Sony Ericsson XPERIATM Χ1

Sony Ericsson XPERIATM Χ1

Την νέα σειρά κινητών τηλεφώνων XPERIATM ανακοίνωσε πρόσφατα η Sony Ericsson, παρουσιάζοντας το πρώτο μοντέλο της συγκεκριμένης σειράς, το Χ1

Την νέα σειρά κινητών τηλεφώνων XPERIATM ανακοίνωσε πρόσφατα η Sony Ericsson, παρουσιάζοντας το πρώτο μοντέλο της συγκεκριμένης σειράς, το Χ1. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό, slider κινητό σχεδιασμένο να καλύψει την ανάγκη των χρηστών για διαδικτυακή επικοινωνία αλλά και ψυχαγωγία. Ας το δούμε όμως πιο αναλυτικά.




Οι πρωτιές του XPERIATM Χ1



Σε σύγκριση με τις προηγούμενες αλλά και τις πρόσφατες συσκευές της Sony Ericsson, το Χ1 πρωτοτυπεί σε δύο τομείς. Ο πρώτος είναι το λειτουργικό του. Για πρώτη φορά η Σουηδοιαπωνική εταιρία εγκαταλείπει το Sympian και ενσωματώνει την τελευταία έκδοση των Windows Mobile Professional, κάτι που διευκολύνει τον χρήστη να εξοικειωθεί ευκολότερα με το περιβάλλον του τηλεφώνου αλλά και να συνδέσει τη συσκευή με ένα Windows PC.



Επίσης για πρώτη φορά, η Sony Ericsson στο Χ1 ενσωμάτωσε ένα πλήρες, «συρταρωτό» (slide) QWERTY πληκτρολόγιο με επαρκή απόσταση ανάμεσα στα πλήκτρα που κάνει τη συγγραφή κειμένων πιο εύκολη και γρήγορη.



Όσον αφορά την πλοήγηση των λειτουργιών και των αρχείων που αποθηκεύει ο χρήστης στη συσκευή, το Χ1 παρέχει πολλούς και διαφορετικούς τρόπους χειρισμού: 3 ιντσών οθόνη αφής, πλήκτρο τεσσάρων κατευθύνσεων, αλλά και το… XPERIATM panel. Πρόκειται για συντομεύσεις εφαρμογών του τηλεφώνου αρκετά μεγάλες και… «ευκίνητες» ώστε να μπορεί ο χρήστης να τις χειριστεί με μια απλή κίνηση του δακτύλου του. Η παρουσίαση τους στο desktop του κινητού, όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, γίνεται με δύο αρκετά εντυπωσιακούς αλλά και εύχρηστους τρόπους.









Ψυχαγωγία με το XPERIATM Χ1



Όπως κάθε Windows Mobile 6 συσκευή, το Χ1 αναπαράγει και διαχειρίζεται τα δημοφιλέστερα αρχεία ήχου, βίντεο και εικόνας τα οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε στην, επεκτάσιμη με κάρτες microSD, built-in μνήμη των 400ΜΒ. Επιπλέον, διαθέτει κάμερα των 3ΜP, με δυνατότητα λήψης βίντεο.




Συνδεσιμότητα



H σύνδεση στο διαδίκτυο και η μεταφορά δεδομένων δεν θα μπορούσαν να είναι πιο γρήγορες με το νέο smartphone της Sony Ericsson, αφού υποστηρίζει τα δίκτυα τελευταίας γενιάς (HSDPA/HSUPA) αλλά και WLAN. Επιπλέον, διαθέτει υποστήριξη Bluetooth stereo (A2DP), Modem και USB mini θύρα. Τέλος, διαθέτει δέκτη GPS (assisted GPS), o οποίος μπορεί να δώσει στίγμα σε χάρτη.




Διάθεση και τιμή



Το XPERIATM θα είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά μάλλον από το δεύτερο εξάμηνο του 2008 ενώ η τιμή του δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα