Το 83% των Γερμανών ψηφίζει υπέρ ενός ”Grexit”

default image

Διαβάστε τα στοιχεία δημοσκόπησης σύμφωνα με τα οποία οι Γερμανοί επιθυμούν την αποχώρηση της Ελλάδας αν δεν τηρήσει τα συμφωνημένα, ενώ στηρίζουν το κοινό νόμισμα.

Την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη εάν πει ”όχι” στα μέτρα λιτότητας επιθυμεί το 83% των Γερμανών σε δημοσκόπηση που μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Στην ίδια έρευνα της εταιρείας Infratest dimap το 78% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το χειρότερο κομμάτι της κρίσης είναι ακόμη μπροστά μας.

Πάντως, σε ποσοστό 70% οι Γερμανοί δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινό νόμισμα απαντώντας ότι θα υπερβεί την κρίση. Αντίθετη άποψη, εκφράζει το 25% των ερωτηθέντων.

Οι Γερμανοί ανησυχούν για τις καταθέσεις τους

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, σε ποσοστό 56% οι Γερμανοί ανησυχούν για τις τραπεζικές καταθέσεις τους, σε αντίθεση με το 42% που αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια. Ανάλογο (55%) είναι το ποσοστό εκείνων οι οποίοι δηλώνουν ότι θα προτιμούσαν η Γερμανία να είχε κρατήσει το μάρκο, έναντι 42% που προτιμούν το ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη δύναμη των κομμάτων, οι Χριστιανοδημοκράτες/ Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) συγκεντρώνουν την προτίμηση του 34%, χωρίς διαφοροποίηση από την προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) κερδίζουν δύο μονάδες και φθάνουν το 30%.

Στο όριο της εισόδου στη Βουλή, με 5%, βρίσκεται το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) κερδίζοντας μια μονάδα, όσο ακριβώς χάνει η Αριστερά, η οποία βρίσκεται στο ίδιο ποσοστό. Οι Πράσινοι, με απώλεια μιας μονάδας, συγκεντρώνουν 13% και οι Πειρατές εμφανίζονται δύο μονάδες χαμηλότερα από την προηγούμενη μέτρηση, συγκεντρώνοντας 9%.

Ικανοποιημένοι και πολύ ικανοποιημένοι από την κυβέρνησή τους δηλώνουν οι Γερμανοί σε ποσοστό 35%, λιγότερο ευχαριστημένοι σε ποσοστό 45%, ενώ όσοι δηλώνουν ”καθόλου ευχαριστημένοι” φθάνουν το 19%.

Σόιμπλε-Μέρκελ, οι αγαπημένοι των Γερμανών

Σε ό,τι αφορά την ικανοποίηση των πολιτών από τους πολιτικούς, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προηγείται με 59%, ακολουθεί η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με 58%, έχοντας σημειώσει απώλειες τριών μονάδων, ενώ από τους Σοσιαλδημοκράτες προηγείται ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ με 55%, κερδίζοντας μια μονάδα.

Πολύ χαμηλά βρίσκονται οι πολιτικοί των Φιλελευθέρων, με τον υπουργό Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε στο 30% (-5%) και τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ στο 15% (-1%).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα