Τα 22 τραγούδια του Τζέιμς Μποντ από το χειρότερο στο καλύτερο

Τα 22 τραγούδια του Τζέιμς Μποντ από το χειρότερο στο καλύτερο

Το mixtape του διασημότερου κινηματογραφικού πράκτορα, περιέχει σχεδόν τα πάντα: από σόουλ, easy listening, ροκ, ποπ μέχρι και dance. Ανακαλύψτε το!

Επιμέλεια: Μανώλης Κρανάκης

Η κυκλοφορία του «Skyfall» της Adele για τη νέα 23η ταινία του Τζέιμς Μποντ δίνει το σύνθημα για μια επιστροφή στα τραγούδια που έφτιαξαν το mixtape του 007 τον τελευταίο μισό αιώνα. Από το 22 μέχρι το 1 αυτή είναι η σειρά που τους αξίζει…

H παράδοση των τραγουδιών που θα συνόδευαν τους τίτλους αρχής των ταινιών του Τζέιμς Μποντ ξεκίνησαν το 1964 στην τρίτη ταινία της σειράς, το «Goldfinger», με τις δύο πρώτες ταινίες να χαίρουν το «Dr. No» του διάσημου θέματος του Τζον Μπάρι και το «From Russia With Love» μια ορχηστρική εκδοχή του βασικού τραγουδιού της ταινίας που ακούγεται μόνο μέσα στην ταινία και στους τίτλους τέλους της.

Με σύνολο 22 τραγούδια (συμπεριλαμβανομένου και του «Skyfall» της Adele για την 23η επίσημη περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ) το mixtape του διασημότερου κινηματογραφικού πράκτορα που φέτος κλείνει 50 χρόνια ζωής, περιέχει σχεδόν τα πάντα. Από σόουλ, easy listening, ροκ, ποπ μέχρι και dance σε μια συλλογή που ακόμη και με ελάχιστες ατυχείς στιγμές υπήρξε πιστή στον πρωταρχικό της σκοπό: να αφήσει στην ιστορία ένα τραγούδι για κάθε ταινία.

Στη λίστα που ακολουθεί ταξινομήσαμε τα 22 τραγούδια των επίσημων ταινιών του Τζέιμς Μποντ από το χειρότερο στο καλύτερο, αφήνοντας απ’ έξω τόσο τα τραγούδια από τις ανεπίσημες ταινίες της σειράς («Casino Royale» και «Never Say Never Again»), αλλά και όλα τα τραγούδια που γράφτηκαν, ηχογραφήθηκαν αλλά δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ για διαφορετικούς λόγους το καθένα στην ιστορία των ταινίων του Τζέιςμ Μποντ – για όλα τα παραπάνω επιφυλλασόμαστε να επιστρέψουμε με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα.

Δείτε τη λίστα με τα τραγούδια του Τζέιμς Μποντ στο Flix

Διαβάστε ακόμα:

* Ο Τζέιμς Μποντ βλέπεται καλύτερα με soundtrack την Adele!

* Διαβάστε τα πάντα για το «Skyfall» εδώ

* Γνωρίστε από τώρα τον επόμενο κακό που θα τα βάλει με τον Τζέιμς Μποντ!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα