Εκδήλωση για τις Ελληνίδες στον τουρισμό

default image

Την καθοριστική σημασία της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία επεσήμανε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αρης Σπηλιωτόπουλος σε σημερινή εκδήλωση

Την καθοριστική σημασία της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία επεσήμανε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αρης Σπηλιωτόπουλος σε σημερινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των Ελληνίδων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και στην οποία βράβευσε με τιμητικές πλακέτες τέσσερις Ελληνίδες με σημαντική προσφορά στα ελληνικά τουριστικά δρώμενα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (που ήταν στις 8 Μαρτίου), ο υπουργός τόνισε ότι η προσφορά της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία είναι καθοριστική, σημειώνοντας ότι η σύγχρονη Ελληνίδα έχει πάθος και ωριμότητα, είναι ανοιχτή στο διάλογο και την κριτική, λειτουργεί ως καταλύτης αλλαγής κι έχει την ικανότητα να συσπειρώνει και να δραστηριοποιεί τους ανθρώπους γύρω της, τόσο σε οικογενειακό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, προς την υλοποίηση ενός κοινού οράματος και στόχου.

Ο ελληνικός τουρισμός ανοίγει μια νέα εποχή για την Ελλάδα, υπογράμμισε ο υπουργός και τόνισε ότι, για τον λόγο αυτό, δεν μπορούσε παρά να ανταποκριθεί θετικά στην ιδέα της Ίδρυσης Μουσείου Τουρισμού, το οποίο θα τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου και θα έχει ως στόχο να μεταλαμπαδεύσει στις νεότερες γενιές την πολιτιστική κληρονομιά.

Αναφερόμενος στις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού, ο κ.Σπηλιωτόπουλος είπε ότι “όπου κι αν ταξιδεύει η Ελλάδα, είτε στις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, είτε στο Ίντερνετ, είτε στα κορυφαία δίκτυα ενημέρωσης, κερδίζει μόνο κολακευτικά σχόλια. Πράγμα που μας οδηγεί σε δύο ευοίωνες παραδοχές. Η πρώτη έχει να κάνει με το ότι προλάβαμε ήδη να τονίσουμε το νέο στρατηγικό μας στίγμα και η δεύτερη ότι το νέο μοντέλο Τουρισμού βρίσκει θετική ανταπόκριση”.

Στην εκδήλωση ο υπουργός παρέδωσε τιμητικές πλακέτες στην Ειρήνη Μαντζαβελάκη-Βασιλοπούλου, πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό, στην Μαρίκα Ζαγορησίου, αρχιτέκτονα που εργαζόταν στον ΕΟΤ, στην Αικατερίνη Βήτου, απόφοιτο της Σχολής Καλών Τεχνών Παρισίου και εργαζόμενη στον ΕΟΤ και στην Γεωργία Μπάρτζου, Γενική Γραμματέα του Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα