιεστή BDS, δίδυμο Holley 750 CFM διπλό καρμπυρατέρ και μπορεί εξαπολύει φλόγες σε μήκος 4 ποδιών. Το dragster διαθέτει επίσης μια πίσω αεροτομή-τέρας.

Το BMW Isetta Dragster πρόκειται να τεθεί σε δημοπρασία στο RM Auctions και η τιμή του αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 75.000 και 100.000 δολαρίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα