Οδηγός Αισιοδοξίας

Οδηγός Αισιοδοξίας

Διαβάστε την κριτική του Flix για την ταινία του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ, Οδηγός Αισιοδοξίας, η οποία έρχεται φορτωμένη με 8 οσκαρικές υποψηφιότητες

Επιμέλεια: Λήδα Γαλανού

Γιατί όταν ψάχνεις εντατικά για το happy end σου, οι γύρω σε περνάνε για τρελό; Ρομαντική κομεντί με τους πιο αληθινούς «διαφορετικούς» ήρωες, υποψήφια για 8 Όσκαρ.

Ο Πατ Σολιτάνο πιστεύει ότι είναι καλά. Οι υπόλοιποι έχουν διαφορετική γνώμη. Η στιγμή που είδε τη γυναίκα του να τον απατά, επί τω έργω, έκανε στο μυαλό του το κλικ. Το αποτέλεσμα ήταν να νοσηλευτεί για τέσσερα χρόνια σε ψυχιατρική κλινική.

Τώρα ο Πατ είναι έτοιμος, επιστρέφει στον «έξω κόσμο», στο σπίτι των γονιών του, με μοναδική υποχρέωση να παίρνει τα φάρμακά του και να επισκέπτεται τον ψυχαναλυτή του. Στόχος του είναι να ξανακερδίσει τη γυναίκα του και να ζήσουν μαζί ευτυχισμένοι.

Τα σχέδιά του θ’ ανατρέψει η συνάντησή του με την Τίφανι, μια κοπέλα που έχασε τραγικά τον άντρα της κι από τότε διεκδικεί με πάθος και τσαμπουκά την κάθε στιγμή της ζωής της.

Ο Πατ και η Τίφανι έχουν τρία κοινά: χρησιμοποιούν τα ίδια ηρεμιστικά, οι γύρω τους αντιμετωπίζουν σαν εύθραυστη πορσελάνη και μαζί θα διεκδικήσουν έναν τίτλο στον προσεχή διαγωνισμό χορού, παρότι ακόμα δεν ξέρουν ούτε τα βασικά βήματα.

Ο Ντέιβιντ Ο. Ράσελ είναι ένας σκηνοθέτης που στο παρελθόν μας έχει ενθουσιάσει («Flirting With Disaster», «Three Kings») ή απογοητεύσει οικτρά («I Hear Huchabees», «The Fighter»), αλλά η νέα του ταινία είναι σίγουρα ό,τι καλύτερο και ειλικρινέστερο έχει σκεφτεί ως τώρα.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο και δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο Flix

Διαβάστε ακόμα:

* Jack Reacher

* Αγάπησα Ένα Ζόμπι / Warm Bodies

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα