Εδώ είναι Βαλκάνια! Αφιέρωμα στον Κριστιάν Μουντζίου στο 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Εδώ είναι Βαλκάνια! Αφιέρωμα στον Κριστιάν Μουντζίου στο 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει φέτος ένα πλήρες αφιέρωμα στη δουλειά του Κριστιάν Μουντζίου. Προβολές Βαλκανικής παραγωγής

Επιμέλεια: Flix Team

Παρουσία του (αποδεδειγμένα) σπουδαίου Ρουμάνου σκηνοθέτη, το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει φέτος ένα πλήρες αφιέρωμα στη δουλειά του. Κι όπως πάντα, θα προβάλλει μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες της πρόσφατης Βαλκανικής παραγωγής.

Επιστρέφοντας για μια ακόμη φορά θριαμβευτής από το φεστιβάλ των Καννών τον περασμένο Μάιο, όπου η τελευταία ταινία του «Beyond the Hills», η οποία απέσπασε βραβείο σεναρίου και γυναικείας ερμηνείας (εξ’ ημισείας για τις δυο πρωταγωνίστριές του), ο Κριστιάν Μουντζίου επιβεβαίωσε ότι ανήκει δικαιωματικά στους μεγάλους του Ευρωπαϊκού σινεμά μια θέση που είχε κερδίσει με την βράβευσή του το 2007, με τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες.

Στο 53ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το σύνολο του έργου του Κριστιάν Μουντζίου, σε ένα πλήρες αφιέρωμα που ξεκινά από τις μικρού μήκους ταινίες του και ολοκληρώνεται με την τελευταία του δημιουργία «Beyond the Hills». Οι μικρού μήκους ταινίες του ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ, το σουρεαλισμό και την σύγχυση των ορίων φαντασίας και πραγματικότητας.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα έργα του, «The Hand of Paulista» (1998), ένα απρόσμενο παιχνίδι φανταστικού – πραγματικού, με φόντο τις λατινοαμερικανικές σαπουνόπερες, «Η Χορωδία των Πυροσβεστών» (2000), που καταγράφει τις ανθρώπινες αδυναμίες και «Zapping» (2000), η σχέση ενός παθητικού θεατή με έναν τηλεοπτικό παρουσιαστή που ζωντανεύει και τον καθοδηγεί.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο Flix

Διαβάστε ακόμα:

* «Beyond the Hills»: Πίστευε και μη ερεύνα

* Μακάριοι οι πτωχοί… Ο Ακι Καουρισμάκι στο 53ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης!

* «Νυχτερινές Εικόνες» – η σκοτεινή πλευρά του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

* To 53o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τιμά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα