Φόβοι για ντόμινο

Φόβοι για ντόμινο

Φόβος επικρατεί στις διεθνείς αγορές, μετά την κίνηση της κυβέρνησης Θαπατέρο να διασώσει μεγάλη ισπανική τράπεζα. Εντείνεται η αμφισβήτηση για τις δυνατότητες παρέμβασης της ευρωζώνης

Φόβος και νευρικότητα επικρατεί στις διεθνείς αγορές μετά τη διάσωση ισπανικής τράπεζας από την κυβέρνηση Θαπατέρο.

Η ισπανική κεντρική τράπεζα ανέλαβε το Σάββατο τον λειτουργικό έλεγχο της Cajasur, μιας από τις μεγαλύτερες περιφερειακές τράπεζες της χώρας, διοχετεύοντας 500 εκατομμύρια ευρώ.

Η κίνηση αυτή ενισχύει τα επιχειρήματα όσων υποστηρίζουν ότι το τραπεζικό δίκτυο της Ισπανίας έχει σοβαρά προβλήματα, μετά την κατάρρευση της ισπανικής αγοράς ακινήτων

Τα σενάρια για ντόμινο στην ευρωζώνη φουντώνουν και πάλι καθώς οι αγορές μετά την Ελλάδα στρέφουν το βλέμμα τους στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία και αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα του μηχανισμού στήριξης, που δημιουργήθηκε με αφορμή το “ελληνικό πρόβλημα”.

Σήμερα Δευτέρα στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρά τα αρχικά κέρδη, επικρατούν πτωτικές τάσεις, λόγω της ανησυχίας για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου λιγο μετά τις 12 το μεσημέρι σημείωνε οριακή άνοδο 0,13%,  ο δείκτης Dax στη Φρανκφούρτη υποχωρούσε κατά 0,44%, ενώ στο  Παρίσι είχαμε άνοδο 0,55%.

Υποχώρηση παρουσιάζει και το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς πλησίασε το χαμηλό ημέρας (1,2421) πέφτοντας σήμερα στα 1,2427 δολάρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα