Οι ”Αγανακτισμένοι” προετοιμάζουν νέο αποκλεισμό

Οι ”Αγανακτισμένοι” προετοιμάζουν νέο αποκλεισμό
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ) Eurokinissi

Κλιμακώνονται οι προετοιμασίες των ''Αγανακτισμένων'' πολιτών γα τον αποκλεισμό της Βουλής, την Τρίτη, ημέρα της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Παραμένουν στους δρόμους (Vids)

Για 27η ημέρα οι ”Αγανακτισμένοι” πολίτες βρέθηκαν στο Σύνταγμα για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την κυβερνητική πολιτική αλλά και την επικείμενη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, η οποία θα επιφέρει ακόμα πιο δυσβάσταχτα μέτρα στον ελληνικό λαό.

Φώναξαν συνθήματα, κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό σε άλλη μία ειρηνική διαμαρτυρία. Οι ”αγανακτισμένοι” προετοιμάζονται για την Τρίτη 21 Ιουνίου, όπου σκοπεύουν να περικυκλώσουν τη Βουλή και τους γύρω δρόμους, τη στιγμή που μέσα ο πρωθυπουργός θα ζητά ψήφο εμπιστοσύνης.

Στις 7 το πρωί στην ”κάτω Βουλή” θα στηθεί κάλπη για την ψήφο ”Μη εμπιστοσύνης”. Μία συμβολική κίνηση που στέλνει μήνυμα στους πολιτικούς ότι το μεσοπρόθεσμο δε θα περάσει.

Οι πολίτες είναι πεπεισμένοι ότι η ”νέα” κυβέρνηση δε θα λύσει το πρόβλημα. Τονίζουν ότι όσοι ανασχηματισμοί κι αν γίνουν, όσες καρέκλες κι αν αλλάξουν οι πολιτικοί, αυτοί θα βρίσκονται κάθε ημέρα στην πλατεία, πιστοί στο ραντεβού που έδωσαν περίπου ένα μήνα πριν.

Δε θα φύγουν αν δε φύγει η κυβέρνηση, το χρέος και η τρόικα. Απαιτούν άμεση δημοκρατία και άμεση παραίτηση όλων των βουλευτών του κοινοβουλίου.

Οι συγκεντρώσεις συνεχίζονται και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλες τις πλατείες των μεγάλων πόλεων ανά την Ελλάδα.

Το βράδυ της Τρίτης αναμένονται και οι πολίτες από τη Σπάρτη, οι οποίοι ξεκίνησαν την Κυριακή, με τα πόδια από το άγαλμα του Λεωνίδα για να ενώσουν τις φωνές τους με τους ”Αγανακτισμένους” της Αθήνας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα