EURO NCAP. Τα κορυφαία σε ασφάλεια μοντέλα ανά κατηγορία

EURO NCAP. Τα κορυφαία σε ασφάλεια μοντέλα ανά κατηγορία

Τα Renault Clio S, Volvo V40, Ford B-MAX, Fiat 500L, Ford Kuga, Ηyundai Santa Fe και BMW Σειρά 3, αναδείχθηκαν από το Euro NCAP τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στην κατηγορία τους.

Το 2012, το Euro NCAP (Ανεξάρτητος Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφαλείας) δημοσίευσε τα αποτελέσματα των κρας τεστ για 36 οχήματα που διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Επτά αυτοκίνητα τα οποία απέσπασαν τον μέγιστο βαθμό των πέντε αστέρων αλλά και την υψηλότερη βαθμολογία σε τέσσερα επιμέρους κριτήρια, όπως είναι η προστασία των ενήλικων επιβατών, η προστασία των παιδιών, η προστασία των πεζών και τα συστήματα υποστήριξης ασφάλειας, είναι αυτά που ανακήρυξε ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός ασφάλειας ως τα καλύτερα στην κατηγορία τους για το 2012.

Ποιά είναι αυτά τα αυτοκίνητα;

Supermini.  Renault Clio S

Μικρό Οικογενειακό. Volvo V40

Το Volvo V40 έφθασε στο υψηλότερο συνδυασμένο σκορ που έχει πετύχει ποτέ αυτοκίνητο που έχει δοκιμαστεί έως τώρα από το Euro NCAP.

Fiat 500 L

Μικρά MPV. Fiat 500L

Μικρά MPV.  Ford B-MAX

Το FIAT 500L και το Ford B-MAX μοιράζονται τον τίτλο του κορυφαίου  στην κατηγορία των μικρομεσαίων MPV.

Μικρά Off-Road 4×4. Ford Kuga

Μεγάλο Off-Road 4×4. Ηyundai Santa Fe

Μεσαίο οικογενειακό. BMW Σειρά 3

Από τα αυτοκίνητα που δοκιμάσθηκαν την περασμένη χρονιά,  26 απέσπασαν διάκριση πέντε αστέρων,  ένα μοντέλο πήρε τέσσερα αστέρια και 8 έλαβαν τρία αστέρια.

Επιλαχόντες του 2012 είναι το Ford Fiesta στην κατηγορία Supermini. Το Opel Mokka στην κατηγορία Small Family.  Το Volvo V60 Plug-In Hybrid στην κατηγορία μεσαίο οικογενειακό. Το Subaru Forester στα Μικρά Off-Road 4×4  και το Range Rover στα Μεγάλα Off-Road 4×4.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα