Όλγα Μαλέα: Κίνηση Ματ

Όλγα Μαλέα: Κίνηση Ματ

Το Flix βρέθηκε στα γυρίσματα του ''Chess Games'' και έπαιξε μία παρτίδα σκάκι με τη σκηνοθέτιδα και το καστ

Επιμέλεια: Πόλυ Λυκούργου

Η Όλγα Μαλέα επιστρέφει στα κινηματογραφικά πράγματα με μία απρόβλεπτη κίνηση: αφήνει την κωμωδία για να γυρίσει ένα ψυχολογικό θρίλερ.   

Πάντα αγωνιζόταν να κάνει την μαμά της περήφανη. Η 11χρονη Άννα ήταν η τέλεια κόρη. Ένα παιδί θαύμα – στα μαθήματά της, στην μουσική, αλλά και ιδιαίτερο genius ταλέντο στην μαγειρική.

Όταν παίρνει μέρος σ’ έναν τηλεοπτικό διαγωνισμό, ένα reality show μαγειρικής, η συμπεριφορά της αλλάζει, σκοτεινιάζει, φέρνει τον εαυτό της και τους άλλους γύρω της στα όριά τους. Γιατί ένα παιδί που μοιάζει να τα έχει όλα να συμπεριφέρεται έτσι;

«Τα παιδιά έχουν μία μαγική ιδιότητα» μας λέει η Όλγα Μαλέα καθισμένη στο χώμα ενός αμπελιού στον Μαρκόπουλο στο break των καλοκαιρινών γυρισμάτων του «Chess Games» – μίας ταινίας για τους σκοτεινούς, οικογενειακούς συναισθηματικούς εκβιασμούς.

«Δεν μιλούν, δείχνουν. Μέσα από το παιχνίδι, μέσα από άλλες συμπεριφορές… Εμείς οι γονείς έχουμε τρόπο να τα βάζουμε να ζουν δικά μας απωθημένα, παρουσιάζοντάς τα ως δική τους απόφαση. “Μα αφού εκείνο θέλει!”, “Αφού εκείνη το ζήτησε!” Γιατί το παιδί κάνει τούμπες για την αγάπη του γονιού. Τούμπες. Μέχρι να φτάσει στα όριά του, να αυτοτιμωρηθεί και να σε τιμωρήσει…»

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο Flix

Διαβάστε ακόμα:

* Ελληνικό Σινεμά 2012-2013: Το αντίθετο της κρίσης!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα