Την περιμένει ο θάνατος

default image

Η Ιρανή λεσβία ηθοποιός, Kιάνα Φιτούζ  είναι πιθανό να εκτελεσθεί αν απελαθεί από την Αγγλία προς τη χώρα της, μετά από μια ταινία που έκανε για τα δικαιώματα των λεσβιών

Η Ιρανή λεσβία ηθοποιός, Kιάνα Φιτούζ  μπορεί να εκτελεσθεί αν απελαθεί από την Αγγλία προς τη χώρα της.

Η 27χρονη, έκανε  μια ταινία στην Τεχεράνη πριν από μερικά χρόνια για να δοθεί φωνή στις λεσβίες της χώρας.

Πριν από δύο χρόνια, πήγε  στην Αγγλία ως φοιτήτρια, αλλά οι ιρανικές αρχές ανακάλυψαν το έργο της και μυστική αστυνομία άρχισε να την παρακολουθεί.

Ο λεσβιασμός είναι παράνομος στο Ιράν και επιβάλλεται θανατική ποινή στις υπότροπες. Η ηθοποιός  αιτήθηκε άσυλο στην Αγγλία, αλλά απορρίφθηκε λέγοντάς της πως θα μπορούσε να αποφύγει τη δίωξη, αν ήταν “διακριτική” για το σεξουαλικό προσανατολισμό της.

Η Φιτούζ  εμφανίζεται σε μια ταινία βασισμένη στη ζωή της που ονομάζεται Cul de Sac. Η ίδια παίζει στο έργο, το οποίο διερευνά τη στάση της χώρας του Ιράν απέναντι στον λεσβιασμό. Η ίδια πιστεύει πως οι σκηνές λεσβιακού σεξ στην ταινία, είναι αρκετές για να την οδηγήσουν σε εκτέλεση.

Η νεαρή Ιρανη είπε “Ο λεσβιασμός στο Ιράν είναι αμαρτία και έγκλημα το οποίο υπόκειται σε σκληρή τιμωρία. Σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, η επανάληψη αυτού του αδικήματος τιμωρείται με θάνατο. Η ποινή για το λεσβιασμό αφορά γυναίκες οι οποίες είναι ενήλικες, έχουν σώας τας φρένας, και συναινούν, είναι 100 χτυπήματα με μαστίγιο.Εάν ο λεσβιασμός επαναλαφθεί τρεις φορές η ίδια τιμωρία επιβάλλεται κάθε φορά, η θανατική ποινή ισχύει για την τέταρτη φορά”.

Ο Πόλ Κάννινγκ ακτιβιστής για την παροχή ασύλου,  δήλωσε πως η υπόθεσή της ήταν “εξαιρετικά ενοχλητική” για τις ιρανικές αρχές και πως η οικογένειά της που ζει στη χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η δικηγόρος  της, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε πως Η Φιτούζ είναι πλέον γνωστή ότι ιρανικές αρχές και κινδυνεύει. “Το Υπουργείο Εσωτερικών πιστεύει ότι αυτή είναι λεσβία, αλλά της είπε ότι θα μπορούσε να είναι διακριτική. Αυτό είναι ένα γελοίο επιχείρημα”.

Και συνεχίζει τονίζοντας “Ζητήσαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών να επανεξετάσει το θέμα στη βάση του ότι, η Φιτούζ είναι τώρα εξαιρετικά-διάσημη. Δεν υπάρχει περίπτωση οι ιρανικές αρχές να μη την γνωρίζουν. Έχει αναφερθεί στα μέσα ενημέρωσης, τα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου θέλουν να δείξουν την ταινία της, Cul de Sac”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα