Κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
ΑΘΗΝΑ-παραδόδηκε σήμερα στο επιβατικό κοινό ο σταθμός του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ) της ΤΡΑΙΝΟΣΕ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΧΑΡΝΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ.(EUROKIISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ) Eurokinissi

Σε θέση μάχης βρίσκονται οι εργαζόμενοι ενόψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Ποια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συμμετέχουν στην 48ωρη πανελλαδική απεργία την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη 48ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για σήμερα και αύριο.

Το τραμ θα τραβήξει χειρόφρενο για 48 ώρες, αλλά το Μετρό θα λειτουργήσει κανονικά μετά την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των ηλεκτροδηγών.

Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ είχαν αρχικά αποφασίσει να απεργήσουν και τις δυο μέρες, αλλά η απόφασή τους άλλαξε και τελικά θα κάνουν στάσεις εργασίας.

Σήμερα Τρίτη τα τρένα θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 16:00 το απόγευμα, ενώ την αύριο Τετάρτη από τις 11:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν επίσης τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, αλλά θα κινηθούν περίπου 200, μόνο για να καλύψουν τις ανάγκες των Special Olympics.

Τέλος, στα αμαξοστάσια θα παραμείνουν για 48 ώρες τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.

Στον τομέα των αεροπορικών συγκοινωνιών, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συνεδριάζουν αύριο για να καθορίσουν τη στάση τους, ενώ σε απεργία προσανατολίζεται η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας, γεγονός που σημαίνει ότι ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα στις πτήσεις από και προς τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Τέλος, συμμετοχή στη 48ωρη απεργία έχουν δηλώσει και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.

Θερινό πρόγραμμα δρομολογίων στα ΜΜΜ

Σε ισχύ τίθεται τις επόμενες ημέρες το θερινό πρόγραμμα δρομολόγησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών.

Αναλυτικότερα το θερινό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί ως εξής:

-Λεωφορεία ΕΘΕΛ και τρόλεϊ ΗΛΠΑΠ από το Σάββατο 25/6/2011

-Τραμ από τη Δευτέρα 27/6/2011

-Μετρό ΑΜΕΛ από τη Δευτέρα 11/7/2011

Για περισσότερες διευκρινίσεις το επιβατικό κοινό μπορεί να απευθύνεται στο τηλεφωνικό κέντρο 185 του ΟΑΣΑ ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oasa.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα