Στην υπηρεσία του πολίτη

Στην υπηρεσία του πολίτη
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 424 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΟΡΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ MOTIONTEAM

Σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τους ασθενείς, λόγω του εμπάργκο των προμηθευτών στα δημόσια νοσοκομεία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε 13 μέτρα, ώστε τα στρατιωτικά νοσοκομεία να ανοίξουν τις πύλες τους στους πολίτες

Ανοίγουν οι πύλες των στρατιωτικών νοσοκομείων  για τους πολίτες με απόφαση του  Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου. Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο, καθώς τα δημόσια νοσοκομεία υποφέρουν από την έλλειψη υλικών, εξαιτίας του εμπάργκο των προμηθευτών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ζωές των ασθενών.

 Ας δούμε αναλυτικά τα 13 μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός:

1 ) Εφεξής όλοι  ανεξαιρέτως οι πολίτες αποκτούν  πρόσβαση στα στρατιωτικά νοσοκομεία  της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (401, ΓΝΑ, ΝΝΑ, ΝΙΜΙΤΣ, 424). Ο αριθμός των ιδιωτών θα εξαρτάται από την πληρότητα των νοσοκομείων και τη βαρύτητα των περιστατικών.

2) Στους δικαιούχους  εντάσσεται το πολιτικό προσωπικό  των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και  το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας  και οι απόστρατοί τους.

3) Οι διαθέσιμες  κλίνες των στρατιωτικών νοσοκομείων θα ανακοινώνονται καθημερινώς προς αξιοποίηση στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Υγείας.

4) Κάθε πολίτης  θα μπορεί να κάνει εξειδικευμένες  εξετάσεις στα ειδικά ιατρεία  και τα εργαστήρια των στρατιωτικών  νοσοκομείων είτε με παραπομπή  μέσω νοσοκομείου του ΕΣΥ είτε απευθείας μέσω ραντεβού.

5) Οι ειδικοί  στρατιωτικοί γιατροί που υπηρετούν  σε μονάδες εκστρατείας θα  διατίθενται στα νοσοκομεία του  ΕΣΥ για την κάλυψη τυχόν  αναγκών τους.

6) Τα στρατιωτικά  νοσοκομεία, όπως και τα πολιτικά, θα λειτουργούν όλη την ημέρα.

7) Τα στρατιωτικά  νοσοκομεία θα βρίσκονται σε  διαρκή εφημερία και ετοιμότητα.

8) Οι στρατιωτικοί  γιατροί και οι οπλίτες γιατροί  θα συνεργάζονται με τα Κέντρα  Υγείας της περιοχής τους.

9) Τα στρατιωτικά  νοσοκομεία της Αττικής αναλαμβάνουν να υποστηρίζουν την περίθαλψη των κατοίκων των νησιών της άγονης γραμμής του Αιγαίου (Σαμοθράκη, Σκύρος, Αγ. Ευστράτιος, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Ψαρά, Μικρές Κυκλάδες).

10) Εκτός από  τις αεροδιακομιδές που ήδη  διενεργούνται από τις Ένοπλες  Δυνάμεις, τα ασθενοφόρα οχήματα των στρατιωτικών μονάδων θα διατίθενται για τη μεταφορά ασθενών από τα Κέντρα Υγείας στα νοσοκομεία.

11) Ενισχύονται  τα στρατιωτικά νοσοκομεία με  αξιωματικούς του Οικονομικού  και της Πληροφορικής για την  αξιοποίηση του μηχανογραφικού  συστήματος «Φίλιππος».

12) Όλες οι  αποφάσεις των συναρμόδιων υπουργείων  που σχετίζονται με την προμήθεια  και τη διακίνηση φαρμάκων  και υλικών επεκτείνονται και  στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

13) Θα αξιοποιηθεί  πλήρως το υπάρχον στρατιωτικό  εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο κ. Βενιζέλος  διευκρίνισε ότι οι οφειλές από  τα ασφαλιστικά ταμεία προς τα στρατιωτικά  νοσοκομεία φθάνουν τα 210 εκατομμύρια  ευρώ, ενώ 255 εκατομμύρια ευρώ οφείλουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία στις εταιρείες  προμήθειας φαρμακευτικού υλικού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα