Πικραμμένος:Έκκληση στους εφοπλιστές να στηρίξουν την πατρίδα

Πικραμμένος:Έκκληση στους εφοπλιστές να στηρίξουν την πατρίδα
ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2012 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟ-ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI G4PHOTOS

Διαβάστε ποιο μήνυμα έστειλε ο Παναγιώτης Πικραμμένος στους εφοπλιστές στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης ''Ποσειδώνια''

Εννέα περίπτερα, ελληνικά και ξένα, της 23ης Διεθνούς Έκθεσης ”Ποσειδώνια” επισκέφθηκε τη Δευτέρα, μετά τα εγκαίνια που πραγματοποίησε, ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.

Στη διάρκεια των εγκαινίων, μίλησαν επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των ”Ποσειδωνίων” εφοπλιστής Γιάννης Λύρας και ο πρόεδρος και διοργανωτής της έκθεσης, Θεμιστοκλής Βώκος.

Το μήνυμα του Π. Πικραμμένου προς τους εφοπλιστές

Έκκληση στους Έλληνες εφοπλιστές ”να στηρίξουν την πατρίδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή” απηύθυνε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.

Όπως είπε ”σήμερα όμως περισσότερο από ποτέ η Ελλάδα έχει ανάγκη από νέες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, από ρευστότητα. Και εσείς οι άνθρωποι της ναυτιλίας μπορείτε να συμβάλετε καθοριστικά στον τομέα αυτό”.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι την παρούσα περίοδο ”έχουμε ανάγκη να αναδείξουμε και να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τους δυναμικούς εκείνους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας που καταφέρνουν να διαπρέπουν εντός και εκτός Ελλάδας, να δημιουργούν πλούτο και απασχόληση, να επιστρέφουν εισόδημα στην Πατρίδα”.

Χαρακτήρισε την ελληνική ναυτιλία αξιόπιστο εταίρο στο παγκόσμιο εμπόριο, τονίζοντας ότι διαδραματίζει παράλληλα καίριο ρόλο στη διαμόρφωση της διεθνούς ναυτιλιακής πολιτικής.

”Η επιτυχία των “Ποσειδωνίων” δείχνει την αυθεντικότητα και τον δυναμισμό του ναυτιλιακού τομέα, ως βασικού οχήματος του παγκόσμιου εμπορίου που για ακόμη μία φορά θα είναι ο κύριος πρωταγωνιστής στην ανάκαμψη της οικονομίας που όλοι χρειαζόμαστε και αναμένουμε”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα με τη μεγάλη ναυτική ιστορία είναι σε θέση να το διεκπεραιώσει αυτό.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν επίσης η επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της ΕΕ Μαρία Δαμανάκη, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Κωνσταντίνος Σούλης, ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, και οι πρώην υπουργοί και υφυπουργοί Ναυτιλίας Γιάννης Διαμαντίδης, Αριστοτέλης Παυλίδης και Άδωνις Γεωργιάδης .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα