Τα βίαια επεισόδια πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ

Τα βίαια επεισόδια πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ
28-6-2011-ΑΘΗΝΑ-ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ.(EUROKINISSI-ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Η βίαιη τροπή των χθεσινών διαδηλώσεων έγιναν πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ. Ζωντανή εικόνα και εκτενείς αναφορές στην "εμπόλεμη ζώνη της Αθήνας" (Vids)

Πρώτο θέμα έγινε η βίαιη τροπή των χθεσινών διαδηλώσεων στην Αθήνα και οι 48ωρες κινητοποιήσεις που γίνονται ενόψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.

Το CΝΝ, μετέδωσε τις εικόνες βίας λέγοντας πως η αστυνομία έριξε χημικά στους διαδηλωτές για να τους απωθήσει. Σε δημοσίευμά του μάλιστα ανέφερε πως οι ελληνικές μέχρι πρότινος ειρηνικές διαδηλώσεις γίνονται βίαιες καθώς άρχισε η απεργία.

Το Reuters, ανέφερε πως οι διαδηλωτές στην Αθήνα συγκρούστηκαν με την αστυνομία καθώς η Ελλάδα είναι έτοιμη να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο και τα μέτρα- φωτιά. Ο ανταποκριτής του εν λόγω πρακτορείου ειδήσεων Άντριου Ρέιβεν σχολίασε ότι η απεργία παρέλυσε της χώρα ενώ μετέδιδε εικόνα από διαδηλωτές που έβαλαν φωτιά σε κάδους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο μετέδωσε τα δρώμενα μιλώντας με απλούς πολίτες οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, όπως ο Παναγιώτης ένας νεαρός φοιτητής ο οποίος δήλωσε πως δεν περιμένει τίποτε πια από τους πολιτικούς.

Παράλληλα, έδειξε εικόνα και από το λιμάνι του Πειραιά όπου τα πλοία παρέμειναν δεμένα λόγω της απεργίας.

Μάλιστα, όπως ήταν φυσικό μετέδωσε και την βίαιη τροπή που πήραν οι διαδηλώσεις με την αστυνομία να απωθεί τους διαδηλωτές και νεαρούς να πετάνε πέτρες, μπουκάλια και ότι άλλο βρουν.

Και στο CBC, η Ελλάδα ήταν το πρώτο θέμα, με πλάνα από κάθε γωνιά του κέντρου που μετατράπηκε σε αρένα από τη μια στιγμή στην άλλη.

Η ανταποκρίτρια μάλιστα εμφανίστηκε με ένα μαντήλι στα χέρια καθώς λόγω του αέρα όπως είπε όλα τα δακρυγόνα ερχόντουσαν εκεί που καθόταν και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα