Φόρος της ΕΕ στις συναλλαγές

Φόρος της ΕΕ στις συναλλαγές

Φορολόγηση επί των χρηματοοικονομικών  συναλλαγών θα επιβάλει η ΕΕ την προσεχή Πέμπτη καθώς οι ευρωπαίοι ηγέτες, θα εγκρίνουν την εν λόγω διάταξη παρά το γεγονός ότι είναι δεδομένη η αντίδραση των τραπεζών

Φορολόγηση επί των χρηματοοικονομικών  συναλλαγών θα επιβάλει η ΕΕ την προσεχή Πέμπτη καθώς οι ευρωπαίοι ηγέτες, θα εγκρίνουν την εν λόγω διάταξη παρά το γεγονός ότι είναι δεδομένη η αντίδραση των τραπεζών.

Το επιχείρημα για τη φορολόγηση αυτή είναι η οικονομική κρίση και η συμμετοχή των τραπεζών στα βάρη της αφού όπως τονίζεται στα συμπεράσματα σχετικής σημερινής συνάντησης “το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφωνεί πως θα πρέπει να εισαχθεί μία φορολογία επί των χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων, προκειμένου να εξασφαλισθεί ότι και εκείνα θα συμβάλλουν στα κόστη της κρίσης”.

Το Συμβούλιο και η Κομισιόν να αναλάβουν την προώθηση αυτού του έργου και αφού επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες θα επιδώσουν σχετική έκθεση τον ερχόμενο Οκτώβριο, αναφέρεται στο ίδιο κείμενο.

Κρίνεται σκόπιμο το όλο εγχείρημα να έχει προχωρήσει πριν τη σύνοδο των ηγετών της Ομάδας G20 στο Τορόντο στις 26-27 Ιουνίου, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν βαθιές διαφορές για μία τέτοια επιβάρυνση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα