Tα νέα μοντέλα AVCHD HDD Handycam

Tα νέα μοντέλα AVCHD HDD Handycam

Η Sony παρουσίασε τα νέα μοντέλα AVCHD HDD Handycam με μεγάλης διάρκειας εγγραφές ποιότητας HD και ταχύτερες λειτουργίες αναζήτησης σκηνών

Η Sony παρουσίασε πρόσφατα τα νέα μοντέλα AVCHD HDD Handycam με μεγάλης διάρκειας εγγραφές ποιότητας HD σε σκληρό δίσκο και ταχύτερες και εξυπνότερες λειτουργίες αναζήτησης σκηνών. Η όμορφη σχεδίαση συναντά τις εκπληκτικά μεγάλης διάρκειας εγγραφές ποιότητας HD σε ένα από τα μικρότερα και ελαφρύτερα μοντέλα Handycam AVCHD που κατασκεύασε ποτέ η Sony, τα οποία, όμως, διαθέτουν σκληρό δίσκο μεγάλης χωρητικότητας. Η νέα σειρά προσφέρει τον απίστευτο χρόνο 38 ωρών εγγραφής και κάνει τις High Definition λήψεις σας ακόμα πιο εύκολες και αποδοτικές.




Μεγαλύτερη διάρκεια εγγραφής χωρίς κασέτες ή DVD



Επικεφαλής των εξαιρετικά μικρών σε μέγεθος, κομψών μοντέλων της νέας σειράς HDR-SR είναι το κορυφαίο μοντέλο SR8E. Με χωρητικότητα σκληρού δίσκου 100GB, πραγματοποιεί εγγραφή εικόνας HD και ψηφιακού ήχου surround διάρκειας μέχρι και 38 ωρών (στην κατάσταση εγγραφής LP).



Το κορυφαίο αυτό μοντέλο ακολουθούν τα εξίσου κομψά SR5E και SR7E, τα οποία προσφέρουν αντίστοιχα χωρητικότητα σκληρού δίσκου 40GB και 60GB, εξασφαλίζοντας 15 και 22 ώρες χρόνου εγγραφής αντίστοιχα (στην κατάσταση εγγραφής LP). Tα νέα μοντέλα επίσης διαθέτουν τεχνολογία HDD Smart Protection, η οποία προφυλάσσει το σκληρό δίσκο των συσκευών από απροσδόκητους κραδασμούς και συγκρούσεις, ενόσω πραγματοποιείτε τις λήψεις σας.




Εξαιρετική ποιότητα εικόνας HD



Τα μοντέλα της νέας σειράς HDR-SR χρησιμοποιούν το format AVCHD για τη σύλληψη εικόνας 1080 με εξαιρετική λεπτομέρεια και ζωντανά χρώματα. Ο αισθητήρας ClearVid CMOS με τον επεξεργαστή Enhanced Imaging Processor προσφέρει άριστο δυναμικό εύρος και μειωμένες αλλοιώσεις (smear) σε σύγκριση με τους συμβατικούς αισθητήρες CCD. Η εξαιρετική ευαισθησία με ελάχιστη φωτεινότητα μόλις 2 lux (Auto Slow Shutter “ON”) κάνει δυνατές τις επιτυχημένες λήψεις στο λυκόφως ή σε χαμηλά φωτισμένους εσωτερικούς χώρους.




Λήψη εικόνας υψηλής ποιότητας



Μπορείτε, επίσης, να πραγματοποιήσετε λήψη φωτογραφιών υψηλής ποιότητας με ανάλυση ως και 6.1 Megapixels στα μοντέλα SR7/SR8 και 4.0 Μegapixels στο μοντέλο SR5. Στην κατάσταση λειτουργίας Dual Rec, μπορείτε να πραγματοποιείτε λήψη φωτογραφιών ανάλυσης 4.6 Megapixels χωρίς να διακόπτετε τη λήψη video στα μοντέλα SR7E/8E ή ανάλυσης 2.3 Megapixels στο μοντέλο SR5.



Χάρη στη δυνατότητα οπτικού zoom 10x του φακού Carl Zeiss Vario-Sonnar T*, οι μακρινές εικόνες έρχονται πιο κοντά με εξαιρετική καθαρότητα. Η τεχνολογία οπτικής σταθεροποίησης εικόνας Super SteadyShot (SR7E/8E) εξασφαλίζει ευκρινείς, καθαρές εικόνες κατά τη λήψη, καθώς και βελτιωμένη σταθερότητα εικόνας όταν πραγματοποιείτε λήψεις στη λειτουργία slow shutter.



Το ενσωματωμένο μικρόφωνο επιτρέπει την εγγραφή ήχου Dolby Digital surround 5.1 καναλιών – απαραίτητο κομμάτι της συνολικής εμπειρίας ψυχαγωγίας HD σε ένα σύστημα home theatre.




Προβολή HD



Μπορείτε να προβάλλετε τις λήψεις HD video καθώς και τις φωτογραφίες που έχετε τραβήξει στην ευρεία (wide) οθόνη αφής Clear Photo LCD plus με διαγώνιο 2,7 ιντσών, η οποία προσφέρει άριστη φωτεινότητα, contrast και πιστή αναπαραγωγή χρωμάτων.



Για να απολαμβάνετε προβολές HD στο σπίτι, υπάρχουν όλο και περισσότερες συναρπαστικές δυνατότητες. Μπορείτε να συνδέσετε τα μοντέλα της σειράς SR απευθείας σε οποιαδήποτε HD-ready τηλεόραση BRAVIA μέσω καλωδίου mini-HDMI (διατίθεται προαιρετικά), απολαμβάνοντας εκπληκτικά αποτελέσματα στο σαλόνι σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να πραγματοποιήσετε εγγραφή δίσκων AVCHD με τη βοήθεια ενός PC και να χρησιμοποιήσετε την κονσόλα PLAYSTATION3 ή κάποιο Blu-ray player συμβατό με την τεχνολογία AVCHD για αναπαραγωγή.




Νέες τεχνολογίες για ταχύτερη αναζήτηση σκηνών



Η λειτουργία ‘Visual Index’ διαιρεί το υλικό σας σε μια σειρά «κεφαλαίων», ένα για κάθε πάτημα του κουμπιού εκκίνησης εγγραφής (Record Start). Για κάθε κεφάλαιο δημιουργούνται αυτόματα εικονίδια προεπισκόπησης (thumbnails) τα οποία προβάλλονται στην οθόνη αφής της βιντεοκάμερας δίνοντάς σας τη δυνατότητα να επιλέξετε τη σκηνή που επιθυμείτε.



Τη λειτουργία ‘Visual Index’ συμπληρώνουν νέα, ευφυή γνωρίσματα εύρεσης σκηνών που κάνουν ακόμα ευκολότερο τον εντοπισμό των αγαπημένων σας αναμνήσεων μετά από μια ημέρα λήψεων.



Η λειτουργία ‘Film Roll Index’ δημιουργεί αυτόματα σημεία ευρετηρίου σε διαστήματα που μπορούν να οριστούν από το χρήστη και τα οποία μπορούν να κυμαίνονται από 3 δευτερόλεπτα ως 5 λεπτά εντός κάθε κεφαλαίου. Το μόνο που χρειάζεται είναι το πάτημα του κουμπιού ‘Film Roll’ στην βιντεοκάμερα.



Με τη λειτουργία ‘Face Index’, η βιντεοκάμερα εντοπίζει αυτόματα τις σκηνές των λήψεών σας οι οποίες περιέχουν πρόσωπα και στη συνέχεια αυτά εμφανίζονται στην οθόνη της συσκευής με τη μορφή εικόνων προεπισκόπησης, κάνοντας εύκολη και διασκεδαστική την περιήγηση στις σκηνές που περιλαμβάνουν το παιδί σας ή άλλα πρόσωπα. Ο εντοπισμός προσώπων βέβαια εξαρτάται από τις συνθήκες εγγραφής και ενδέχεται να μην λειτουργήσει υπό ορισμένες συνθήκες.



Το λογισμικό Picture Motion Browser που συνοδεύει τα νέα μοντέλα επιτρέπει επίσης αναζητήσεις τύπου ‘Highlight’, με τις οποίες μπορείτε να εντοπίζετε πολύχρωμες, έντονα φωτισμένες σκηνές που περιέχουν φωνές. Η λειτουργία αυτή είναι ιδανική για να βρίσκετε εύκολα σημαντικές σκηνές από την παραλία, την πισίνα, από συναυλίες και από άλλες εκδηλώσεις.



Για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, μπορείτε να πραγματοποιείτε αναζητήσεις σκηνών ανά ημερομηνία λήψης, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία ‘Date Index’.




Και όμως απλή στη χρήση



Παρά τις προηγμένες δυνατότητες σύλληψης και αναπαραγωγής, τα νέα μοντέλα βιντεοκαμερών AVCHD HDD Handycam είναι εξαιρετικά εύκολα στη χρήση χάρη στις απλές και επεξηγηματικές επιλογές των μενού και στις βοηθητικές επεξηγήσεις των λειτουργιών που εμφανίζονται επί της οθόνης. Ακόμα, η λειτουργία ‘Easy Handycam’ προσαρμόζει όλες τις ρυθμίσεις της συσκευής για ασφαλή, καθημερινή χρήση.



Είναι εύκολο να αρχειοθετήσετε τις αναμνήσεις σας ώστε να τις απολαμβάνετε ξανά και ξανά. Μόλις ο σκληρός δίσκος της βιντεοκάμερας γεμίσει, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ διαφόρων μεθόδων για να μεταφέρετε το πολύτιμο υλικό σας σε ένα PC ή σε δίσκους DVD.



Η βάση Handycam Station, η οποία συνοδεύει τα νέα μοντέλα, διαθέτει τη λειτουργία ‘One Touch Disc Burn’. Απλά πατήστε ένα κουμπί στη βάση για να μεταφέρετε τις λήψεις σας από την Handycam σας σε ένα PC συνδεδεμένο μέσω USB, δημιουργώντας εύκολα στη συνέχεια δίσκους AVCHD DVD.



Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε με ασφάλεια τα δεδομένα της κάρτας μνήμης Memory Stick στον υπολογιστή σας με τη βοήθεια της λειτουργίας ‘Easy PC Back-up’. Η λειτουργία αυτή εντοπίζει με έξυπνο τρόπο και μεταφέρει μόνο τα αρχεία τα οποία δεν έχουν ήδη αντιγραφεί, προσφέροντας ταχύτερες λήψεις αντιγράφων ασφαλείας.



Αφού εισάγετε το υλικό στο PC σας χρησιμοποιώντας το λογισμικό Picture Motion Browser που συνοδεύει τη συσκευή, είναι εύκολο να δημιουργήσετε τις δικές σας ταινίες, κάνοντας την επιλογή σας από μια διαρκώς αυξανόμενη γκάμα πακέτων λογισμικού επεξεργασίας εικόνας συμβατών με την τεχνολογία AVCHD.




Διάθεση



Τα μοντέλα Sony Handycam SR5E, SR7E και SR8E θα είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη από τον Ιούνιο του 2007, ενώ προπαραγγελίες θα είναι δυνατές στη διεύθυνση
www.sonystyle-europe.com




HDR-SR8E/SR7E: Βασικά γνωρίσματα



· Εγγραφή AVCHD 1080i

· Εγγραφή HD με διάρκεια μέχρι 38 ώρες σε σκληρό δίσκο χωρητικότητας 100GB (SR8E)

· Εγγραφή HD με διάρκεια μέχρι 22 ώρες σε σκληρό δίσκο 60GB (SR7E)

· Φακός Carl Zeiss Vario-Sonnar T*

· Αισθητήρας ClearVid CMOS

· Τεχνολογία x.v.Colour

· Οπτικό zoom 10x / ψηφιακό zoom 20x

· Τεχνολογία οπτικής σταθεροποίησης εικόνας Super SteadyShot

· Λήψη φωτογραφιών ανάλυσης 6.1 Megapixels

· Εγγραφή ήχου Dolby Digital surround 5.1 καναλιών

· Ευρεία (wide) οθόνη Clear Photo LCD plus 2,7 ιντσών

· Έγχρωμο οπτικό σκόπευτρο ευρείας θέασης (wide) 123k

· Τεχνολογία STAMINA για αυτονομία ως και 5 ώρες (με την προαιρετική μπαταρία)




HDR-SR5E: Βασικά γνωρίσματα



· Εγγραφή AVCHD 1080i

· Εγγραφή HD με διάρκεια μέχρι 15 ώρες σε σκληρό δίσκο 40GB

· Φακός Carl Zeiss Vario-Sonnar T*

· Αισθητήρας ClearVid CMOS

· Τεχνολογία x.v.Colour

· Οπτικό zoom 10x / ψηφιακό zoom 80x

· Λήψη φωτογραφιών ανάλυσης 4.0 Megapixels

· Εγγραφή ήχου Dolby DigitalⓇ surround 5.1 καναλιών

· Ευρεία (wide) οθόνη Clear Photo LCD plus 2,7 ιντσών

· Τεχνολογία STAMINA για αυτονομία ως και 6 ώρες (με την προαιρετική μπαταρία)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα