Ζητά την παραίτηση Πεταλωτή ο Άδωνις λόγω Εφραίμ

Ζητά την παραίτηση Πεταλωτή ο Άδωνις λόγω Εφραίμ
23-11-2011-ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ολομέλεια,συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπ. παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ''Δομή, λειτουργία, διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών και διεθνοποίηση των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων»// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΟΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Σαφή βελτίωση της υγείας του ηγούμενου. Αναμένεται να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Οργή Άδωνι για την προφυλάκιση ανήμερα των Χριστουγέννων. Ζητά παραίτηση Πεταλωτή για λόγους ηθικούς. "Θύμα συμφερόντων ο Εφραίμ" λέει ο Κ. Βελόπουλος

Την παραίτηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή που ήταν βασικός κατήγορος στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ζήτησε μέσω τηλεοπτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για ” άδικη απόφαση για την προφυλάκιση του Εφραίμ , παραμονή Χριστουγέννων” που “δίχασε τον ελληνικό λαό και έπληξε την Ορθοδοξία”.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι “η ταυτόχρονη παρουσία του υφυπουργού και βασικού κατήγορου στην υπόθεση κ. Πεταλωτή, συνιστά μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα”.

Την ίδια ώρα, αποστάσεις από την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για την προσωρινή κράτηση του ηγουμένου Εφραίμ, κρατά ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου τόνισε σε δήλωσή του ότι το μέτρο της προφυλάκισης είναι “εντελώς εξαιρετικό,  το οποίο πρέπει να διατάσσεται με μεγάλη προσοχή και φειδώ”.

Η δήλωση του κ. Αθανασίου έχει ως εξής:

“Το δικονομικό μας σύστημα καθιερώνει την προσωρινή κράτηση (προφυλάκιση) του κατηγορούμενου για κακουργήματα ως εξαιρετικό μέτρο και επομένως πρέπει να διατάσσεται με μεγάλη προσοχή και φειδώ, πολύ περισσότερο σήμερα μετά την επελθούσα τροποποίηση του έτους 2010 που καθιερώνει την προφυλάκιση ως εντελώς εξαιρετικό μέτρο.

Ο κοινωνικός απόηχος των δικαστικών αποφάσεων και πράξεων και βέβαια μας ενδιαφέρει όμως πρέπει να είναι προσεκτικοί όσοι εκφέρουν γνώμη γι΄αυτές αφού δεν έχουν γνώση των δεδομένων της δικογραφίας.

Συνεπώς θεωρώ ατυχή την κριτική που ασκείται από φορείς ξένης χώρας και από παράγοντες του δημόσιου βίου της χώρας μας για τη συγκεκριμένη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών αφού η κριτική αυτή με τον τρόπο και το ύφος που γίνεται αποτελεί ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης”.

Σε ότι αφορά στην κατάσταση της υγείας του, ο ηγούμενος Εφραίμ αναμένεται να διακομιστεί σήμερα σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η κατάσταση της υγείας του ηγούμενου παρουσιάζει σαφή βελτίωση σύμφωνα με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καρυών που τον εξέτασε τη Δευτέρα, και η τελική απόφαση για τη μεταφορά του, με πλωτό η εναέριο μέσο, θα ληφθεί κατόπιν επανεξέτασης το πρωί της Τρίτης.

Βελόπουλος: “Θύμα συμφερόντων ο Εφραίμ”

Θύμα μιας “φοβερής σύγκρουσης αμερικανικών και ρωσικών παραγόντων” χαρακτήρισε τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου ο βουλευτής του ΛΑΟΣ , Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στον RealFm.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ χαρακτήρισε “τραγική σύμπτωση” το γεγονός ότι η απόφαση για προφυλάκιση του ηγουμένου ελήφθη αμέσως μετά το ταξίδι του Εφραίμ στην Ρωσία και την συνάντηση του γέροντα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

“Κάποτε όλοι ήθελαν να δουν τον Εφραίμ έστω και για ένα λεπτό και τώρα όλοι στρέφονται εναντίον” είπε ο κύριος Βελόπουλος, ο οποίος τον επισκέφτηκε προσωπικά στο Άγιο Όρος για να του ευχηθεί περαστικά.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ έθεσε θέμα ηθικής τάξης στον κύριο Πεταλωτή, ο οποίος ήταν βασικός κατήγορος στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ζητώντας του να παραιτηθεί καθώς “δεν μπορεί ο ίδιος άνθρωπος που ανακίνησε το θέμα, να είναι και πρόεδρος της επιτροπής”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα