Η Αλέκα Παπαρήγα στην Ικαρία

Η Αλέκα Παπαρήγα στην Ικαρία

Για επικίνδυνες εξελίξεις στα Βαλκάνια έκανε λόγο η γενική γραμματέας του ΚΚΕ στην περιοδεία που πραγματοποίησε στην Ικαρία

“Εδώ υπάρχουν πολλά θεμέλια του Κόμματος, έχει μεγάλη ιστορία, είναι τόπος μεγάλης σημασίας για μας. Επομένως και εδώ ο λόγος μας πρέπει να ακουστεί, πέρα βεβαίως από την πρωτοπόρα δράση της Τοπικής οργάνωσης που είναι το κύριο” τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, πλέκοντας έτσι το εγκώμιο των Ικαριωτών, οι οποίοι φροντίζουν σε κάθε εκλογική μάχη να δίνουν πολύ υψηλά ποσοστά στο ΚΚΕ.



Στην συνέχεια η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, εξέφρασε την ανησυχία της για τις συνέπειες της εφαρμογής της στρατηγικής της Λισσαβόνας, υπογραμμίζοντας:
“Αυτό που θέλω να υπογραμμίσω είναι ότι έρχονται πολύ χειρότερα από δω και μπρος. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο τι έγινε, είναι τι σχεδιάζεται να γίνει. Το 2010 είναι ένα ορόσημο. Λήγει η στρατηγική της Λισσαβόνα. Η Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η ΕΕ, έχουν κόψει ένα κουστούμι που έχει σχέση με τη ριζική ανατροπή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, τη μερική απασχόληση, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις που θα διευρυνθούν. Και φυσικά ότι αεροδρόμια, λιμάνια, βουνά δεν έχουν πουληθεί, θα τα προχωρήσουν.”



Αρνητικές, κρίνει όμως, τις εξελίξεις και στα Βαλκάνια η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δήλωσε πως η χώρα μας θα δεχθεί και αυτή τις αρνητικές συνέπειες από την επικείμενη ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου.
“Πιστεύουμε ότι επικίνδυνες θα είναι και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια. Η ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου με τις αλυσιδωτές συνέπειες, θα αγγίξει και την Ελλάδα.”



Και συνέχισε, κλείνοντας τις δηλώσεις της:
“Επομένως η εκλογική αυτή μάχη πρέπει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα αξιόμαχο και ετοιμοπόλεμο λαϊκό κίνημα που δεν εκχωρεί σε κανέναν το δικαίωμα να παίρνει νόμους και αποφάσεις σε βάρος του.

Χρειάζεται αμέσως μετά τις εκλογές με βάση και το εκλογικό αποτέλεσμα, να αντιμετωπιστούν τα καινούρια που έρχονται. Και αν η εκλογική μάχη δώσει καλύτερο αποτέλεσμα υπέρ του ΚΚΕ και εναντίον των δυο από καλύτερες θέσεις θα παλέψουμε.”





   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα