Για 5η Κυριακή οι Αγανακτισμένοι πήγαν πλατεία

Για 5η Κυριακή οι Αγανακτισμένοι πήγαν πλατεία
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (EUROKINISSI // ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Για 33η συνεχόμενη μέρα οι Αγανακτισμένοι έδωσαν δυναμικό παρών στην πέμπτη πανευρωπαϊκή κινητοποίησή τους στη πλατεία Συντάγματος (Vids)

Οι Αγανακτισμένοι για μια ακόμη μέρα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος φωνάζοντας συνθήματα ενάντια της κυβέρνησης κρατώντας πανό και πλακάτ.

Στο μεταξύ, από τις εφτά το απόγευμα και για περισσότερο από μία ώρα, μέλη του κινήματος “Δεν Πληρώνω”, απέκλεισαν τα ακυρωτικά μηχανήματα στο σταθμό του μετρό Συντάγματος, εμποδίζοντας τους επιβάτες να ακυρώνουν τα εισιτήρια τους.

Λίγο μετά τις 11 ολοκληρώθηκε και η πορεία των Αγανακτισμένων στη Θεσσαλονίκη. Μερικές εκατοντάδες άτομα, με αφετηρία τον Λευκό Πύργο, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης που κατέληξε στο σημείο εκκίνησης.

Όλων το βλέμμα τώρα στρέφεται στη Τρίτη την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος οπότε και ανανέωσαν το ραντεβού τους με την υπόσχεση πως θα επιστρέψουν δριμύτεροι και πιο ενωμένοι από ποτέ. Βάσει ψηφίσματος ζητούν ονομαστική ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα λέγοντας πως επιθυμούν να μάθουν τη λίστα της ντροπής με όσους το υπερψηφίσουν.

Οι Αγανακτισμένοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να περικυκλώσουν τη Βουλή τη Τρίτη στέλνοντας το δικό τους μήνυμα, ενώ το μόνο που τους ανησυχεί είναι να μην αμαυρωθεί η κινητοποίησή τους από βίαια επεισόδια όπως έγινε τις προάλλες.

“Όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο”, υποστηρίζουν χαρακτηριστικά και συνεχίζουν λέγοντας:

“Εδώ κι ένα μήνα, έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Στις 28-29/6, ο αγώνας μας φτάνει σε σημείο καμπής. Η κυβέρνηση της μηδενικής κοινωνικής νομιμοποίησης επιχειρεί την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Αυτό το σχέδιο δεν πρέπει να περάσει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου, δεν πρόκειται να ανεχτούμε την εξαθλίωση των πολλών για να την εξασφάλιση των κερδών των λίγων. Οι επικοινωνιακοί ελιγμοί, οι κάλπικοι ανασχηματισμοί και οι εκβιασμοί κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ,  δεν μάς ξεγελάνε. Τώρα πια ξέρουμε ότι το δίλημμα δεν είναι Μνημόνια ή χρεοκοπία γιατί τα Μνημόνια οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία της κοινωνίας”.   

Μάλιστα κατά τη συνέλευσή τους, την περασμένη Τετάρτη, οι Αγανακτισμένοι αποφάσισαν για πρώτη φορά να συνεργαστούν με συνδικαλιστικούς φορείς και εργατικά σωματεία, προκειμένου να οργανώσουν από κοινού τον αποκλεισμό του Κοινοβουλίου.

Σημειώνεται πως ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 48ωρη γενικής απεργία την Τρίτη και Τετάρτη, με στόχο την ακύρωση των αντιλαϊκών μέτρων και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα