Κοιμηθείτε ήσυχα…

Κοιμηθείτε ήσυχα…
ΑΘΗΝΑ- ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. (EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Διαβάστε ένα άρθρο (συμμετοχή στις "Γνώμες" του NΕWS247) για τις καταλήψεις και την «αποκατάσταση» της δημόσιας τάξης και ασφάλειας

Βίλλα Αμαλίας, Βίλλα  Μαρία Κάλλας, κατάληψη Λέλας Καραγιάννη… Τι συνέβη και μετά από 23 χρόνια η αστυνομία  ανακάλυψε ξαφνικά τις καταλήψεις; Zήσαμε άραγε δεκαετίες ανομίας, μέχρι που, εν μία νυκτί,  αποφασίστηκε να επανέλθουμε στην τάξη;

Ή μήπως  οι προβολείς  της δημοσιότητας στρέφονται  απλώς εκεί που μπορεί να  παιχτεί μια νέα παράσταση;  Σε μια περίοδο όπου η χώρα  καταρρέει και όλο και περισσότεροι  πολίτες διαβιούν στα όρια  της φτώχιας, τo έργο  με τίτλο: «Κοιμηθείτε ήσυχα, γιατί εμείς φροντίζουμε για την ασφάλειάς σας» δίνει το μήνυμα ότι, επιτέλους, υπάρχει κράτος και εξουσία.

Αναρχικοί, ακτιβιστές, αριστεριστές «καταληψίες», αυτοί οι «περίεργοι»  τύποι που δεν ακολουθούν το μέσο πρότυπο στον τρόπο που μιλούν, ντύνονται και σκέπτονται, είναι  ύποπτοι για τη δημόσια ασφάλεια, παραβάτες και υποψήφιοι τρομοκράτες. Μην ανησυχείτε, φιλήσυχοι πολίτες, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σάς φροντίζει. Θα αναλάβει να τους βάλει στη θέση τους, συλλαμβάνοντάς τους, εκδιώκοντάς τους και δείχνοντας  την αποτελεσματικότητά του στον αφοπλισμό και την εξουδετέρωση του «εσωτερικού εχθρού». Το μείζον θέμα  της δημόσιας ασφάλειας  και τα «επιτεύγματα» της αστυνομίας γίνονται πρώτο θέμα.  Φτώχεια, ανεργία, μνημόνια, μειώσεις μισθών, επικείμενες  απολύσεις  περνούν  -για λίγο-  σε δεύτερη μοίρα.

Οι προβολείς της δημοσιότητας μετακινούνται, λοιπόν, και στρέφονται σε ένα εγκαταλελειμμένο, πλην όμως  ζωντανό κτήριο χάρη σε μικρές συλλογικότητες, οι οποίες ενοχλούν ιδεολογικά, γιατί  εμπεριέχουν πολιτικό, πολιτιστικό  και κοινωνικό συμβολισμό  αντίστασης. Για τα εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα κτήρια στο κέντρο της Αθήνας, που  αποτελούν εστίες μόλυνσης και μικροβίων, τσιμουδιά.  Περιμένουν τη σειρά  τους για τα επόμενα επιδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα…  Η εγκατάλειψη, η αδράνεια, η παθητικότητα δεν  βάζουν σε κίνδυνο το σύστημα.

Η βίλλα Αμαλία, λέει, θα γίνει σχολείο, η βίλλα Μαρία Κάλλας όπερα  και η Λέλας Καραγιάννη μουσείο. Και μέχρι τότε θα προστατεύονται από πιθανούς καταληψίες που βάζουν σε κίνδυνο την ιστορία του  τόπου και την ασφάλεια πολιτών.

Καληνύχτα, φιλήσυχοι πολίτες. Κοιμηθείτε ήσυχα στα σπίτια σας, αποκαταστάθηκε η έννομη τάξη και το μέλλον στην Ελλάδα της κρίσης. Κι αν κάτι άλλο σας  ενοχλεί, μην ανησυχείτε. Η τηλεόραση  θα σας ενημερώσει για τις ενέργειες  της αστυνομίας και θα καθησυχάσει  τους φόβους σας . Άλλωστε, όσα από  τα κανάλια έχουν εξειδικευτεί στη  δημιουργία του φόβου για το έγκλημα  και τους επερχόμενους κινδύνους, με την ίδια ζέση ενημερώνουν για  τις «θεαματικές επιτυχίες» της ελληνικής αστυνομίας.

* Ο Χαράλαμπος Πουλόπουλος είναι  διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών, διευθυντής του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Είναι πρόεδρος της επιστημονικής και συμβουλευτικής επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θεραπευτικών Κοινοτήτων (W.F.T.C.) και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θεραπευτικών Κοινοτήτων (E.F.T.C).

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα