”Hannah Arendt”: Δείτε πρώτοι την ζωή μιας γυναίκας, της οποίας οι ιδέες, άλλαξαν τον κόσμο

”Hannah Arendt”: Δείτε πρώτοι την ζωή μιας γυναίκας, της οποίας οι ιδέες, άλλαξαν τον κόσμο

Ο κόσμος της Χάνα Αρεντ ανοίγεται μπροστά τα μάτια σας. Μία γυναίκα που έδωσε σχήμα στην διανόηση και στην συνείδηση των κατοίκων μιας ολόκληρης χώρας

Επιμέλεια: Γιώργος Κρασσακόπουλος

Υποψήφια στις περισσότερες κατηγορίες των Γερμανικών Κινηματογραφικών Βραβείων, η ταινία της Μαργκαρέτε φον Τρότα, κέρδισε αυτό της καλύτερης ταινίας και πρώτου γυναικείου ρόλου για την Μπάρμπαρα Σούκοβα. Ανακαλύψτε το γιατί.

Μια κινηματογραφική βιογραφία είναι (σχεδόν) πάντα τόσο ενδιαφέρουσα όσο και το πρόσωπο τη ζωή του οποίου καλείσαι να παρακολουθήσεις στην οθόνη.

Στην περίπτωση της Χάνα Αρεντ όμως, εκτός από την ζωή και το έργο της, το φιλμ φιλοδοξεί να χωρέσει έναν ολόκληρο κόσμο ιδεών που έδωσαν σχήμα στην διανόηση, την συνείδηση των κατοίκων μιας ολόκληρης χώρας και όρισαν έννοιες όπως η ηθική, το καλό και το κακό σε έναν πλανήτη που άλλαξε ριζικά μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Η Χάνα Aρεντ (14 Οκτωβρίου 1906 – 4 Δεκεμβρίου 1975) ήταν Γερμανίδα πολιτική επιστήμονας και φιλόσοφος. Η προσπάθειά της να απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσαν τα εγκλήματα του ναζισμού, αλλά και η έντονη θέλησή της να τοποθετηθεί πάνω στο θέμα της προσωπικής ηθικής ευθύνης σε καιρούς που η ανθρώπινη ζωή χάνει την αξία της, είχε ως αποτέλεσμα το βιβλίο «Ο Αϊχμαν στην Ιερουσαλήμ – Η κοινοτοπία του κακού», φράση για την οποία έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο.

Ολόκληρο το κείμενο στο Flix

Δείτε το τρέιλερ και φωτογραφίες της ταινίας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα