Snowman. Το επταθέσιο SUV από την Skoda

Snowman. Το επταθέσιο SUV από την Skoda

Να συμπληρώσει την γκάμα της με ένα 7θέσιο SUV ετοιμάζεται η Skoda, βλέποντας την μεγάλη που έχει στην ευρωπαϊκή αγορά το Yeti.

To Skoda Yeti αποτελεί μια από τις πιο δελεαστικές προτάσεις στην κατηγορία των μικρών  SUV / crossover, με δεδομένο ότι διαθέτει προσιτή τιμή και πολύ καλές επιδόσεις τόσο στην άσφαλτο όσο και εκτός δρόμου.

Ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχει ανάγκη και ζήτηση για ένα μεγαλύτερο off-roader, με χωρητικότητα για επτά επιβάτες. Έτσι φαίνεται ότι η Skoda εργάζεται για να κατασκευή ενός τέτοιου οχήματος, το οποίο δεν θα πάρει την ονομασία  «Μεγάλο Yeti», αφού το πιο πιθανό είναι να ονομαστεί  Snowman.

Αν τελικά τα πρότζεκτ προχωρήσει, τότε το νέο μοντέλο θα χτιστεί επάνω στην επιμηκυμένη έκδοση της νέας πλατφόρμας του ομίλου VW, της  MQB, που χρησιμοποιείτται σήμερα για την υποστήριξη του Golf, του SEAT Leon και του νέου Skoda Octavia.

Από ό, τι καταλαβαίνουμε, το Snowman,  θα κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τον concept   CrossBlue της Volkswagen – ένα επταθέσιο SUV για την αγορά των ΗΠΑ μόνο- το οποίο αποκαλύφθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Βόρειας Αμερικής πριν λίγες ημέρες.

Υπάρχει μια πολύ μεγάλη πιθανότητα τα  δύο οχήματα να είναι εξαιρετικά παρόμοια (μηχανικά), για μείωση του κόστους, φυσικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα