Κυνηγοί οικονομικού εγκλήματος

Κυνηγοί οικονομικού εγκλήματος

Ομάδα άμεσης δράσης κατά των φοροφυγάδων θα ιδρύσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στην ομάδα θα συμμετέχουν ειδικοί από διάφορους κλάδους με στόχο να εντοπίζουν όσους κλέβουν την εφορία

Νέα υπηρεσία άμεσης δράσης κατά των φοροφυγάδων στα πρότυπα της αντιτρομοκρατικής ιδρύεται στα πλαίσια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία  θα συνεργάζεται με τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών σε τομείς όπου παρατηρείται μεγάλη φοροδιαφυγή αλλά και στο δύσκολο έργο του ελέγχου της διαφθοράς στα νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα στην πρόσληψη 100 εξειδικευμένων ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων για τον περιορισμό του οικονομικού εγκλήματος, προχωρεί μετά από διαγωνισμό το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με δημοσιεύματα αλλά και 100 επιπλέον υπαλλήλων, για να  στελεχώσουν διοικητικά τη νεοσύστατη υπηρεσία.

Την ευθύνη του προγράμματος θα έχει από νομικής πλευράς ο εισαγγελέας Β.Φλωρίδης.

Στον διαγωνισμό ανταποκρίθηκαν πολλοί ειδικοί στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στα λογιστικά, εμφανίστηκαν πολύ λίγοι  γνώστες του χώρου της Υγείας, είτε επειδή δεν υπάρχουν τόσοι ειδικοί στην Ελλάδα είτε διότι, ειδικά στον χώρο αυτό, ένα ολόκληρο σύστημα κινείται γύρω από τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα