Ξανά στο εδώλιο ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Ξανά στο εδώλιο ο Άκης Τσοχατζόπουλος
Στιγμιότυπο από την άφιξη του Άκη Τσοχατζόπουλου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό. (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) Eurokinissi

Συνέχεια στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Συνεχίζεται με την εξέταση στελέχους του ΣΔΟΕ

Για “καταιγιστικά συμπεράσματα” που θα θέσουν “το κατηγορητήριο στον αέρα”, έκανε λόγο ο δικηγόρος του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, Λεωνίδας Κοτσαλής, προαναγγέλλοντας την κατάθεση στο δικαστήριο πορίσματος λογιστών, τεχνικών πραγματογνωμόνων για τα εμβάσματα και την πορεία τους.

Σύμφωνα με τον συνήγορο, τα συμπεράσματα στα οποία που καταλήγει το πόρισμα, αμφισβητούν τις παραδοχές του κατηγορητηρίου.

Ο έτερος υπερασπιστής του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος, επανέφερε το θέμα της εξέτασης των πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ.

Στο δικαστήριο διαβιβάστηκαν σήμερα νέα στοιχεία για την πορεία εμβάσματος ύψους περίπου δυο εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία φέρονται κατά την κατηγορία να συνδέονται με την υπόθεση “μαύρων χρημάτων που δόθηκαν για την προμήθεια των υποβρυχίων.

Η διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων συνεχίζεται με την, για τρίτη ημέρα, κατάθεση του στελέχους του ΣΔΟΕ Νίκου Μαϊτού.

Κατά την εξέταση του μάρτυρα προϊσταμένου του ΣΔΟΕ που απαντά σε ερωτήσεις της υπεράσπισης ο πρόεδρος Χρ. Κατσιάνης, σε έντονο ύφος, τού επεσήμανε ότι η υπηρεσία του δεν επέμεινε ώστε να εντοπίσει τους πραγματικούς ιδιοκτήτες της αμερικανικής εταιρείας Nobilis. Ο πρόεδρος έκανε λόγο σε “κενά και σκιές” που παραμένουν από το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

Ο μάρτυρας, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, επεσήμανε ότι στην περίπτωση της αγοράς του εν λόγω ακινήτου προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, που φαίνεται ότι πλήρωνε ενοίκιο για την Αρεοπαγίτου, προχώρησε στην αγορά του σπιτιού στο όνομα της συζύγου χωρίς να υπάρξει συμβόλαιο ούτε προσύμφωνο με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Nobilis που φαινόταν ιδιοκτήτρια.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου στον οποίο απευθύνθηκε ο πρόεδρος του δικαστηρίου λέγοντας “να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας γιατί μπορεί να ακουστούν και πράγματα χειρότερα από δω και πέρα.

“Καταλαβαίνω την ταλαιπωρία σας. Διατηρήστε όμως την ψυχραιμία σας για να βοηθήσετε τη θέση σας. Εδώ κρέμεται η ζωή και η ελευθερία σας”, υπογράμμισε.

Για πρώτη φορά από την έναρξη της δίκης ήταν παρούσες στο δικαστήριο η προσωρινά κρατούμενη κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, καθώς και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, που απουσίαζε στις προηγούμενες συνεδριάσεις επικαλούμενη λόγους υγείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα