Φωτιά στην Καστοριά

Φωτιά στην Καστοριά
ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΕΘΙΜΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ EUROKINISSI

Εισαγόμενη φωτιά, από την Αλβανία, βρίσκεται σε εξέλιξη στην Καστοριά ενώ η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί ότι διανύουμε επικίνδυνη περίοδο

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο δημοτικό διαμέρισμα Κομνηνάδων του δήμου Ακριτών στο νομό Καστοριάς. Η φωτιά επεκτάθηκε στη χώρα μας από την Αλβανία και καίει χορτολιβαδική έκταση σε δύσβατη περιοχή. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 3 υδροφόρα οχήματα με 10 άνδρες, ενώ αναμένονται εναέριες δυνάμεις με ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Από τη φωτιά δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Σε εξέλιξη είναι επίσης φωτιά στο δημοτικό διαμέρισμα Δήμητρα, στην Αρκαδία.

Διακόσια στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης κατέκαψε η φωτιά στην περιοχή Φούφα της Πτολεμαϊδας, που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής. Στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος 20 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δέκα οχήματα και τρεις υδροφόρες των δήμων της περιοχής.

Με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Τρίτη στις περιοχές Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ικαρίας και Δωδεκανήσου και ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα