Τσαντίρι, μπάλα, σειρές, παιχνίδι, πακέτο

default image

Σας έλειψε ο Βας Βας, ο Σχιζοφρενής και ο Κάτμαν; Ελπίζουμε όχι, αλλά όπως και να ‘χει η Αννίτα Πάνια επιστρέφει

Τηλεόραση

Μέσα στο τοπ-20 του Ιανουαρίου (σύμφωνα με την AGB) συναντάμε μόλις 7 διαφορετικά προγράμματα. Το ‘Αλ Τσαντίρι Νιουζ’, τα ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, τις σειρές ‘Λατρεμένοι μου γείτονες’, ‘Μαρία η άσχημη’, ‘Ευτυχισμένοι μαζί’, το τηλεπαιχνίδι ‘Εισοδηματίας’ και το ‘Πάμε πακέτο’.

ALPHA
Σήμερα Τρίτη στις 18.00, ο Alpha θα μεταδώσει από το ΓΣΠ της Λευκωσίας τον φιλικό αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την αντίστοιχη της Τσεχίας.

ALTER
Σας έλειψε ο Βας Βας, ο Σχιζοφρενής και ο Κάτμαν; Ελπίζουμε όχι, αλλά όπως και να ‘χει η Αννίτα Πάνια επιστρέφει. Το Σάββατο στις 16.15 που είναι και η πρώτη εκπομπή για το 2008, η Αννίτα και τα Παρατράγουδα θα γιορτάσουν τα έβδομα γενέθλιά τους, ενώ θα υπάρξει συνέχεια την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου με το ‘Je T’ Aime’.

ΣΚΑΪ
Ο Γιώργος Παπαχελάς έχει δικαίως τη φήμη πως γνωρίζει καλά τα των ΗΠΑ. Λογικό λοιπόν, τώρα στις εκλογές, να δούμε την εκπομπή Νέοι Φάκελοι (σήμερα Τρίτη στις 23.00) αλλά και την αποτίμηση των αποτελεσμάτων των προκριματικών εκλογών σε πάνω από είκοσι πολιτείες των ΗΠΑ, την Τετάρτη ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα.

ΑΝΤ1

Σας το έχουμε ξαναπεί. Το ‘Go Straight’ δεν έχει κοπεί, προβάλλεται κανονικά! Απόδειξη το γεγονός πως το ερχόμενο Σάββατο στις 22.45 είναι ο τελικός.

Προσφορές
Την Κυριακή ξεκινάνε 2 ενδιαφέρουσες προσφορές στον Ελεύθερο Τύπο και την Καθημερινή.
Η πρώτη εφημερίδα θα δώσει σε 6 Κυριακές (6 βιβλία) την τριλογία του Βαλέριο Μάσιμο Μανφρέντι, ‘Μέγας Αλέξανδρος’ (1998). Η δεύτερη θα δώσει μια σειρά ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο ‘Οι 56 ημέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο’, με όλα τα σπουδαία επιτεύγματα της σύγχρονης ιστορίας (11 DVD, 31 επεισόδια, 56 ιστορικά γεγονότα).

Πρωτοσέλιδο της ημέρας
Η Καθημερινή για την καταπληκτική φωτογραφία (το παιδάκι σώθηκε).

Google – Yahoo!
Για την προσφορά της Microsoft για την εξαγορά της Yahoo! τα είπαμε. Έρχεται τώρα η Google και προτείνει συνεργασία στη Yahoo! προκειμένου η τελευταία να μπορέσει να αποφύγει την επιθετική κίνηση της Microsoft, που όμως είναι δύσκολο να αρνηθεί (44,6 δισ. δολάρια είναι αυτά). Μια τέτοια συνεργασία θα σήμαινε την κυριαρχία της Google στη διαφήμιση και στην αναζήτηση στο διαδίκτυο, όμως η Yahoo θα παρέμενε ανεξάρτητη και θα μπορούσε να επικεντρωθεί σε αυτά που είναι δυνατή, όπως η παροχή περιεχομένου, εφαρμογές σε κινητά, κοινωνική δικτύωση. Γεγονός είναι πως η Yahoo έχει στριμωχθεί και θα πρέπει να αναμένουμε πολύ σημαντικές εξελίξεις στο ίντερνετ.

Σκάι
‘Θα δείτε DVD ή ειδήσεις;’ διαβάζουμε στη διαφήμιση του Σκάι και συμπληρώνει ‘Έγκυρη αξιόπιστη ενημέρωση ουσίας’. Εμείς παραδοσιακά προτιμάμε DVD από τηλεόραση γενικότερα, αλλά και οι ειδήσεις του Σκάι είναι όντως ειδήσεις, όχι όπως άλλων μεγάλων καναλιών που καταπιάνονται με ένα το πολύ δύο θέματα σε κάθε δελτίο.

Δημοσιογράφοι
Σύμφωνα με την επιτροπή για την προστασία των δημοσιογράφων CPJ (Committee to Protect Journalists), το 2007 έχασαν τη ζωή τους, κάνοντας τη δουλεία τους, τουλάχιστον 65 δημοσιογράφοι, με τους μισούς από αυτούς να έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ. Η Κίνα κράτησε τα πρωτεία στις φυλακίσεις δημοσιογράφων με 29 (18 από αυτούς για δράση στο ίντερνετ).

WAN
Πάντως σύμφωνα με τη WAN (World Association of Newspapers), οι εργαζόμενοι σε ΜΜΕ (όχι μόνο δημοσιογράφοι) που έχασαν τη ζωή τους μέσα στο 2007, είναι 95 .

Φωτό της ημέρας
Απεβίωσε σε ηλικία 55 ετών ο φωτογράφος Ντίνος Διαμαντόπουλος (φωτ. Αχιλλέας Χαρίτος).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα