Πανικός στα media

default image

Ο διαγωνισμός για τα Όσκαρ ολοκληρώθηκε και τώρα μένει να δούμε ποιοι θα πάρουν τα αγαλματάκια στο Χόλιγουντ και τα δώρα του SPORT 24 στην Ελλάδα

Όσκαρ

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και τώρα μένει να δούμε ποιοι θα πάρουν τα αγαλματάκια στο Χόλιγουντ και τα δώρα του SPORT 24 στην Ελλάδα. Σας ευχαριστούμε θερμά για τη μεγάλη συμμετοχή και τη
GreekBooks
για τη χορηγία.

Στατιστικά

Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι έχετε προβλέψει, λίγες ώρες πριν τη βράβευση στις ΗΠΑ. Στην κατηγορία ‘Καλύτερη ταινία’ το ‘There Will Be Blood’ πρώτευσε με ποσοστό 43%. Στη ‘Σκηνοθεσία’ οι αδερφοί Κοέν με το εντυπωσιακό 67%. Στους ηθοποιούς τώρα, για τους Α’ ρόλους οι Ντάνιελ Ντέι Λούις και Τζούλι Κρίστι με 66% και 29% και για τους Β’ οι Χαβιέ Μπαρτέμ και Κέιτ Μπλάνσετ με 58% και 46% αντίστοιχα. Θα περάσουν τα φαβορί σας;

ΑΝΤ1

Ο ΑΝΤ1 ανακοίνωσε το νέο του τηλεπαιχνίδι ‘Show me the money’ που θα το παρουσιάζει ο Χρήστος Φερεντίνος. Ξεκινά σε λίγες μέρες και οι παίκτες θα βασίζονται στις γνώσεις τους αλλά και στην τύχη. Να σημειωθεί πως στις ΗΠΑ δεν πήγε καθόλου καλά και κόπηκε μετά από 7 μόλις σόου.

Reuters

Οι ΗΠΑ, Καναδάς και Ευρώπη έχουν δώσει την έγκρισή τους και φαίνεται πως σε λιγότερο από 2 μήνες η Καναδική Thomson Corporation θα έχει εξαγοράσει το Αγγλικό Reuters Group PLC, για 17 δισ. δολάρια.

Κυριακάτικες

Την περασμένη Κυριακή το Βήμα ήταν στην κορυφή με 226 χιλ. φύλλα. Στη δεύτερη θέση το Πρώτο Θέμα με 218. Ακολούθησαν, η ανεβασμένη Ελευθεροτυπία με 209, η Καθημερινή με 167, το Έθνος με 138, ο Ελεύθερος Τύπος με 86.

Espresso
Έρχονται σεισμοί πάνω από 7 Ρίχτερ ‘. Τι πρωτοσέλιδο ε;! Ψύχραιμο και  καθησυχαστικό.

Στην Αίγυπτο

Το κράτος της Αιγύπτου απαγόρευσε σε 4 αλλοδαπές εφημερίδες να συνεχίσουν να εκδίδονται στη χώρα, λόγω της αναδημοσίευσης μερικών από τις γελοιογραφίες των δανέζικων εφημερίδων που σατίριζαν τον Μωάμεθ (εκείνη η γνωστή παλιά υπόθεση). Οι εφημερίδες είναι οι γερμανικές Frankfurter Allgemeine Zeitung και Die Welt, η βρετανική Observer και η αμερικανική Wall Street Journal. Δείτε σχετική φωτό .

Τηλεθέαση

Την εβδομάδα 11 με 17 Φεβρουαρίου, το MEGA έκανε 18,4% και ήταν ως συνήθως πρώτο. Ο ΑΝΤ1 ακολούθησε με 16,4%, ενώ ο ALPHA είχε 14,2%. Σε φόρμα το ALTER σημείωσε 12,8%, στο 10,1% το STAR. Η ΝΕΤ είχε 8,9% και ο ΣΚΑΪ 3,7%.

Facebook
Μετά το νέο πως ο Μπιλ Γκέιτς έκλεισε το προφίλ του στο Facebook, γιατί βαρέθηκε να του ζητούν χιλιάδες άνθρωποι να γίνει φίλος τους, έρχεται η είδηση από την Αγγλία πως η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης είναι σε πτώση. Συγκεκριμένα τον Ιανουάριο και ενώ μέχρι τότε σημειωνόταν μόνο άνοδος, οι 8,9 εκατ. μοναδικοί χρήστες του Δεκεμβρίου, έγιναν 8,5. Στο Νησί πάντως παρατηρείται γενική πτώση στα social networks με το MySpace να χάνει 1,8 εκατ. χρήστες σε 8 μήνες και το Bebo να χάνει 500 χιλ. σε 6 μήνες.

Google
Το είχε πει, τώρα το κάνει. Η Google πολύ σύντομα θα πουλήσει διαφημίσεις και μέσα στα βίντεο (στις ΗΠΑ προς το παρόν). Εκτός λοιπόν του γνωστού AdSense θα υπάρχει και ‘AdSense for Video’. Οι διαφημίσεις μέσα στα βιντεάκια ή θα είναι σε μορφή κειμένου που θα εμφανίζεται κάθε 20 δευτερόλεπτα ή θα είναι και αυτές βιντεάκια (υποτίθεται σχετικές με το περιεχόμενο του βίντεο που θα περιέχονται).

Ραδιόφωνο
Σύμφωνα με την έρευνα της Focus/Bari για την ΑΕΜΑΡ, το διάστημα 21 Ιανουαρίου με 17 Φεβρουαρίου, ο Σκάι ήταν ο πρώτο σταθμός σε ακροαματικότητα με ποσοστό 11,3%.
Τοπ-10:
Σκάι 11,3%
Ρυθμός 9,7%
Super Σπορ FM 9,3%
Λάμψη 9,1%
Derti 8,9%
ΕΡΑ Σπορ 7,4%
Kiss FM 7,1%
Sfera 7%
Μελωδία 6,9%
Athens Dee Jay 6,5%

Στην Ασία
Η νέα κατάληξη στα domain names, .asia, είναι προ των πυλών. Ο οργανισμός που ασχολείται με το θέμα περιμένει τεράστια ζήτηση και φυσικά ανησυχούν ιδιαίτερα για τους απατεώνες που τα κλείνουν σωρηδόν με σκοπό να τα μοσχοπουλήσουν. Τα .asia domain names αφορούν περίπου 70 χώρες και 400 εκατ. χρήστες του διαδικτύου. Σύμφωνα με το BBC θα ακολουθήσουν καταλήξεις για την Αφρική και τη Λατινική Αμερική.

Λέμε να δούμε

Blow . Τη Δευτέρα τα μεσάνυχτα στον ALPHA.

Ελευθεροτυπία
Ωραίος ο χάρτης με τις αλλαγές των συνόρων στη γειτονιά μας.

Ανάποδος Τύπος

Συμπαθητικό το ντεμπούτο της νέας εβδομαδιαίας εφημερίδας, ‘Ανάποδος Τύπος’, με αρκετές μάλιστα σελίδες για τα media. Καλή συνέχεια.

Πανικός στα Μedia

1. Ανατίναξαν τη μάντρα του σπιτιού του Κουρή, η Αυριανή απειλεί πως θα βρει αυτό που το έκανε και θα του κόψει το χέρι…

2. Η Ελευθεροτυπία λέει πως το ALTER έχει πλαστά τιμολόγια δεκάδων εκατομμυρίων και τους ελέγχει τώρα η ‘Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων’, διαψεύδει το κανάλι.

3. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα έγινε έφοδος σε σπίτια προκειμένου όπως λέει ‘να εξαρθρωθεί το κύκλωμα, που φέρεται να λειτουργεί μέσω της ιστοσελίδας PRESS-GR.blogspot.gr , προκειμένου να εκβιάζει πολιτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και άλλους παράγοντες της δημόσιας ζωής’. Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο της εφημερίδας. Σύμφωνα με διάφορα μπλογκς, τρεις είναι οι δημοσιογράφοι που “έτρεχαν” το Press-GR, ένας από τον Κόσμο του Επενδυτή, ένας από το ίδιο το Πρώτο Θέμα και ένας από το Extra 3. Εμείς ασφαλώς είμαστε υπέρ της ελευθερίας των μπλογκς, εφόσον βέβαια δεν αποδεικνύονται παρανομίες, όπως εκβιασμοί κλπ. Ασχέτως πάντως τι θα αποδειχθεί με αυτή την ιστορία, το πρωτοπόρο Press-GR ξύπνησε πολύ κόσμο και αποκάλυψε πολλά θέματα.
Συνεχίζονται.

Πρωτοσέλιδο της ημέρας

Θέλει και συζήτηση; Η Αυριανή φυσικά. Και του Σαββάτου και της Κυριακής .

Φωτό της ημέρας
Η ολίγον γρουσούζα Χίλαρι Κλίντον ακύρωσε ομιλίες της στο Τέξας καθώς ένα αστυνομικός που συνόδευε την πομπή της, χτύπησε με τη μοτοσυκλέτα του και σκοτώθηκε. Ευκαιρία για νέα δάκρυα;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα