Τι αξίζει να δείτε στη Βιέννη

Διαβάζεται σε 13'
Τι αξίζει να δείτε στη Βιέννη

Ένα ταξίδι στη Βιέννη δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει επίσκεψη στα μεγαλόπρεπα παλάτια, τα μουσεία και τις επιβλητικές εκκλησίες

Παλάτι του Schoenbrunn

Διαφημιστική καταχώριση του:     TOURALFA

Χρήστου Λαδά 5-7
Αθήνα 105 61
Τηλ: 210-3225759
Φαξ: 210-3318381
e-mail:
[email protected]

ΒΙΕΝΝΗ-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ 05/01 – 20/03/08

Ημέρες: 3 ημέρες/2 νύχτες ή 4 ημέρες/3 νύχτες

Συμπεριλαμβάνονται: Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα-Βιέννη-Αθήνα, Διαμονή στο ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL 5* σε Δίκλινο Δωμάτιο, Πρωϊνο, Μεταφορές: Αεροδρόμιο-Ξενοδοχείο-Αεροδρομιο

Τιμή κατ’ άτομο: Μόνο 290ευρώ+φόροι αεροδρομίων=90ε(3 ημέρες/2 νύχτες) ή 360ευρώ+φόροι αεροδρομίων=90ε(4 ημέρες/3 νύχτες)

Το ξενοδοχείο: Το ξενοδοχείο διαθέτει 453 δωμάτια σχεδιασμένα για μια άνετη και χαλαρωτική παραμονή. Το Club Intercontinental παρέχει πολυτελείς εγκαταστάσεις και για τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες. Υπάρχει διαθέσιμος προσωπικός Butler καθώς και 24ωρη υπηρεσία δωματίων. Το εστιατόριο του ξενοδοχείου σερβίρει Μεσογειακές και Βιενέζικες σπεσιαλιτέ. Το ξενοδοχείο InterContinental είναι η ιδανική αφετερία για την εξερεύνηση της συναρπαστικής αυτής πόλης.Βρίσκεται δίπλα στο διάσημο StadPark και μόνο μερικά λεπτά με τα πόδια από την Ringstrabe, την Οπερα, και την πλατεία του Αγίου Στεφάνου.

ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ SKY EUROPE: ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ:  ΚΥΡΙΑΚΗ, ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 15:55 – 17:15

ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ, ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 12:00 – 15:15

2ο Πακέτο προσφορών

Ημέρες: 3 ημέρες/2 νύχτες ή 4 ημέρες/3 νύχτες

Συμπεριλαμβάνονται: Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα-Βιέννη-Αθήνα, Διαμονή στο ξενοδοχείο NH Belvedere 4* σε Δίκλινο Δωμάτιο,  Πρωϊνό, Μεταφορές: Αεροδρόμιο-Ξενοδοχείο-Αεροδρομιο

Τιμή κατ’ άτομο: Μόνο 217 ευρώ+φόροι αεροδρομίων=90ε(για 3 ημέρες/ 2 νύχτες) ή 250 ευρώ+φόροι αεροδρομίων=90ε(για 4 ημέρες/3 νύχτες)

Το ξενοδοχείο: Μετά την προσεκτική ανακαίνιση και με τα art nouveau έπιπλα το ξενοδοχείο αντανακλά τό τυπικό Βιεννέζικο στύλ με παράλληλες μοντέρνες πινελιές. Η αποκλειστική θέση του στο τετράγωνο των διπλωματών, συμπληρώνεται με την φανταστική θέα προς το παλάτι  Belvedere και τον ξακουστό Βοτανικό Κήπο, ενώ  το πολύ καλό συγκοινωνιακό δίκτυο το κάνει να είναι πολύ κοντά στο εμπορικό κέντρο. Ρηλαξάρετε και διασκεδάστε στο  150 m² γυμναστήριο και αίθουσα Spa με Σάουνα, Χαμάμ, Σολάριουμ και ειδική αίθουσα για χαλάρωση.

Το Παλάτι του Schoenbrunn αποτελούσε τη θερινή κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας και απαρτίζεται από το Παλάτι, τους αυτοκρατορικούς κήπους, το ζωολογικό κήπο, τη Γκλοριέτε, το Μουσείο των Αμαξών και το Λαβύρινθο. Το 1830 γεννήθηκε εδώ ο αυτοκράτορας Φραγκίσκος Ιωσήφ, ο οποίος και κατοίκησε εδώ με την αυτοκράτειρα Σίσι από το 1848 μέχρι το 1916. Σήμερα το Παλάτι αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO εξαιτίας της μοναδικής αρχιτεκτονικής του, των εκπληκτικών επίπλων εποχής που διαθέτει, τους θαυμαστούς κήπους του και του πολιτικού και κοινωνικού ρόλου που έπαιξε. Τα ροκοκό διακοσμητικά μοτίβα του Νίκολαους Πακάσι κυριαρχούν στις επίσημες αίθουσες του Παλατιού, όπου κυριαρχεί η λευκή επικάλυψη, συχνά διακοσμημένη με επίχρυσα ανάγλυφα πλαίσια. Τα δωμάτια κυμαίνονται από αρκετά μεγαλοπρεπή, όπως το Μιλιόνεν-Τσίμερ που είναι επενδεδυμένο με ξύλο συκιάς με ενθέσεις περσικών μικρογραφιών μέχρι τα αρκετά απλά διαμερίσματα που χρησιμοποιούσαν ο Φραγκίσκος Ιωσήφ με την Ελισάβετ. Κάποια από τα πιο μεγαλοπρεπή δωμάτια είναι η Μεγάλη Αίθουσα, η οποία αποτελούσε χώρο αυτοκρατορικών συνεστιάσεων και αποτελείται από πολλούς καθρέφτες κατά μήκος της αίθουσας, το Στρογγυλό Κινεζικό δωμάτιο, το οποίο η Μαρία Θηρεσία χρησιμοποιούσε για τις ιδιαίτερες συζητήσεις της με τον πρωθυπουργό και οι τοίχοι του είναι διακοσμημένοι με λουστραρισμένες επενδύσεις και βάζα, το Γαλάζιο Κινεζικό Σαλόνι, το οποίο έχει ζωγραφισμένες ταπετσαρίες με κινεζικά θέματα και το Vieux-Lacque, το οποίο χρησιμοποιούσε η Μαρία Θηρεσία τον καιρό που ήταν χήρα και είναι διακοσμημένο με εξαίρετη ανατολίτικη επένδυση από λάκα. Το μουσείο Αμαξών στο χώρο του Παλατιού φιλοξενεί τις άμαξες, τα έλκυθρα και τα ατομικά φορεία που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά της αυτοκρατορικής οικογένειας. Το κτίριο ανήκε στην Χειμερινή Σχολή Ιππασίας. Η Γκλοριέτε είναι μία αψίδα στην κορυφή των κήπων του Παλατιού, νεοκλασσικού ρυθμού, η οποία σχεδιάστηκε από τον Φέρντιναντ φον Χόενμπεργκ και χτίστηκε το 1775. Από εκεί μπορεί να θαυμάσει κανείς το Παλάτι αλλά και ολόκληρη την πόλη της Βιέννης. Στους κήπους του Schoenbrunn θα βρείτε επίσης τον Οίκο των Φοινίκων, που φιλοξενεί μία μεγάλη συλλογή από εξωτικά φυτά, τα οποία αναπτύσσονται μέσα στο μεγαλοπρεπές αυτό θερμοκήπιο το οποίο ανεγέρθηκε το 1882.

Αυτοκρατορικό Παλάτι Hofburg

Το σύμπλεγμα του Hofburg περιλαμβάνει τα αυτοκρατορικά διαμερίσματα, αρκετά μουσεία, ένα παρεκκλήσι, μία εκκλησία, την Αυστριακή Εθνική Βιβλιοθήκη, τη Χειμερινή Σχολή Ιππασίας και τα γραφεία του προέδρου της Αυστρίας. Εδώ ήταν η έδρα της αυστριακής εξουσίας επί 6 αιώνες, στην οποία όλοι οι ηγεμόνες φιλοδοξούσαν να αφήσουν το στίγμα τους. Επτά αιώνες αρχιτεκτονικής εξέλιξης παρουσιάζονται στα 10 περίπου κτίρια, από τον γοτθικό ρυθμό μέχρι τον ιστορικισμό του τέλους του 19ου αιώνα. Η χειμερινή Σχολή Ιππασίας πιστεύεται ότι ιδρύθηκε το 1572 για να καλλιεργηθούν οι κλασικές δεξιότητες της τέχνης της Ιππασίας. Εδώ εξέτρεφαν και προπονούσαν άλογα από την Ισπανία και έτσι οι Αψβούργοι σχημάτισαν την Ισπανική σχολή Ιππασίας. Σήμερα γίνονται ογδοντάλεπτες επιδείξεις στο κτίριο που σχεδιάστηκε από τον Φίσερ φον Έρλαχ. Τα δημόσια διαμερίσματα στην πτέρυγα Ράιχσκαντσλαϊ και το Αμαλίενμπουργκ περιλαμβάνουν τα δωμάτια που κατοικούσαν ο Φραγκίσκος Ιωσήφ και η Ελισάβετ κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά και τα διαμερίσματα του τσάρου Αλέξανδρου του Α’ κατά το συνέδριο της Βιέννης το 1815. Σε 21 αίθουσες εκτίθενται οι θησαυροί των Αψβούργων.

Μουσείο Sisi

Στο μουσείο αυτό που στεγάζεται στα κτίρια του Hofburg, μπορείτε να δείτε όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσε η αυτοκράτειρα Ελισάβετ, αλλιώς γνωστή ως Σίσι, και παρουσιάζεται η ιστορία της ζωής της από την νεαρή της ηλικία στη Βαυαρία μέχρι τη δολοφονία της στη Γενεύη. Επιπλέον παρουσιάζονται οι εμμονές που είχε στη ζωή της με το αδύνατο σώμα, την αθλητική κατάσταση κα. Θα μπορέσετε να θαυμάσετε αντικείμενα όπως ενδυμασίες της, πορτραίτα, το σετ ταξιδιού που χρησιμοποιούσε, το μίνι γραφείο, το σετ ζωγραφικής της, αλλά και αντικείμενα από το Παλάτι Αχίλλειον που έχτισε στην Κέρκυρα. Επίσης μπορεί να μάθει κανείς πολλά για τις ταινίες που γυρίστηκαν με θέμα τη ζωή της αυτοκράτειρας Σίσι.

Καθεδρικός του Αγίου Στεφάνου

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου (Στέφανσντομ) βρίσκεται στο κέντρο της Βιέννης και εδώ βρίσκονται τα λείψανα ορισμένων από τους Αψβούργους. Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο αφού η εκκλησία υπάρχει τουλάχιστον 800 χρόνια και το μόνο που έχει μείνει από τον αρχικό ναό είναι η Πύλη των Γιγάντων και οι Πύργοι των ειδωλολατρών. Το γοτθικό κεντρικό κλίτος, το χοροστάσιο και τα πλαϊνά παρεκκλήσια προήλθαν από ανακαινίσεις του 14ου και 15ου αιώνα, ενώ κάποια εξωτερικά κτίρια όπως το Κάτω Σκευοφυλάκιο είναι προσθήκες ρυθμού μπαρόκ. Το γοτθικό βέλος Stefl ύψους 137 μέτρα που βρίσκεται στην κορυφή της εκκλησίας είναι διάσημο οροθέσιο. Επιπλέον η εκκλησία διαθέτει σε ένα κομμάτι της σκεπής της 250,000 γυαλιστερά πλακίδια τα οποία απεικονίζουν έναν δικέφαλο αετό και τη χρονολογία 1831. ‘Αξιο αναφορά είναι το γεγονός ότι ο βόρειος πύργος της εκκλησίας έμεινε ανολοκλήρωτος, γιατί σύμφωνα με το θρύλο ο αρχιτέκτονας Χανς Πούχσμπαουμ αθέτησε τη συμφωνία που είχε κάνει με το διάβολο και πρόφερε ένα ιερό όνομα. Έτσι τον έκανε να πέσει και να σκοτωθεί. Το ψηλό θολωτό εσωτερικό του Αγίου Στεφάνου στεγάζει μία εντυπωσιακή συλλογή έργων τέχνης που καλύπτει διάστημα πολλών αιώνων. Στα αριστουργήματα γοτθικής γλυπτικής περιλαμβάνονται ο εξαιρετικά περίτεχνος άμβωνας, αρκετά αγάλματα αγίων που κοσμούν τους αψιδοστάτες και οι ουρανοί πάνω από πολλά πλαϊνά ιερά. Το πιο εντυπωσιακό αναγεννησιακό έργο είναι ο τάφος του Φρειδερίκου Γ’, ενώ το κεντρικό ιερό προσθέτει μια λαμπρή μπαρόκ εικόνα. Ο περίτεχνος άμβωνας του Πίλγκραμ κοσμείται με προσωπογραφίες των τεσσάρων πατέρων της εκκλησίας, ενώ ο ίδιος ο Πίλγκραμ παρακολουθεί από ένα παράθυρο πιο κάτω. Η καμπάνα του βορείου Πύργου γνωστή ως Πούμεριν, είναι ένα ισχυρό σύμβολο της Βιέννης που αντικατοπτρίζει το ταραγμένο παρελθόν της. Η αρχική καμπάνα είχε κατασκευαστεί από τα κανόνια που άφησαν πίσω τους οι Τούρκοι, όταν εγκατέλειψαν τη Βιέννη το 1683. Το 1945, η καμπάνα έπεσε μέσα από τη στέγη, όταν μια πυρκαγιά έπληξε τον ‘Αγιο Στέφανο. Έτσι κατασκευάστηκε μια νέα ακόμα μεγαλύτερη καμπάνα από τα υπολείμματα της παλιάς.

Μπελβεντέρε

Το Μπελβεντέρε χτίστηκε από τον Γιόχαν Λούκας φον Χίλντεμπραντ ως θερινό ανάκτορο του πρίγκιπα Ευγένιου της Σαβοΐας. Το Μπελβεντέρε αποτελείται από 2 παλάτια τα οποία συνδέονται με έναν κήπο, σχεδιασμένο κατά τα γαλλικά πρότυπα. Ο κήπος είναι σχεδιασμένος σε 3 επίπεδα, το καθένα από τα οποία έχει μια κλασσική αναφορά: το χαμηλότερο μέρος αντιπροσωπεύει τον τόπο των Τεσσάρων Στοιχείων, το κεντρικό τον Παρνασσό και το ψηλότερο τον Όλυμπο.

‘Ανω Μπελβεντέρε

Το ‘Ανω Μπελβεντέρε φιλοξενεί σήμερα τις συλλογές της αυστριακής πινακοθήκης. Έργα του Gustav Klimt όπως το Φιλί και η Judith, αλλά και αριστουργήματα των Schiele, Kokoschka, αλλά και Γάλλων ιμπρεσιονιστών και του ρεύματος Biedermeier, όπως Βαν Γκόγκ, Βαλντμίλλερ κα.

Κάτω Μπελβεντέρε και Ορανζερί

Εδώ στεγάζεται το μουσείο Τέχνης Μπαρόκ. Εδώ είναι συγκεντρωμένα έργα τέχνης των ζωγράφων και γλυπτών που διαμόρφωσαν την πόλη κατά τη διάρκεια της Χρυσής εποχής της Βιέννης (από το 1683 έως το 1780). Πίνακες των Ρότμαϊρ, Αλτομόντε, Γκραν, Τρόγκερ και Μέσερσμιντ. Το κτίριο της Ορανζερί αρχικά χρησίμευε για να προστατεύει τα ευαίσθητα φυτά από το χειμώνα. Σήμερα στεγάζει το μουσείο Μεσαιωνικής Τέχνης και περιλαμβάνει αριστουργήματα γοτθικής και πρώιμης αναγενησσιακής ζωγραφικής και γλυπτικής.

Εθνικό Θέατρο Burgtheater

Το εθνικό Θέατρο αποτελεί την πλέον επιφανή σκηνή σήμερα του γερμανόφωνου κόσμου. Το πρώτο θέατρο χτίστηκε επί Μαρίας Θηρεσίας. Το 1888 αντικαταστάθηκε από το σημερινό κτίριο σε σχέδια των Καρλ φον Χάζεναουερ και Γκότφριντ Ζέμπερ σε ρυθμό ιταλικής Αναγέννησης. Στους τοίχους δίπλα στις μεγάλες σκάλες στο εσωτερικό του συναντά κανείς προτομές θεατρικών συγγραφέων, ενώ η βόρεια και νότια πτέρυγα είναι στολισμένη με τοιχογραφίες των αδερφών Κλιμτ. Διάσημη τοιχογραφία είναι αυτή του Κλιμτ, η οποία είναι μία τοιχογραφία οροφής και απεικονίζει τον Θέσπη, τον πρώτο ηθοποιό ελληνικής τραγωδίας και αποτελεί μέρος της σειράς η Ιστορία του Θεάτρου. Στο εξωτερικό του θεάτρου δεσπόζει το άγαλμα του Απόλλωνα, καθισμένου ανάμεσα στη Μελπομένη και τη Θάλεια και πάνω από το ανάγλυφο του Βάκχου και της Αριάδνης, έργο του Βέιρ.

Εκκλησία του Καρόλου

Ο αυτοκράτορας Κάρολος ΣΤ’ έκανε τάμα κατά τη διάρκεια της πανώλους του 1713, ότι αν απαλλασσόταν η πόλη από την πανώλη θα έχτιζε εκκλησία αφιερωμένη στον ‘Αγιο Κάρολο Μπορομέο, προστάστη εναντίον της πανώλης. Ο αρχιτέκτονας Φίσερ φον Έρλαχ ήταν αυτός που κέρδισε το διαγωνισμό και το έχτισε αυτό το πολυτελές αριστούργημα του μπαρόκ. Ο γιγάντιος θόλος και η πύλη είναι αρχιτεκτονικά δάνεια από την αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη, ενώ υπάρχουν και ανατολίτικα στοιχεία στις πύλες και τις στήλες που θυμίζουν μιναρέ. Το εσωτερικό διακοσμήθηκε μεγαλοπρεπώς με ανάγλυφα και ιερά τέμπλα από τους πιο προικισμένους καλλιτέχνες της εποχής, όπως ο Γκραν και ο Αλτομόντε.

Μουσείο Albertina

Ένα από τα σημαντικότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο που έχει στην κατοχή του περίπου 60,000 πίνακες ζωγραφικής. Ο φημισμένος Λαγός του ‘Αλμπρεχτ Ντύρερ από το 1502 βρίσκεται εδώ, καθώς και άλλα πολλά έργα των Leonardo da Vinci, Buonarroti, Rembrandt, Rubens, Lorrain, Delacroix, Manet και Cezanne, αλλά και Schiele, Klimt, Kokoschka.

Μουσείο Ιστορία της Τέχνης (Kunsthistorisches Museum Wien)

Οι συλλογές του βασίζονται κυρίως στους θησαυρούς που συγκέντρωσαν οι Αψβούργοι ηγεμόνες. Το μουσείο περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, αντικείμενα μεγάλης αξίας χρηματικής και τέχνης και πολλά άλλα. Το εσωτερικό του μουσείου κλήθηκαν να διακοσμήσουν διάφοροι καλλιτέχνες. Τελικά ο Ούγγρος ζωγράφος Μουνκάτσι δημιούργησε ένα έργο με οφθαλμαπάτη, το οποίο τιτλοφορείται η Αποθέωση της Αναγέννησης και απεικονίζει τους Λεονάρντο, Ραφαήλ, Βερονέζε, Μιχαήλ ‘Αγγελο, Τιτσιάνο και τα μοντέλα τους υπό την καθοδήγηση του Πάπα Ιουλίου Β’. Η πινακοθήκη του μουσείου περιλαμβάνει έργα των Φλαμανδών, Ολλανδών, Ιταλών, Γάλλων, Βρετανών και Ισπανών ζωγράφων με χαρακτηριστικότερα έργα από τους Ρούμπενς, Βερμέερ, Τιτσιάνο, Μπελίνι, Τιντορέτο, Αρσιμπόλντο, Καραβάτζιο, Φουκέ, Ντιπλεσί, Γκενσμπόρο, Ντίρερ και Βελάσκεθ.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το μουσείο Φυσικής ιστορίας άνοιξε το 1889 και οι συλλογές του έχουν μεγάλη θεματική ευρύτητα, περιλαμβάνοντας αρχαιολογικά, ανθρωπολογικά, ορυκτολογικά, ζωολογικά και γεωλογικά εκθέματα. Μεταξύ αυτών υπάρχουν εκμαγεία από σκελετούς δεινοσαύρων, η μεγαλύτερη συλλογή κρανίων διεθνώς, μία από τις πλέον περιεκτικές συλλογές πολύτιμων λίθων, προϊστορικά γλυπτά, αντικείμενα από την εποχή του χαλκού και εξαφανισμένα είδη ζώων και πτηνών.

Συνοικία των Μουσείων (Museumsquartier)

To Μουζέουμσκβαρτιρ είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά κέντρα του κόσμου. Φιλοξενεί από κλασικά μουσεία τέχνης μέχρι χώρους παρουσίασης ταινιών, θεάτρου, αρχιτεκτονικής, χορού, νέων μέσων, ένα κέντρο δημιουργικότητας για παιδιά, αλλά και διάφορα καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια. Στο σύμπλεγμα αυτό θα βρείτε το Κέντρο Αρχιτεκτονικής, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MUMOK), το Κέντρο Τέχνης της καλλιέργειας – Μουσείο Καπνού, το Μουσείο Λέοπολντ, το Ταντσκβαρτίρ, το παιδικό μουσείο Zoom, την Kunsthalle Wien και το Κέντρο Μαθηματικών.

Secession

Το κτίριο αυτό σχεδιάστηκε από τον Γιόζεφ Μαρία Όλμπριχ προκειμένου να φιλοξενήσει τα έργα των καλλιτεχνών της Σετσεσιόν. Το μότο των ιδρυτών είναι γραμμένο στην πρόσοψη του κτιρίου και δηλώνει “δώστε σε κάθε εποχή την τέχνη της και στη τέχνη την ελευθερία της”. Το αέτωμα Μπετόβεν είναι το διασημότερο έκθεμα του κτιρίου της Σετσεσιόν, έργο του Γκούσταβ Κλιμτ. Σχεδιάστηκε το 1902 ως διακοσμητικός πίνακας και καλύπτει τρεις τοίχους. Παρουσιάζει ομάδες μορφών και λέγεται ότι αποτελεί σχόλιο πάνω στην Ένατη Συμφωνία του Μπετόβεν.

Ναός Αγίου Πέτρου

Ο ναός του Αγίου Πέτρου είναι αντίγραφο της εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη και για το σχεδιασμό του συνεργάστηκαν πολλοί αρχιτέκτονες, με σημαντικότερο τον Γκαμπριέλε Μοντάνι. Το εσωτερικό είναι πολύ πλούσιο και περιλαμβάνει έναν υπερβολικά διακοσμημένο άμβωνα. Οι τοιχογραφίες στο εσωτερικό του τεράστιου θόλου που απεικονίζουν την Κοίμηση της Θεοτόκου και είναι του Ρότμαγερ.

Στύλος της Πανώλης (Pestsaeule)

Κατά την επιδημία του 1679, ο Λεοπόλδος Α’ ορκίστηκε πως θα μνημόνευε την απαλλαγή της Βιέννης από τη μάστιγα. Όταν κόπασε η επιδημία οι φίσερ φον Έρλαχ, Μπουρνατσίνι και Ράουχμιλερ κατασκεύασαν αυτό τα στύλο που απεικονίζει έναν άγιο και έναν άγγελο να επιβλέπουν την εξόντωση μιας μάγισσας που συμβολίζει την πανώλη, ενώ ο αυτοκράτορας φτερωτός προσεύχεται.

Κοινοβούλιο

Μετά την κατάρρευση της αυτοκρατορίας του Αψβούργων, οι βουλευτές ανακήρυξαν την ίδρυση της Δημοκρατίας της Αυστρίας. Στο κτίριο αυτό σήμερα φιλοξενείται το Κοινοβούλιο. Μπροστά από την είσοδο του κτιρίου υπάρχει η Κρήνη της Αθηνάς, δηλ. το άγαλμα της θεάς της σοφίας.

Κρατική Όπερα της Βιέννης (Staatsoper)

Η κρατική όπερα της Βιέννης άνοιξε το 1869 υπό τους ήχους του Ντον Τζιοβάνι του Μότσαρτ. Στην αρχή, αυτό το κτίριο νεοαναγεννησιακού ρυθμού δεν εντυπωσίασε καθόλου τους Βιεννέζους, αλλά όταν μεγάλο μέρος του κτιρίου καταστράφηκε από βόμβα, οι κάτοικοι το εξέλαβαν ως σημάδι και ανακατασκεύσαν την αίθουσα και τη σκηνή. Η όπερα άνοιξε ξανά υπό τους ήχους του Φιντέλιο του Μπετόβεν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα