Στο ρυθμό της Ελλάδας τα διεθνή ΜΜΕ

Στο ρυθμό της Ελλάδας τα διεθνή ΜΜΕ

Εκτενή δημοσιεύματα στα διεθνή ΜΜΕ για τη 48ωρη απεργία στην Ελλάδα. Τι λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank για τις εξελίξεις στη χώρα (Pics)

Πρώτο θέμα για άλλη μια μέρα η Ελλάδα και το καυτό διήμερο, όπου με αφορμή την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου την Τετάρτη και την ολοκλήρωση με τον εφαρμοστικό νόμο την Πέμπτη, συνδικάτα και Αγανακτισμένοι βγαίνουν στους δρόμους αντιδρώντας στα μέτρα φωτιά.

 

“Καθώς η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει τα σκληρά μέτρα λιτότητας, τα συνδικάτα ξεκίνησαν την μεγάλη 48ωρη γενική απεργία”, τονίζει το BBC, προσθέτοντας ότι πλήθος κόσμου έχει ξεχυθεί στους δρόμους με τα ΜΜΜ να έχουν παραλύσει.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το CNN, το οποίο παρουσιάζει τις συγκεντρώσεις που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα. “Όχι θυσίες για την πλουτοκρατία” αναφέρει πως αναγράφεται σε ένα από τα αμέτρητα πανό των διαδηλωτών.

 

Το Reuters φιλοξενεί αποκλειστικές δηλώσεις του διευθύνων συμβούλου της Deutsche Bank, Josef Ackermann, περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα ως κρίσιμη και προειδοποιεί ότι το γεγονός ότι  θα είναι μεταδοτική και σε άλλα μέλη της Ευρωζώνης, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη κρίση από εκείνη που πυροδότησε η κατάρρευση της Lehman Brothers.

 

Παράλληλα και η Wall Street Journal, έχει στραμμένο το βλέμμα της στις κινητοποιήσεις που γίνονται στην χώρα μας, δίνοντας έμφαση στη μαζικότητα των γεγονότων και την παράλυση της χώρας.

 

“Σαρανταοχτάωρη γενική απεργία, η Ελλάδα στο ρελαντί”  τονίζει στον τίτλο της η Le Monde, περιγράφοντας το χάος που επικρατεί.

 

Ενώ και η ιταλική La Stampa, δε θα μπορούσε να αφήσει εκτός τα τεκταινόμενα της Ελλάδας: “Η Ελλάδα απεργεί ενάντια στα μέτρα”, τιτλοφορεί το άρθρο της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα