Διαγωνισμός News 247

Διαγωνισμός News 247

Στείλτε e-mail στο [email protected] με το όνομά σας και την ένδειξη του καλλιτέχνη που θέλετε να παρακολουθήσετε και κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για καθεμία από τις επτά συναυλίες. Τις προσκλήσεις θα λαμβάνετε στην είσοδο, στην Τεχνόπολη

Τρίτη 28.06 Θάνος Μικρούτσικος – Χρήστος Θηβαίος – Δυο σπουδαίοι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές και τις μουσικές τους και πραγματοποιούν μια σειρά συναυλιών, μαζί με τους συνεργάτες τους, τον Θύμιο Παπαδόπουλο (πνευστά), τον Θοδωρή Οικονόμου (πιάνο) & την Άννα Λινάρδου (τραγούδι). Για το πρόγραμμα έχουν επιλεγεί μουσικές και τραγούδια που η αγάπη του κόσμου έχει καταστήσει διαχρονικά, επιτυχίες του Χρήστου Θηβαίου αλλά και κομμάτια του Θάνου Μικρούτσικου που έχουν να ακουστούν καιρό,  όπως και δουλειές άλλων συνθετών και τραγουδοποιών που ο Θάνος και ο Χρήστος εκτιμούν ιδιαίτερα και φυσικά από την παράσταση δεν θα μπορούσαν να λείψουν αποσπάσματα από το Σταυρό του Νότου, τη δουλειά του Θάνου Μικρούτσικου πάνω στον Νίκο Καββαδία όχι μόνο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή αλλά γιατί δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς.

Διαβάστε εδώ τους όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Στείλτε e-mail στο [email protected] με το όνομά σας και την ένδειξη του καλλιτέχνη που θέλετε να παρακολουθήσετε και κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για καθεμία από τις επτά συναυλίες. Τις προσκλήσεις θα λαμβάνετε στην είσοδο, στην Τεχνόπολη.

Κυριακή 3.07 Λόλεκ – O Λόλεκ, από τα ονόματα που έχουν ξεχωρίσει στη νέα ελληνική σκηνή και που έχει χαρακτηριστεί σαν ένας από τους πιο ελπιδοφόρους νέους Έλληνες τραγουδοποιούς, παρουσιάζει το ντεμπούτο του άλμπουμ, που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από κοινό και κριτικούς, τραγούδια από την επερχόμενη δισκογραφική του δουλειά, αλλά και διασκευές.

Δευτέρα 4.07 Υπόγεια Ρεύματα – Τα Υπόγεια Ρεύματα, συγκρότημα που συμπληρώνει σχεδόν 20 χρόνια συνεχούς και δημιουργικής παρουσίας στο Ελληνικό τραγούδι, παρουσιάζουν τραγούδια – σταθμούς («Μ’ αρέσει να μη λέω πολλά», «Ασημένια Σφήκα» κλπ) από την δισκογραφία τους και ιδιαίτερα από τη νέα τους δουλειά «ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ!…».

Τρίτη 5.07 Νατάσσα Μποφίλιου – έπειτα από τις πρόσφατες εξαιρετικά επιτυχημένες εμφανίσεις της σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στο πλευρό του Σταύρου Ξαρχάκου, ολοκληρώνει το ραντεβού της με το κοινό που μοιράζεται τον συγκινησιακό της κώδικα, σε ένα εξωστρεφές live  στο κλίμα του καλοκαιριού, δίνει το μοναδικό καλοκαιρινό ραντεβού της με το κοινό της Αθήνας προσκαλώντας το σε ένα καινούργιο ταξίδι για τόπους και αισθήματα που αποτελούν σημεία αναφοράς και αγαπημένους προορισμούς, με σταθερούς συνεπιβάτες τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο, στην καλλιτεχνική επιμέλεια και τον Θέμη Καραμουρατίδη, στις ενορχηστρώσεις.

Πέμπτη 7.07 – 9.07 Δημιουργοί της Περιφέρειας – Ένας νέος θεσμός ξεκινά στις αρχές Ιουλίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, με καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται μακριά από την Αθήνα. Η φιλοσοφία αυτού του θεσμού είναι να υπάρξει ένας ζωντανός διάλογος μεταξύ μουσικών της Αθήνας και αξιόλογων δημιουργών που εδώ και χρόνια δημιουργούν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Θέλουμε να δοθεί ένα βήμα στους καλλιτέχνες της επαρχίας που εργάζονται στις πόλεις τους με τις παρέες τους. Δίνουμε έμφαση στους ανθρώπινους πυρήνες της περιφέρειας που γράφουν την ιστορία της πόλεις τους και ανοίγουν τον δρόμο ώστε να διαμορφωθεί το καλλιτεχνικό γίγνεσθαι…

Σημαντικά πράγματα συμβαίνουν στην επαρχία. Δημιουργώντας αυτόν τον θεσμό καταξιώνουμε και επιβραβεύουμε πλέον, οργανωμένα αυτές τις προσπάθειες. Προσπάθειες που μας αφορούν όλους καθώς μέσα από αυτές τις παρέες διαμορφώνεται η σημερινή πολιτιστική μας ταυτότητα.

Είναι σημαντικό να ακούσουμε πως αντιμετωπίζουν δημιουργοί που βιώνουν πιο άμεσα, το φυσικό μέτρο, τα θέματα της καθημερινότητας. Με τον κύκλο αυτών των εκδηλώσεων υπάρχουν καταξιωμένοι δημιουργοί αλλά και νέοι άνθρωποι που αν βοηθηθούν μπορούν αν έχουν ένα λαμπρό μέλλον. Σε κάθε περίπτωση ένας από τους βασικούς σκοπούς αυτής της προσπάθειας είναι να αναδειχθούν άρα και να αποκατασταθούν δημιουργοί καλλιτέχνες που δεν έτυχαν της πρέπουσας προσοχής. Πιστεύουμε ότι ο συνολικός χάρτης που θα διαμορφωθεί μέσα στο χρόνο θα δείξει ότι η Ελλάδα αναπνέει καλλιτεχνικά σε όλη της την επικράτεια.

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν θα συνυπάρξουν στη σκηνή : ο μοναδικός και αυθεντικός Ψαραντώνης, τα τρία παιδιά του συγκροτήματος «Γιάλα» που γράφουν τη δική τους μουσική, γεφυρώνοντας την παράδοση με τη νέα σκηνή του ελληνικού τραγουδιού, η Ειρήνη Σακαλή που φέρει ένα μοναδικό ήθος στην ερμηνεία της και ο τροβαδούρος Γιώργος Μπάιλας που μπορεί να συλλαμβάνει τις νέες ιδέες στην ελληνική μουσική και να τις μετουσιώνει σε δημιουργία στον τόπο του.

Τη δεύτερη μέρα, το Φεστιβάλ φιλοξενεί μία από τις μακροβιότερες μουσικές παρέες, αυτή των Χειμερινών Κολυμβητών από τη Θεσσαλονίκη, που μας έχει δώσει πολλές συγκινήσεις με τα τρυφερά και ευρηματικά τραγούδια της. Μαζί τους, ο μαθηματικός Μιχάλης Λαμπρίδης, μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση δημιουργού εξαίρετων τραγουδιών, από τη Σύρο και η μεγάλη παρέα του συγκροτήματος «Ώτα Ακούειν».

Την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, τη βραδιά ανοίγει το συγκρότημα «Νεύσις» από τη Σύρο, παίζοντας συνθέσεις του νεαρού Σοφοκλή Κοσκινά που κινούνται σε ένα πολύ ιδιαίτερο ύφος με έντονα μεσογειακά χρώματα. Η εμφάνιση που κλείνει τη βραδιά και το Φεστιβάλ είναι αυτή του Ιρλανδού Ross Daly του οποίου η δραστηριότητα αποτέλεσε ένα διαρκές, ζωντανό, ανοιχτό εργαστήριο για τους Έλληνες αλλά και τους ξένους κορυφαίους μουσικούς της Μεσογείου. Μαζί του στη σκηνή, μεγάλες προσωπικότητες της μουσικής όπως ο Βασίλης Ρακόπουλος και ο Zohar Fresco.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια των Δημιουργών της Περιφέρειας έχει ο Θέμης Ροδαμίτης.

Πέμπτη 21.07 Burger Project – Οι General ConZou, Al the X-King, Cosmic Communist και Mosch Holiday θα μας παρουσιάσουν αναπάντεχες διασκευές απ’ όλο το φάσμα της σύγχρονης μουσικής -από το swing ως το punk και από τη disco ως την country: The Clash, Alice Cooper, Queen, The Ramones, Thin Lizzy, Godfathers, White Stripes, Prince, Fats Domino, Johnny Cash, Sonics, Undertones, Τσιτσάνη …

Τρίτη 26.07 – 28.07 Μεσόγειος η Γειτονιά μας – Η «Τεχνόπολις» διοργανώνει τριήμερο Φεστιβάλ με τίτλο «Μεσόγειος, η Γειτονιά μας» με τη συμμετοχή μουσικών σχημάτων από τη Μεσόγειο. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι η Ελένη και η Σουζάννα Βουγιουκλή, οι Adel Salameh Trio από την Παλαιστίνη, ο Andre Maia από την Πορτογαλία, οι Encardia και η τραγουδίστρια από τη Σικελία Anna Vilani, ο Alfredo Tejada- Alejandro Chacon και η Ελένη Γιαννοπούλου, η Σαβίνα Γιαννάτου και η Μάρθα Μαυροειδή, η Fide Koksal από την Τουρκία και οι Primavera en Salonico. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Θέμης Ροδαμίτης.

Κάθε συναυλία ξεκινάει στις 21.00.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα