VW Polo BlueGT. Όταν συνυπάρχουν υψηλές επιδόσεις και οικονομία καυσίμου

VW Polo BlueGT. Όταν συνυπάρχουν υψηλές επιδόσεις και οικονομία καυσίμου

Το νέο Polo BlueGT, με 140 ίππους  και μέση κατανάλωση 4,6 λίτρα στα 100 χλμ.  (*4,5 λ/100 χλμ. με αυτόματο κιβώτιο DSG), συνδυάζει αρμονικά τις υψηλές αποδόσεις και την οικονομία καυσίμων.

Η τεχνολογική καινοτομία του BlueGT βασίζεται στην νέα γενιά κινητήρων TSI και στο ενεργό σύστημα διαχείρισης κυλίνδρων (ACT – Active Cylinder Management) – αυτό το χαρακτηριστικό απενεργοποίησης κυλίνδρων, το πρώτο στον κόσμο σε 4κύλινδρο κινητήρα, από μόνο του εξοικονομεί 0,4 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ.

Επιπλέον, το Polo BlueGT αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς τα θετικά στοιχεία δύο διαφορετικών κόσμων (των σπορ επιδόσεων κινητήρων βενζίνης και της ενεργειακής απόδοσης κινητήρων πετρελαίου) μπορούν να συνδυαστούν για να δημιουργήσουν ένα νέο αυτοκίνητο – σε αυτή την περίπτωση με την εφαρμογή στοιχείων από το Polo GTI καθώς και το Polo BlueMotion.

Νέος, ελαφρύτερος και πιο αποδοτικός κινητήρας TSI. Ο κινητήρας 1.395cc του Polo BlueGT ζυγίζει μόλις 114 κιλά, και αποδίδει 140 ίππους μεταξύ 4.500 και 6.000 σ.α.λ. Εξοπλισμένο με μηχανικό κιβώτιο 6-ταχυτήτων, το BlueGT έχει μέση κατανάλωση καυσίμου μόλις 4,6 λ/100 χλμ. (αμόλυβδη 95 οκτανίων) και εκπομπές CO2 στα 107 g/km. Όταν εξοπλίζεται με το προαιρετικό 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ξηρού τύπου (DSG), η κατανάλωση καυσίμου μειώνεται στα 4,5 λ/100 χλμ. (με εκπομπές CO2 στα 105 g/km).

Παρά την αξιοσημείωτη οικονομία καυσίμου και τις ιδιαίτερα χαμηλές εκπομπές CO2, το Polo BlueGT προσφέρει αξιοζήλευτες επιδόσεις: έχει τελική ταχύτητα 210 χλμ./ωρα, και επιταχύνει στα 100 χλμ./ωρα σε μόλις 7,9 δευτερόλεπτα. Ιδιαίτερα θετική επίδραση στις επιδόσεις του μοντέλου αποτελεί η υψηλή ροπή του κινητήρα TSI. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η καμπύλη της ροπής, η οποία έχει σχήμα τραπεζίου: η μέγιστη ροπή 250 Nm είναι διαθέσιμη μόλις από τις 1.500 σ.α.λ. και παραμένει σταθερή σε αυτό το επίπεδο μέχρι και τις 3.500 σ.α.λ.

Αυτή η ασυνήθιστη συνύπαρξη της οικονομίας και των επιδόσεων είναι αποτέλεσμα της συστηματικής αλληλεπίδρασης του συστήματος ACT, του downsizing (υπο-κυβισμός κινητήρα, άμεσος ψεκασμός και υπερτροφοδότηση) και χρήσης της τεχνολογίας BlueMotion (σύστημα Stop/Start, ανάκτηση ενέργειας από την πέδηση, αεροδυναμικά βοηθήματα).

Στάνταρ χαρακτηριστικά

BlueGT εξωτερικό. Το νέο Polo BlueGT ξεχωρίζει τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό. Στο εξωτερικό μέρος, είναι οι νέες ζάντες αλουμινίου 17-ιντσών, οι υπογραφές “GT” εμπρός και πίσω (και επιπλέον «BlueMotion» στο πίσω μέρος), οι βαμμένοι σε μαύρο στιλπνό χρώμα εξωτερικοί καθρέπτες καθώς και η διπλή απόλιξη της εξάτμισης που αποτελούν τα χαρακτηριστικά αναγνώρισης ενός Polo BlueGT. Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αεροδυναμική του αυτοκινήτου. Πολλές επιτυχώς δοκιμασμένες λύσεις υιοθετήθηκαν από το Polo GTI ή το Polo BlueMotion: όπως οι σπορ προφυλακτήρες (πίσω με διαχύτη), τα πλευρικά μαρσπιέ, η αεροτομή οροφής με ειδικά πλευρικά πτερύγια που «αγκαλιάζουν» το πίσω παρμπρίζ, τα πλευρικά αεροδυναμικά κανάλια στο εμπρός παρμπρίζ, το ειδικό κάλυμμα στο κάτω μέρος του αμαξώματος και το κατά 15 mm χαμηλότερο σπορ πλαίσιο, βελτιώνουν όχι μόνο την αεροδυναμική, αλλά και την δυναμική απόδοση του αυτοκινήτου.

BlueGT εσωτερικό. Το εσωτερικό διαθέτει αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά όπως η εκτεταμένη λειτουργία της οθόνης πολλαπλών λειτουργιών (με επιπλέον ενδείξεις για την λειτουργία του συστήματος ACT και την πίεση των ελαστικών), πίνακα οργάνων GTI, cruise control, σπορ δερμάτινο τιμόνι με στοιχεία αλουμινίου και λογότυπο “GT” καθώς και σπορ καθίσματα με μοναδικές επενδύσεις GT σε συνδυασμό ύφασμα/alcantara, και μαύρη εσωτερική επένδυση οροφής.

BlueGT ασφάλεια. Φυσικά, το Polo BlueGT προσφέρει ολοκληρωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας, αυτά περιλαμβάνουν ABS με Brake Assist, ESP με Hill Hold Assist και το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό XDS. Για την καλύτερη δυνατή προστασία, τα στοιχεία παθητικής ασφάλειας περιλαμβάνουν εμπρόσθιους μετωπικούς και πλευρικούς αερόσακους καθώς και αερόσακους νέου τύπου κεφαλής / θώρακα, πέντε ζώνες ασφαλείας τριών σημείων με προεντατήρες και περιοριστές φορτίου μπροστά, αυτόματη ενεργοποίηση αλάρμ κατά την μέγιστη πέδηση, πέντε προσκέφαλα με τα εμπρός ειδικά σχεδιασμένα με στόχο τη μείωση του αυχενικού τραυματισμού.

ΤΙΜΕΣ

                              Ενδεικτική   –   Όφελος Απόσυρσης   –   Τιμή με Απόσυρση

 Polo BlueGT 3D   € 17.600,00       € 960,00                       € 16.640,00

Polo BlueGT 5D    € 18.010,00       € 960,00                       € 17.050,00

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα