Concept κινητά τηλέφωνα

Concept κινητά τηλέφωνα

Λίγο photoshop, λίγη υψηλή γραφιστική και θέλει πολύ για να φτιάξεις ένα τηλέφωνο «μακέτο»;

Λίγο photoshop, λίγη υψηλή γραφιστική και θέλει πολύ για να φτιάξεις ένα τηλέφωνο «μακέτο»;Θυμάστε πέρυσι που η κοινότητα των gadgetistas πανηγύριζε τη διαρροή φωτογραφιών του Nokia N99; Του υποτίθεται πρώτου τηλεφώνου που θα τρέχει πλήρες Word σε διαστάσεις παλάμης. Κάντε ένα google search και θα δείτε ότι ακόμα… πανηγυρίζουν. Χωρίς, εδώ και ένα χρόνο, να έχει γίνει τίποτα καινούριο.



Από τη Nokia, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Νέες διαρροές; Ουδεμία. Τηλέφωνο; Μηδέν εις το πηλίκον. Photoshop; Άφθονο.



Τα τηλέφωνα που σας παρουσιάζουμε παρακάτω είναι αντίστοιχες περιπτώσεις. Συσκευές concept που έχουν ολοκληρώσει το πρώτο βήμα υλοποιήσης τους. Από το μυαλό του σχεδιαστεί έχουν περάσει στο χαρτί! Ή στον υπολογιστή αν προτιμάτε. Συσκευές “μακέτo” που θα έλεγε και ο Σημίτης αν ήταν συντάκτης τεχνολογίας:




10. NEC Tag




Λοιπόν! Συνεδριάζει το marketing και αποφασίζει ότι του χρόνου τέτοια εποχή θέλει να μπει στο meeting με ένα τηλέφωνο που να φοριέται και στο δεξί σαν κόσμημα. Το βάρος της υλοποίησης του project μετατίθεται στα στιβαρά δάκτυλα του γραφίστα. Ανοίγει το 3D studio, ανοίγει το photoshop και «εγένετω» τηλέφωνο. Μέχρι τότε το τεχνικό τμήμα παλεύει να λύσει τα προβλήματα στο firmware των τηλεφώνων που είναι ήδη στο στάδιο της παραγωγής.



Όχι ότι τα υλικά και οι τεχνολογίες δεν υπάρχουν αλλά μέχρι να δούμε ένα τηλέφωνο που η οθόνη του θα διπλώνει σαν χαρτί δεν το πιστεύουμε. Και ας με διαψεύδουν οι παρακάτω φωτογραφίες.




9. CUin5



Εκ πρώτης όψεως θυμίζει κουτί τσιγάρων. Εκ δεύτερης με σταυρόλεξο ή sudoku. Αυτό που έχουμε δηλαδή είναι ένα κινητό sudoku.



Ποιά προβλήματα θα λύνει; Αποκλείεται να σας το κλέψουν αφού κανείς δε θα καταλάβει ότι πρόκειται για τηλέφωνο.









8. BenQ-Siemens Snake phone




Ακόμα ένα concept, αυτή τη φορά επωνύμως. Το τηλέφωνο φίδι της BenQ-Siemens περιελίσσεται γύρω από το χέρι σαν αρχαιοελληνική ροζέτα (επίμηκες βραχιόλι με άνθη). Το μόνο που χρειάζεται επιπλέον είναι νεοελληνική hitech βίλλα με γύψινους κίονες κορινθιακού ρυθμού.




7. Nokia 888




Τώρα όταν σου έχουν ολόκληρο επίσημο site για το μελλοντικό communicator της Nokia μπορείς να το αμφισβητήσεις; Ναι μπορείς! Δείτε απλώς το βίντεο. Ένα cyber girl ζει το μέλλον με το Nokia 888. Cyber το girl, virtual και αυτό που κρατάει στα χέρια της.



Ακόμα και η Nokia καταφέρει να σχεδιάσει και υλοποιήσει τα νανο-κυκλώματα που απαιτούνται για να δουλεύει η συσκευή ως communicator (πομπός δέκτης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας) θα πρέπει να τροφοδοτείται με «αέρα». «Running on thin Air» που λένε και οι Άγγλοι.









6. What You See Is What You Get



Η διαφορά του αυτής της συσκευής είναι ότι δεν χρησιμοποιεί οθόνη για να σκοπεύσεις με την κάμερα αλλά ένα διαφανές πλαίσιο. Ότι βλέπεις τραβάς ενώ οι χειρισμοί γίνονται με πληκτρολόγιο αφής.



Και αν θες να ζουμάρεις και να δεις ακριβώς τι τραβάς όπως σε όλες τις ψηφιακές; Ε αυτά είναι ψιλολεπτομέρειες. Θα τα λύσουν οι τεχνικοί! Ο σχεδιαστής είναι για τις μεγάλες ιδέες.




5. Black Box Concept Phone




Ότι έχουμε προς το παρόν είναι ένα μαύρο κουτί με υποτιθέμενα πλήκτρα που αλλάζουν θέση! Αυτά! Δείτε το!




4. Τηλέφωνο Bracelet




Είναι βραχιόλι με ασημί επιφάνειες και θυμίζει χειροπέδες. Όταν ακούς μουσική το έχεις σαν βραχιόλι και όταν δέχεσαι κλήσεις το ανοίγεις σαν clampshell για να μιλήσεις. Αν έχεις και όση φαντασία έχει ο σχεδιαστής του τότε με ένα δεύτερο κάνεις άλλο κόλπα if you know what I mean!



To περίεργο είναι ότι πρόκειται για μια απολύτως υλοποιήσιμη ιδέα αφού το σχήμα του αλλάζει με, άκουσον άκουσον, κοινούς μεντεσέδες. Το μόνο που λείπει είναι ένα λουκέτο για να το ασφαλίζεις.




3. Nokia Aeon




Η Synaptics έχει κάτι παρόμοιο, το Onyx, η BenQ επίσης και η ιδέα βρίσκεται στην αγορά με το InteractPad του LG KF600: Μια οθόνη αφής, χωρισμένη σε δύο μέρη, με το ένα μέρος να σου δίνει τα πλήκτρα χειρισμού είτε πρόκειται για το πληκτρολόγιο είτε για τα πλήκτρα πλοήγησης στο μενού και τις ρυθμίσεις. Τώρα, μέχρι να «σιτέψει» η ιδέα, χρόνος υπάρχει και περιμένουμε τη Nokia να ελεήσει.




2. Sony Ericsson Concept Phone




Φανταστείτε μια ultra slim cybershot κάμερα με ραδιοφωνο, 2 GB εσωτερικής μνήμης, οθόνη OLED σε μινιμαλιστικό design: Χωρίς να υποσχεται καμία επανάσταση το concept αυτό της Sony Ericsson απλώς θα ενσωματώσει την τελευταία τεχνολογία σε κάθε επιμέρους υπηρεσία. Γι’ αυτό και δεν διατηρούμε επιφύλαξει ότι σχετικά σύντομα θα είναι πραγματικότητα.




1. Nokia Archive Concept Phone




To Archive της Nokia δεν σκοπεύει να ικανοποιήσει ανάγκες επικοινωνίας αλλά ανάγκες τηλεργασίας. Αν υλοποιηθεί, υποτίθεται, ό,τι θα δίνει τη δυνατότητα σε ένα δεδομένο αριθμό ανθρώπων να δουλέψουν μαζί από απόσταση. Η οπτική επικοινωνία και η ανταλλαγή ιδεών σε notes, εικόνες θα πραγματοποιείται με WiFi και 3G και η ηχητική μέσω Bluetooth.



Τι έχουμε προς το παρόν; Ένα καταπληκτικό βίντεο με κινούμενα σχέδια!




Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα