Σοκολάτα κατά της πίεσης

default image

 Η κατανάλωση δύο κομματιών μαύρης σοκολάτας, που δεν ξεπερνούν ούτως ή άλλως τις 30 θερμίδες, είναι αρκετή για να μειώσει την αρτηριακή πίεση χωρίς να προσθέσει βάρος, σύμφωνα με μια γερμανική μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις ΗΠΑ.

Είναι ήδη γνωστό ότι εάν τρώει κανείς σε καθημερινή βάση μαύρη σοκολάτα μπορεί να μειωθεί η πίεση, αλλά η ιατρική αγνοούσε σε όλη του τη διάσταση το θετικό αντίκτυπο στην πίεση ακόμα και μικρών ποσοτήτων μαύρης σοκολάτας, πλούσιας σε κακάο και με ελάχιστη ζάχαρη, εξήγησε ο δόκτορ Ντίρκ Τομπέρ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Κολωνίας στη Γερμανία, που είναι και ο κύριος ερευνητής. 

Η κλινική εξέταση έγινε σε 44 ενήλικες ηλικίας από 56 έως 73 χρόνων, 24 γυναίκες και 20 άνδρες, από τον Ιανουάριο του 2005 έως το Δεκέμβριο του 2006 που έπασχαν όλοι τους από κάποιας μορφής υπέρταση. 

Οι εξεταζόμενοι μοιράστηκαν σε δύο ομάδες, η μία εκ των οποίων έτρωγε καθημερινά επί 18 εβδομάδες 6,3 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας που περιέχει πολυφαινόλη και η δεύτερη τις ίδιες ποσότητες λευκής σοκολάτας.

Οι πολυφαινόλες είναι ισχυρά αντιοξιδωτικά που βρίσκονται σε πολλά φυτά και φρούτα όπως στο σταφύλι και οι οποίες προκαλούν διαστολή των αρτηριών.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα