Αλλαγές στα ενοίκια

Αλλαγές στα ενοίκια
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ MotionTeam

Με δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης του ενοικίου, προωθεί το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών ακινήτων

Αντίδοτο στην οικονομική κρίση για χιλιάδες ενοικιαστές επαγγελματικών χώρων προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης με τροπολογία του για το καθεστώς του επαγγελματικού ενοικιοστασίου.

Ειδικότερα σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση οι ενοικιαστές θα μπορούν να καταγγείλουν τη σύμβαση μίσθωσης σε  3 αντί σε 6 μήνες πριν αποχωρήσουν από το ακίνητο, θα καταβάλλουν μόνο ένα μίσθωμα, αντί τεσσάρων, σε περίπτωση αποχώρησης προ της  λήξης της μίσθωσης, και επιπλέον θα δύνανται να προσβάλλουν τη σύμβαση μισθώματος μετά τη λήξη ενός χρόνου, αντί  δύο που ίσχυε ως τώρα.

Κατά την υπουργό κα Κατσέλη αυτό ισοδυναμεί με στήριξη του επιχειρηματία «που θα θελήσει να επαναδιαπραγματευτεί ή και να τερματίσει την υπάρχουσα μίσθωση ξεκινώντας μια νέα», ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Παραδιάς τόνισε πως είναι «καθήκον όλων μας να στηρίξουμε τους εμπόρους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σ’ όλη τη χώρα ώστε, με τις απαραίτητες προσαρμογές  να μην κινδυνεύσει κανένας επαγγελματίας να χάσει την επαγγελματική του στέγη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα