Orange για Dailymotion

Orange για Dailymotion

Πολύ κοντά σε συμφωνία βρίσκεται η εταιρεία Orange με την Dailymotion για την εξαγορά του 49% των μετοχών της δεύτερης. Η μεγάλη σημασία της προσφοράς και οι στόχοι των δύο εταιρειών

H γαλλική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Orange βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ανεξάρτητη ιστοσελίδα video hosting Dailymotion με σκοπό να εξαγοράσει το 49% των μετοχών της για 58,800,000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

“Αρχής γενομένης από το 2013 το εν λόγω project θα  επιτρέψει στην  Orange την προοδευτική αύξηση του  κεφαλαίου της μέχρι και 100% ενώ της επιτρέπει να ενσωματώσει  νέους  επιχειρηματικούς εταίρους”, ανέφερε η εταιρεία προσθέτοντας μια τελική συμφωνία θα πρέπει να υπογραφεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Η France Telecom αλλάζει τη στρατηγική περιεχομένου της ως μέρος του σχεδίου του διευθύνοντος συμβούλου Stephane Richard να προωθήσει την ανάπτυξη.

Η πράξη αυτή καταδεικνύει πλήρως το περιεχόμενό της στρατηγικής της Orange, η οποία αποσκοπεί στο να ωφελήσει τους πελάτες της, χτίζοντας το ρόλο του Ομίλου  ως συλλέκτη και αναμεταδότη  περιεχομένου μέσα από την ανάπτυξη ισχυρών εταιρικών σχέσεων.

Η στρατηγική αυτή φάνηκε και  σε άλλες πρόσφατες ανακοινώσεις σε τομείς όπως αυτό των Media, των εκδόσεων και της μουσικής βιομηχανίας όπως , π.χ., το λανσάρισμα του “Read and Go” και μέσω της εταιρικής σχέσης της Orange με τη  Deezer.

Για το Dailymotion, αυτό το βήμα αποτελεί μια ευκαιρία να εμπλουτίσει το περιεχόμενό του και να επωφεληθεί από την καινοτομία της Orange και των ικανοτήτων μάρκετινγκ ώστε να διευρύνει τις υπηρεσίες του σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες για όλους τους χρήστες.

Με μια ήδη ισχυρή διεθνή παρουσία και με το  80% των χρηστών να  βρίσκονται εκτός Γαλλίας, το Dailymotion θα είναι σε θέση να επιταχύνει την ανάπτυξή του σε διεθνές επίπεδο με την παρουσία της ομάδας της Orange σε 32 χώρες.

Σχετικά με το Dailymotion

To Dailymotion αποτελεί το μεγαλύτερο ανεξάρτητο video hosting site στον κόσμο, με περισσότερους από 92 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες και περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο page views (comScore Nov ’10). Το Dailymotion αποτελεί μια κοινότητα, όπου τα μέλη της βλέπουν, μοιράζονται, δημιουργούν βίντεο και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους καθημερινά.

Στη χώρα μας συνεργάζεται πολυδιάστατα (σε επίπεδο B2B υπηρεσιών) με τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής οπτικο-ακουστικού περιεχομένου. Την εμπορική αντιπροσώπευση του Dailymotion σε Ελλάδα και Κύπρο έχει η εταιρία Andstart.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα