Συναντήσεις εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου
Συνεργασία με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο είχε στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός
- 10 Ιουλίου 2007 14:04
Συνεργασία με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό την επικείμενη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, καθώς και το ταξίδι που θα κάνει ο κ. Καραμανλής στα τέλη Ιουλίου στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
Η κ. Μπακογιάννη, απαντώντας σε ερώτηση, εάν θα είναι υποψήφια για το κοινοβουλευτικό συμβούλιο ,στις εκλογές που θα γίνουν την Παρασκευή στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ότι δεν συζήτησε με τον κ. Καραμανλή για το θέμα και πως η ίδια δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα θέσει υποψηφιότητα.
Το μεσημέρι της Τρίτης, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο. Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό για τη συνέχιση του διαλόγου με την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ για τη μεταρρύθμιση της διοικητικής δομής της χώρας, καθώς την επόμενη εβδομάδα ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί και πάλι με τα προεδρεία τους.
Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε παρουσία και της υπουργού Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη, αφορά τη συνέχεια του διαλόγου με τα κόμματα για την ολοκλήρωση του νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή για την ψήφο των εκτός Επικρατείας Ελλήνων (σ.σ. ομογενών).
Ο κ. Παυλόπουλος απαντώντας σε ερώτηση πότε θα κατατεθεί ο νόμος, επανέλαβε τη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι θα κατατεθεί στη σύνοδο της Βουλής, η οποία θα συγκληθεί μετά τις θερινές διακοπές. Σε διευκρινιστική ερώτηση εάν ο νόμος θα κατατεθεί μετά ή πριν από τις εκλογές, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι οι όροι που χρησιμοποιούμε έχουν τη σημασία τους και εξήγησε ότι “η σύνοδος σημαίνει ότι η Βουλή συνέρχεται μετά τις διακοπές κανονικά”.
Πρόσθεσε ακόμη, ότι συζητήθηκε και με την κ. Μπακογιάννη να υπάρξει συνεννόηση και με τους εκπροσώπους των κομμάτων, καθώς υπάρχουν αποκλίνουσες απόψεις και παρατηρήσεις στο προσχέδιο, ώστε να καταλήξουμε σε κείμενο αποδεκτό, καθώς απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία για την ψήφιση του νόμου. Θεωρούμε, είπε ο κ. Παυλόπουλος, ότι τα πολιτικά κόμματα θα επιδιώξουν να βρεθεί ένας κοινός τόπος, γιατί είναι κρίμα να μην εκδώσει η Βουλή τον εκτελεστικό νόμο του Συντάγματος για την ψήφο των εκτός επικρατείας Ελλήνων, καθώς είναι σημαντικό να έχουν οι ομογενείς λόγο για την πολιτική ζωή του τόπου.
(Πηγή: ΑΠΕ)