Στην Σκιά της …Μόνικα

default image

Έξι ταινίες αυτή την εβδομάδα, προτείνουμε Χίτσκοκ (στην Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων) αν και υπάρχουν, Ρόμπιν Γουίλιαμς και (ω ναι) Μόνικα Μπελούτσι

Έξι ταινίες εγκαινιάζουν αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα. Το ενδιαφέρον του κοινού αναμένεται να προσελκύσουν οι ταινίες: ”28 Εβδομάδες Μετά” του Χουάν Κάρλος Φρεσναντίγιο ”Άδεια Γάμου” με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς και ”Η Συνωμοσία” του Μπίλι Ρέι. Στις αίθουσες και η αριστουργηματική ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ ”Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων”. Τη λίστα συμπληρώνουν τα φιλμ ”Ο Πέτρινος Κύκλος” με τη Μόνικα Μπελούτσι και ”Kαλοκαίρι στα Βόρεια”. Ας τις δούμε αναλυτικά:




28 Εβδομάδες Μετά

Έξι μήνες μετά που ένας θανατηφόρος ιός έχει πλήξει την βρετανική νήσο, ένα μέρος του αμερικανικού στρατού βοηθά στο να δημιουργηθεί μία ασφαλής περιοχή στο Λονδίνου όπου θα ζήσουν αυτοί που επεβίωσαν της καταστροφής. Φυσικά τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο…



– Με την έξαρση της γρίπης των πουλερικών, της ασθένειας των τρελών αγελάδων, του SARS τα τελευταία χρόνια, η ιδέα μιας μολυσματικής αρρώστιας που ξεκληρίζει μια ολόκληρη πόλη ή και χώρα, δεν είναι κάτι απίθανο. Στις «28 Εβδομάδες Μετά» η ιστορία αφορά στο πώς ένα αστικό περιβάλλον, όπως είναι το Λονδίνο, μπορεί να επηρεαστεί από ένα τέτοιο γεγονός και πώς η κυβέρνηση ίσως ανταποκρινόταν στη δύσκολη αποστολή της αναχαίτισης του ιού



Δείτε το trailer της ταινίας και τις κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλεται
εδώ .




Kαλοκαίρι στα Βόρεια

Η 40χρονη Mirjam πάει κάθε χρόνο στο εξοχικό της για τις καλοκαιρινές διακοπές μαζί με τον άντρα της και τον 15χρονο γιο της, Nils. Στην οικογένεια υπάρχει κατανόηση και ανοχή, οπότε όταν ο Nils προσκαλεί την 12χρονη φίλη του Livia για να περάσει μαζί τους τις διακοπές, οι γονείς του δεν ενοχλούνται. Όταν όμως η Livia αρχίζει να φλερτάρει με έναν μεγαλύτερό της άντρα, η Mirjam αισθάνεται ότι έχει υποχρέωση να το σταματήσει.



– Η Μαρτίνα Γκέντεκ είναι η βασική πρωταγωνίστρια του ενδιαφέροντος αυτού δράματος του Στέφαν Κρομέρ και δίνει για ακόμα μια φορά μια ενδιαφέρουσα ερμηνεία.



Δείτε τις κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλεται
εδώ .




Η Συνωμοσία



Εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, η ταινία Συνωμοσία είναι ένα δραματικό θρίλερ που μας βάζει στα άδυτα του FBI, του θεματοφύλακα των πιο ευαίσθητων και εκρηκτικών μυστικών των ΗΠΑ. Τον Φεβρουάριο του 2001 ο αναγνωρισμένος πράκτορας του FBI Ρομπερτ Χάνσεν βρέθηκε ένοχος με την κατηγορία της προδοσίας εναντίον των ΗΠΑ. Για περισσότερο από δύο δεκαετίες ο Χάνσεν συστηματικά και οικιοθελώς πουλούσε πληροφορίες της χώρας του στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Τον άνθρωπο αυτό, έναν από τους μεγαλύτερους κατασκόπους στην ιστορία της χώρας, υποδύεται ο βραβευμένος με Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία Adaptation, Κρις Κούπερ.



– Αυθεντική ατμόσφαιρα θρίλερ, αγωνία, έντονη κατασκοπευτική δράση, θανάσιμα συνωμοτικά παιχνίδια και έξοχες ερμηνείες από τους Λόρα Λίνεϋ, Κρις Κούπερ και Ράιαν Φιλίπε.



Δείτε το trailer της ταινίας και τις κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλεται
εδώ .




Ο Πέτρινος Κύκλος



Η Laura Siprien (Monica Bellucci) είναι μια γαλλίδα επιστήμονας που υιοθετεί ένα αγοράκι από την Ταϊλάνδη. Μετά από ένα αυτοκινητικό ατύχημα, το παιδί πέφτει σε κώμα. Ένας μυστηριώδης γερμανός γιατρός που χρησιμοποεί ανορθόδοξες μεθόδους, υποστηρίζει ότι μπορεί να θεραπεύσει το παιδί.



– Βασισμένο στο τελευταίο βιβλίο του Ζαν-Κριστόφ Γκρανζέ.



Δείτε το trailer της ταινίας και τις κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλεται
εδώ .




Άδεια Γάμου

Ο Ben Murphy (John Krasinski) και η Sadie Jones (Mandy Moore) θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από τεστ για να αποδείξουν στον αιδεσιμότατο της οικογενειακής εκκλησίας της Sadie ότι είναι έτοιμοι για γάμο.



– Ο Robin Williams στο ρόλο του ιερέα προκαλεί το γέλιο και τα αμερικανικά ταμεία.



Δείτε το trailer της ταινίας και τις κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλεται
εδώ .




Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων



Ο Roger Thornhill, στέλεχος διαφημιστικής της Νέας Υόρκης, θα γίνει το θύμα απαγωγής μιας συμμορίας κατασκόπων με αρχηγό τον Philip Vandamm, οι οποίοι νομίζουν ότι ο Thornill είναι ο πράκτορας της CIA George Kaplan. Ο Thornhill θα δραπευτεύσει αλλά θα πρέπει να βρει τον Kaplan για να μπορέσει να αποδείξει την αθωότητά του, καθώς τον κατηγορούν για ένα φόνο που ποτέ δεν διέπραξε.



– Μια πραγματικά ιδιοφυής ταινία του μετρ του είδους, Αλφερντ Χίτσκοκ, ισορροπεί θαυμάσια ανάμεσα στο εφιαλτικό θρίλερ και την αστική κωμωδία κρατώντας κυριολεκτικά κομμένη την ανάσα των θεατών… Το 1959 που γυρίστηκε ήταν υποψήφια για Οσκαρ σεναρίου, μοντάζ και καλλιτεχνικής διεύθυνσης.



Δείτε τις κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλεται
εδώ .



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα