Σε άδεια ο Τζομπς

Σε άδεια ο Τζομπς

Σε αναρρωτική άδεια -άγνωστο για πόσο- ο Στιβ Τζομπς της Apple που ωστόσο θα συνεχίσει να λαμβάνει τις στρατηγικές αποφάσεις της εταιρίας. Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τον 55χρονο που συνέδεσε το όνομά του με την πρωτοπορία της τεχνολογίας και αντιμετώπισε από το 2004 τον καρκίνο

Άγνωστο πόσο θα παραμείνει σε αναρρωτική άδεια ο Mr. Apple Στιβ Τζομπς, καθώς δεν έχει γίνει γνωστό έως τώρα γιατί αφήνει τα καθήκοντά του από την εταιρία και πόσο θα απουσιάσει.

Σε επίσημη ανακοίνωση ο ίδιος ζητά από τους δημοσιογράφους να σεβαστούν την ιδιωτική ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του ενώ τονίζει ότι θα συνεχίσει να λαμβάνει όλες τις στρατηγικές αποφάσεις για την εταιρία.

Ο χαρισματικός Στιβ Τζομπς, 55 ετών, έχει αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας. Το 2004 είχε χειρουργηθεί μετά από διάγνωση για καρκίνο στο πάγκρεας, ενώ το 2009 υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος. Είναι άγνωστο ωστόσο εάν πρόκειται για το ίδιο πρόβλημα ή έχει ανακύψει κάποιο άλλο θέμα με την υγεία του.

Σε επιστολή που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την Apple και υπογράφεται από τον ίδιο, αναφέρεται:

«Μετά από αίτημά μου το Διοικητικό Συμβούλιο μου έδωσε άδεια προκειμένου να επικεντρωθώ στην υγεία μου. Θα παραμείνω στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και θα συνεχίσω να λαμβάνω μέρος στις μεγάλες στρατηγικές αποφάσεις για την εταιρεία.

Έχω ζητήσει από τον Tim Cook να έχει την ευθύνη για την καθημερινή λειτουργία της Apple. Είμαι σίγουρος πως ο Tim και τα υπόλοιπα μέλη της διοικητικής ομάδας θα κάνουν καταπληκτική δουλειά, υλοποιώντας τα συναρπαστικά σχέδια που έχουμε θέσει για το 2011.

Αγαπώ την Apple τόσο πολύ και ελπίζω να είμαι πίσω όσο πιο γρήγορα μπορώ. Στο μεταξύ, η οικογένειά μου και εγώ θα εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως το σεβασμό στην ιδιωτική μας ζωή».

Ήδη όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη έχουν μεταδώσει την είδηση με σχόλια και αναλύσεις για το μέλλον της Apple καθώς η απουσία -άγνωστο για πόσο- του Τζομπς έχει προκαλέσει νευρικότητα στους επενδυτές αλλά και τους πελάτες της Apple, καθώς θεωρείται ο πλέον στενά συνδεδεμένος με εταιρία διευθύνων σύμβουλος στην αγορά.

“Η Apple είναι ο Στιβ Τζομπς” για την αγορά, ενώ ο Μάικλ Γιούσεμ καθηγητής στον τομέα της Διαχείρισης Επιχειρήσεων του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια θεωρεί ότι ο 55χρονος Τζομπς είναι ίσως ο σημαντικότερος επικεφαλής εταιρίας της εποχής μας.

Ο Στιβ Τζομπς – σύμφωνα με τους New York Times- είναι γνωστός για την προσωπική εμπλοκή του σε κάθε σχέδιο της εταιρίας και την μέχρι μανίας εξέταση κάθε λεπτομέρειας της τελευταίας στιγμής, πριν ένα προϊόν βγει στην αγορά. Είναι επίσης γνωστός για την αίσθησή του για τις ανάγκες των αγοραστών των προϊόντων της εταιρίας, οδηγώντας την Apple από το ένα πρωτοποριακό προϊόν στο επόμενο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα