Μικρός, “Μεγάλος αδελφός”

Μικρός, “Μεγάλος αδελφός”

Τουλάχιστον 17% των χρηστών της υπηρεσίας, δηλώνει σε έρευνα ότι θα το εγκαταλείψει γιατί δεν εξασφαλίζει τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων, ενώ 60% γνωρίζει πως δεν έχει απόλυτο έλεγχο των προσωπικών στοιχείων που δίνει στην υπηρεσία

Η  γενιά του Facebook έμαθε να ανακοινώνει όλες τις λεπτομέρειες της προσωπικής ζωής της στο Διαδίκτυο.

Μια νέα δημοσκόπηση της εταιρίας “Sophos” σε 1588 άτομα δείχνει την  ανησυχία των  νέων  οι οποίοι μαθαίνουν πώς να προστατεύουν τα ιδιωτικά τους στοιχεία, καθώς η ψηφιακή εποχή δεν παρέχει αξιοπιστία.

Αυτή η ανησυχία εκφράζεται στο 60% των ερωτηθέντων, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 17% δήλωσε ότι έχει σταματήσει την χρήση του Facebook επειδή θεώρησαν ότι είχαν ανεπαρκή έλεγχο των δεδομένων τους.

Μόνο το   15%  είπε ότι δεν θα πρέπει να εγκαταλείπει το site κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο  έχει σχεδόν 500 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

“Αυτή η δημοσκόπηση δείχνει ότι η πλειοψηφία των χρηστών έχει απηυδήσει με την έλλειψη ελέγχου που δίνει, το facebook, στους χρήστες για τα δεδομένα τους», δήλωσε ο Γράχαμ Κλουλεί, σύμβουλος τεχνολογίας στην Sophos.

Οι περισσότεροι εξακολουθούν να μην γνωρίζουν πώς να ρυθμίσουν  τις επιλογές προστασίας της ιδιωτικής ζωής με ασφάλεια. Αυτή η δυσκολία του  συστήματος τους  δημιουργεί σύγχυση.

Μια μαζική έξοδος από το Facebook φαίνεται απίθανη, αλλά οι χρήστες είναι πιο απαιτητικοί και  ενδιαφέρονται  να μάθουν  ακριβώς ποιος μπορεί να δει τα στοιχεία τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα