Καταδίκη κομμάτων για την επίθεση στο Mall

Καταδίκη κομμάτων για την επίθεση στο Mall
ΕΚΡΗΞΗ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΞΕ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ MALL ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΠΟ ΕΚΠΥΡΣΟΚΡΟΤΗΣΗ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ --ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Σε καταδίκη της βομβιστικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι προχώρησαν με ανακοινώσεις τους τα κόμματα

Καταδικάζουν σύσσωμα τα κόμματα με ανακοινώσεις τους τη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο εμπορικό κέντρο The Athens Mall στο Μαρούσι.

Η “χωρίς συμψηφισμούς, πολιτικές σκοπιμότητες και επικίνδυνες ερμηνείες” απομόνωση ενεργειών σαν τη σημερινή “εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια” στο εμπορικό κέντρο “The Mall”, αποτελεί την ενδεδειγμένη στάση αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Επισημαίνει, δε, ότι αποτελεί κεκτημένο των πολιτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου η καταδίκη των τρομοκρατικών και τυφλών πράξεων βίας.

“Η σημερινή βομβιστική επίθεση στο The Mall, σε ένα χώρο που πολλοί πολίτες, κυρίως νέοι, επιλέγουν για την κυριακάτικη βόλτα τους, δείχνει ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο είδος τρομοκρατίας που όχι απλά επιλέγει συμβολικούς στόχους, αλλά επιδιώκει νεκρούς και αίμα” σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, καταδικάζει τη “δολοφονική επίθεση” και “προειδοποιεί όλους όσους επιδιώκουν να βυθίσουν τη χώρα στο χάος ότι δεν θα τα καταφέρουν. Η Πολιτεία θα αντιδράσει”.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενημερώθηκε σχετικά από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια.

“Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος εξερράγη σήμερα το πρωί σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο, δεν στόχευε μόνο το συγκεκριμένο κτίριο. Στόχευε τη δημοκρατική ομαλότητα, την κοινωνική ειρήνη και την προοπτική για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Η ώρα αυτή είναι ώρα κρίσης για όλους. Δεν αρκεί η φραστική καταδίκη του συγκεκριμένου συμβάντος. Απαιτείται απόλυτη απομόνωση της βίας και της τρομοκρατίας από τον πολιτικό κόσμο, χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις. Το μήνυμα πρέπει να είναι ένα: η Δημοκρατία μας ούτε πτοείται ούτε τρομοκρατείται”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Από την πλευρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο υπεύθυνος τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Δημόσιας Τάξης, βουλευτής Β’ Αθηνών Β. Καπερνάρος αναφέρει ότι “η κυβέρνηση καλείται τώρα, αφού απέτυχε στην προληπτική της δράση, να επέμβει κατασταλτικά και να προστατεύσει τους Έλληνες Πολίτες από τις συνεχιζόμενες εγκληματικές ενέργειες ακραίων στοιχείων, που καλλιεργούν κλίμα τρομοκρατίας.

Όταν την πατρίδα μας την τραυματίζουν η αλλοδαπή και η ημεδαπή τρόικα, δεν χρειάζονται τέτοια χτυπήματα, που αποπροσανατολίζουν και κυρίως προβληματίζουν” προσθέτει ο κ. Καπερνάρος.

“Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι. Είναι μια άκρως επικίνδυνη και ύποπτη ενέργεια. Εντάσσεται στο σχεδιασμό εκφοβισμού του λαού και προσφέρει υπηρεσίες σε όσους επιδιώκουν την ενδυνάμωση των μηχανισμών καταστολής και τρομοκράτησης του λαού”, σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ.

“Η ΔΗΜΑΡ εκφράζει την καταδίκη της για την επίθεση στο “The Mall”, όπως και για κάθε άλλη πράξη βίας. Η σημερινή εγκληματική ενέργεια αποτελεί πράξη τυφλής βίας και μάλιστα σε ένα χώρο που υπήρχαν μικρά παιδιά. Η τρομοκρατία, πλέον, απειλεί την κοινωνία”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

“Οι αριστεροί τρομοκράτες έδειξαν σήμερα το αληθινό δολοφονικό τους πρόσωπο, στρεφόμενοι κατά της κοινωνίας και τραυματίζοντας αθώους συμπολίτες μας. Η κυβέρνηση να αφήσει τα ευχολόγια και τις λεκτικές καταδίκες και να προβεί άμεσα στη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των τρομοκρατών”, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.

Σχετικά με την τυφλή βοβιστική επίθεση στο “The Mall”, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Βάσω Νάκου, δήλωσε σχετικά:

“Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουν κάθε μορφή βίας ανεξαρτήτως επικαλούμενων κινήτρων των δραστών. Η τοποθέτηση μάλιστα βόμβας σε μαζικό χώρο και η πυροδότηση της σε ώρα αιχμής της λειτουργίας του, εξ ανάγκης είχε σαν κύριο στόχο ανύποπτους πολίτες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα