Απόδραση στην ονειρική Μάλτα

Απόδραση στην ονειρική Μάλτα

Το ταξίδι στη Μάλτα δεν αφήνει κανέναν απογοητευμένο. Η κάθε πόλη, το κάθε χωριό, κάθε σπιθαμή του εδάφους που πατάτε αποπνέει ιστορία

Διαφημιστική καταχώριση του:     TOURALFA



 


Χρήστου Λαδά 5-7
Αθήνα 105 61
Τηλ: 210-3225759
Φαξ: 210-3318381
e-mail:
[email protected]






ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ. ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ


ΜΑΛΤΑ: 22-25 Μαρτίου 2008


Ημέρες: 4 ημέρες/3 διανυκτερεύσεις


VICTORIA HOTEL 4*- Με ημιδιατροφή. Κατ’ άτομο σε 2κλινο/3κλινο 499 ευρώ(επιβάρυνση 1 κλίνου 70ε-παιδική έκπτωση 50ε)


THE PALACE 5*-Με πρωινό. Κατ’ άτομο σε 2κλινο/3κλινο 499 ευρώ(επιβάρυνση 1 κλίνου 125ε-παιδική έκπτωση 50ε)


Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, με απ’ ευθείας πτήσεις της Air Malta, από Αθήνα. (3) διανυκτερεύσεις σε  ξενοδοχεία 4*sup ‘η 5* σε δίκλινα / τρίκλινα δωμάτια επιλογής σας. Ημιδιατροφή (3 Πρωινά & 3 Δείπνα) – όπου αναφέρεται. 
Μεταφορές με πολυτελή πούλμαν από και προς το αεροδρόμιο της Μάλτας. Ξενάγηση στη Βαλέτα & οπτικοακουστικό θέαμα, με ελληνόφωνο ξεναγό & εισόδους. Ξενάγηση στη Μεντίνα  –  Ραμπάτ και επίσκεψη στο Εργοστάσιο φυσητού γυαλιού Mdina Glass με ελληνόφωνο ξεναγό & εισόδους. Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γκρουπ στη Μάλτα. Ασφάλεια αστικής κ’ επαγγελματικής ευθύνης INTERAMERICAN.


Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδρομίων Αθήνας / Μάλτας περίπου 88 € κατ’ άτομο. Προαιρετικές τοπικές εκδρομές και άλλες υπηρεσίες. Ποτά στα γεύματα.     


  Βαλλέττα και “Malta Experience Show” – Μισής μέρας


Η ξενάγηση στην Πρωτεύουσα  Βαλλέττα η οποία χτίστηκε μετά την μεγάλη πολιορκία των Τούρκων του 1565, ξεκινάει από τους Κήπους της Μπαράκα, όπου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα του Μεγάλου Λιμανιού. Συνεχίζουμε με την επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Ιωάννη, όπου θα μπορέσετε να θαυμάσετε κειμήλια που μας πηγαίνουν πίσω στην εποχή των Ιπποτών του τάγματος του Αγ. Ιωάννη συμπεριλαμβανομένου του διάσημου πίνακα του Καραβάτζιο «ο Αποκεφάλισμος του Ιωάννη». Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (εσωτερική επίσκεψη εφ’ όσον είναι ανοικτό) και θα πάρουμε μια γεύση απο την εξωτερική ομορφιά μερικών άλλων κτιρίων, ιστορικής σημασίας. Η επίσκεψη μας ολοκληρώνεται στο Μεσογειακό Συνεδριακό Κέντρο με την οπτικοακουστική παράσταση “Malta Experience Show”, μια αναδρομή στην ιστορία της Μάλτας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.


Τρεις Πόλεις – Μισής μέρας


Σ’ αυτή την εκδρομή, θα ανακαλύψετε την ιστορική περιοχή γνωστή και ως Τρεις Πόλεις: Βιτοριόζα, Κοσπίκουα και Σενγκλέα. Περνώντας μέσα απο την Κοσπίκουα, θα φτάσουμε στην Βιττοριόζα, που ονομάστηκε έτσι μετά τη νίκη των  Μαλτέζων ενάντια στους Τούρκους το 1565 και θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια, όπου μπορείτε να θαυμάσετε ιστορικά κτίρια και μεσαιωνικές εκκλησίες όπως η εκκλησία του Αγ. Λαυρεντίου και το παρεκκλήσι του Αγ. Ιωσήφ. Στη συνέχεια, θα επισκεθφούμε την Σενγκλέα (Senglea) όπου θα απολαύσουμε την θέα απο το κέντρο του Μεγάλου Λιμανιού. Ολοκληρώνουμε την εκδρομή μας περνώντας από το γραφικό ψαροχώρι Marsaxlokk. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.


Γκόζο – Ολοήμερη


Ο γύρος του γειτονικού νησιού της Μάλτας αρχίζει μετά από μια εικοσάλεπτη διαδρομή με το ferry. Μόλις φτάσετε στο Γκόζο, θα διαπιστώσετε ότι το νησί με τους τρεις λόφους, έχει το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα και είναι πιο γραφικό και πιο πράσινο σε σχέση με την Μάλτα. Θα επισκεφθούμε τους Μεγαλιθικούς Ναούς της Ggantija, το φυσικής ομορφιάς Μπλε Παράθυρο στη Dwejra, τη «Cittadella» στη Βικτώρια, και τη Σπηλιά της Καλυψούς. Θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για φαγητό (προαιρετικά) στον κόλπο του Xlendi και ψώνια στη τοπική αγορά  που είναι διάσημη για τα μάλλινα είδη και τις χειροποίητες δαντέλες.  Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο.


Μεντίνα – Μισής μέρας


Ξεκινάμε την περιήγησή μας από την παλιά πρωτεύουσα της Μάλτας, τη Μεντίνα ή αλλιώς «Σιωπηλή Πόλη», με τα αμυντικά οχυρά της που χρονολογούνται από τον 9ο αιώνα. Διασχίζουμε την πόλη, για να επισκεφτούμε τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγ. Παύλου και τα οχυρά με την πανοραμική θέα του νησιού. Συνεχίζουμε προς το Rabat, για να επισκεφθούμε τη σπηλιά του Αποστόλου Παύλου και θα ολοκληρώσουμε με μια σύντομη επίσκεψη στο τοπικό εργοστάσιο φυσητού γυαλιού Mdina Glass. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.


Μοναδική εμπειρία


Οι άνθρωποι στην Μάλτα αγαπούν τις αλλαγές. Γι’αυτόν και μόνον το λόγο οι διακοπές στην Μάλτα είναι μοναδικές. Όπου και να βρίσκεστε στα νησιά αυτά, μπορείτε να περάσετε διακοπές ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία σας, ήρεμες αλλά και έντονες, εφόσον το επιθυμείτε. Και πάντα θα έχετε δίπλα σας αρχαιολογικούς χώρους, διάφορους ιστορικούς θησαυρούς των νησιών, παραλίες, εστιατόρια, καφετέριες, αλλά και πολλές δυνατότητες για ψώνια.


Μάλτα σημαίνει διακοπές a la carte. Αποφασίζετε ανάλογα με τις επιθυμίες σας. Ακόμα και κατά την διάρκεια μιας σύντομης παραμονής θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε όλες τις ομορφιές αυτών των νησιών. Εάν μάλιστα διαθέτετε και λίγο περισσότερο χρόνο μπορείτε να εξαντλήσετε όλες τις δυνατότητες για διασκέδαση που σας προσφέρονται.


Όποια εποχή και να έλθετε να είστε βέβαιοι ότι θα σας καλωσορίσουμε θερμά και ότι θα βρείτε ηρεμία, ήλιο και την καθαρότερη θάλασσα της Μεσογείου. Αν σας ενδιαφέρουν τα σπόρ, τα νησιά προσφέρουν πολλές δυνατότητες όχι μόνο για τους λάτρεις των σπόρ αλλά και για όσους θέλουν να ασχοληθούν για πρώτη φορά με αυτά.


Αυτό όμως που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η πλούσια ιστορική και πολιτιστική παράδοση των νησιών. Τα νησιά αυτά δίκαια μπορούν να παρομοιαστούν με ένα μοναδικό υπαίθριο μουσείο. Η κάθε πόλη, το κάθε χωριό, κάθε σπιθαμή του εδάφους που πατάτε αποπνέει ιστορία.


Λόγω της κεντρικής τους θέσης στην καρδιά της Μεσογείου τα νησιά δέχονταν εδώ και χιλιάδες χρόνια τις επισκέψεις ναυτικών από διαφορετικούς πολιτισμούς οι οποίοι άφηναν πάντα τα ίχνη τους. Μέσα σε μια χρονική περίοδο μεγαλύτερη από 7000 χρόνια τα νησιά αποτέλεσαν για πολλούς πολιτισμούς πατρίδα, οχυρό, εμπορικό κέντρο και καταφύγιο. Οι πρώτοι κάτοικοι της Μάλτας ήλθαν γύρω στο 5000 π.Χ. από την Σικελία. Ακολούθησαν οι Φοίνικες, οι Καρχηδόνιοι, οι Ρωμαίοι, οι Άραβες, οι Νορμανδοί και στους νεώτερους χρόνους οι ιππότες του τάγματος του Αγίου Ιωάννου, οι Φράγκοι και οι Βρετανοί.


Αυτό που κάνει σήμερα την Μάλτα τόσο μοναδική είναι το ότι έχουν διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση τόσα πολλά ίχνη αυτού του πλούσιου παρελθόντος. Τα νησιά διαθέτουν συγκριτικά με το μέγεθός τους ένα μεγάλο αριθμό αρχαιολογικών χώρων και μνημείων τα οποία έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο όπως, οι πολυάριθμοι προιστορικοί ναοί, ο υπόγειος νεολιθικός ναός – ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα χρησίμευε σαν τόπος ταφής και τέλεσης μυστηρίων – , η μπαρόκ πρωτεύουσα Valletta που ιδρύθηκε από τους ιππότες του τάγματος του Αγίου Ιωάννου με τις μεγάλες οχυρωματικές της εγκαταστάσεις , η Mdina, η μεσαιωνική πρωτεύουσα της Μάλτας και το κάστρο του Γκόζο. 


Οι ναοί των νησιών, λένε, ότι είναι τα αρχαιότερα υπαίθρια κτίσματα του κόσμου. Όμως το γιατί και το πως κτίστηκαν εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο όπως τα ήθη και τα έθιμα των δημιουργών τους . Αντίθετα η 250-ετής κυριαρχία των ιπποτών του τάγματος του Αγίου Ιωάννου τεκμηριώνεται από ένα πλήθος στοιχείων μέσα από τα επίσημα αρχεία, την αρχιτεκτονική και τη λαική τέχνη των νησιών. Από την Μάλτα ξεκίνησε η μεγάλη πολιορκία του 1565, όπου οι σταυροφόροι υπεράσπισαν τον Χριστιανισμό σε μια από τις πιο φημισμένες μάχες της Ευρώπης.


Η Valletta, γνωστή σαν πόλη που κτίστηκε από ευγενείς για ευγενείς συγκαταλέγεται ανάμεσα στα αριστουργήματα της τέχνης του μπαρόκ και αποτελεί ζωντανό παράδειγμα μιας υψηλής τέχνης και αρχιτεκτονικής. Ανάμεσα στα πολλά έργα μεγάλων ζωγράφων που υπάρχουν στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη ευρίσκεται και ο «Αποκεφαλισμός του Ιωάννη του βαπτιστή» του Caravaggio. Η πόλη του τάγματος των ιπποτών έχει διατηρηθεί σχεδόν ατόφια. Το παλάτι των ευγενών, το σημαντικό εντυπωσιακό ίδρυμα των ιπποτών του τάγματος, η Sacra Infirmeria και οι οχυρωματικές εγκαταστάσεις βρίσκονται επάνω στο σημείο όπου σχηματίζεται ένα από τα μεγαλύτερα και βαθύτερα φυσικά λιμάνια του κόσμου.


Τα διπλανά νησιά της Μάλτας, Γκόζο και Κομίνο προσφέρουν διακοπές στις διακοπές σας, μια εναλλαγή ρυθμού και τοπίου σε σχέση με την Μάλτα. Το Γκόζο που απέχει μόνο μισή ώρα με το φέρυ-μπώτ έχει τα δικά του μυστικά και τους δικούς του μύθους. Η θρυλική πατρίδα της Νύμφης Καλυψώ είναι ένα πραγματικό καταφύγιο για ήρεμες διακοπές με παλιά χωριά, ρομαντικά δρομάκια και αξέχαστες εικόνες θαλασσινών τοπίων. Το Γκόζο είναι το ιδανικό νησί για να ξεφύγετε για λίγο από την καθημερινότητα. Προσφέρει όμως και ποικιλία, με μια έντονη δική του πολιτιστική ζωή και μια μεγάλη σειρά από διάφορα σπόρ και αξίζει πραγματικά να το επισκεφτείτε.


Το νησί Κομίνο που βρίσκετε ανάμεσα στο Γκόζο και στη Μάλτα αποτελεί πραγματικό παράδεισο για καταδύσεις, ιστιοσανίδα και περιπάτους στην φύση. Η καταγάλανη θάλασσα του νησιού με τις πολλές της παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά αξίζει πραγματικά για μια μονοήμερη ρομαντική εκδρομή.


Τα νησιά της Μάλτας είναι όμως κάτι περισσότερο από ένα υπαίθριο μουσείο. Αντανακλούν μια εκπληκτική χαρά για τη ζωή. Αυτό που ελκύει τον ξένο περισσότερο είναι ο μοναδικός συνδυασμός παλιού και νέου και ο τρόπος με τον οποίο εδώ συνδυάζετε η ιστορία με το παρόν.


Παντού στα νησιά θα συναντήσετε εκδηλώσεις, όπως πανηγύρια στα χωριά, με τα μοναδικά στο χώρο της Μεσογείου πυροτεχνήματα, ιστιοπλοικούς αγώνες, ιστορικές αναπαραστάσεις, θεατρικές παραστάσεις, καλλιτεχνικές εκθέσεις και συναυλίες. Στα πιο πολυσύχναστα τουριστικά μέρη Sliema, St. Julians, Paceville και Bugibba θα περάσετε αξέχαστες ώρες καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου στις υπαίθριες καφετέριες, εστιατόρια και νυκτερινά κέντρα.


Οι διακοπές στα νησιά της Μάλτας μπορούν να χαρακτηριστούν ιδανικά με μια πρόταση: η μια ημέρα των διακοπών σας μπορεί να περνά τελείως απλά και η επόμενη σε ένα τελείως διαφορετικό κοσμοπολίτικο περιβάλλον.   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα