Αγανακτισμένοι για 32η ημέρα

Αγανακτισμένοι για 32η ημέρα
ΑΘΗΝΑ-ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ. (PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Μία ακόμα ημέρα στους δρόμους οι Αγανακτισμένοι. Συνεχίζουν ακάθεκτοι εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος (Vids)

Έκλεισαν αισίως τον ένα μήνα οι Αγανακτισμένοι που για 32η ημέρα, ακούραστοι, οργανώνουν το πανευρωπαϊκό ραντεβού της Κυριακής (26.06) καλώντας -με όλες τους τις δυνάμεις- για μαζική κινητοποίηση στις 28 και 29 Ιουνίου όπου θα ψηφίζεται το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Οι Αγανακτισμένοι, λίγοι σε αριθμό αλλά δυναμικοί και έτοιμοι για τα επόμενα τους βήματα, συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην πλατεία Συντάγματος, ενώ επιδόθηκαν σε συζητήσεις, παιχνίδια στο παιδικό στέκι, αλλά και αγώνες κρίκετ μπροστά από τη Βουλή.

Στο κάτω μέρος της πλατείας πραγματοποιήθηκε κουβέντα με θέμα  “Ο ρατσισμός, η μετανάστευση και η οικονομική κρίση”, αλλά και άλλες μικρές εκδηλώσεις από ομάδες μεταναστών για την ημέρα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Στη συζήτηση για τον ρατσισμό απεύθυναν χαιρετισμό οι ΜπέρντΚασπαρερ από το Δίκτυο “Welcome to Europ”, η Μάνια Παπαδημητρίου, η Λωρέττα Μακόλευ της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών, ο οικονομολόγος Πέτρος Ρυλμόν, ο Ανρί Κασόνγκο από το Κίνημα Action Congo, αλλά και ο Χασάν Καμπζουά, από τους 300 απεργούς πείνας.

H ομάδα καλλιτεχνών έχει δημιουργήσει ένα αυτοσχέδιο ημερολόγιο όπου μετρά αντίστροφα μέχρι την Τρίτη (28.06) ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου. Στο ημερολόγιο αναφέρεται το εξής:

“Με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος του 2ου Μνημονίου στις 28 Ιουνίου η χώρα μας θα ξαναζήσει συνθήκες κατοχής… Συγνώμη, λάθος, η χώρα τους! Μας εξαπάτησαν, το φιλότιμο και τη συνείδηση την έβαλαν στην τσέπη τους, σκεφτήτε το αύριο για τη χώρα μας.”

Όλοι αναμένουν τόσο την πανευρωπαϊκή συγκέντρωση της Κυριακής (26.06), αλλά και αυτές της Τρίτης (28.06) και της Τετάρτης (29.06), όπου στο Κοινοβούλιο θα ψηφίζεται το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα