Nikon COOLPIX P60

Nikon COOLPIX P60

Ανάλυση 8,1 megapixel, οπτικό zoom 5x και απόσβεση κραδασμών για ισχυρές δυνατότητες λήψης φωτογραφιών

Ανάλυση 8,1 megapixel, οπτικό zoom 5x και απόσβεση κραδασμών για ισχυρές δυνατότητες λήψης φωτογραφιών Η Nikon ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες την κυκλοφορία της νέας μηχανής COOLPIX P60, μιας συμπαγούς ψηφιακής μηχανής με ανάλυση 8,1 megapixel, φακό NIKKOR με οπτικό zoom 5x και μεγάλη οθόνη LCD 2,5 ιντσών σε ένα κλασικό και ταυτόχρονα συμπαγές και ελαφρύ σώμα μηχανής.



Η νέα P60 της Nikon διαθέτει την ελκυστική εμφάνιση και αίσθηση μιας ρετρό φωτογραφικής μηχανής. Σχεδιασμένη για διαισθητική λειτουργία, διαθέτει εύκολη στο κράτημα λαβή για μεγαλύτερη ισορροπία και σταθερότητα κατά τη λήψη φωτογραφιών σε ένα άνετο και συμπαγές σώμα.








Το καδράρισμα των φωτογραφιών εκτελείται εύκολα, χρησιμοποιώντας την ευρυγώνια οθόνη LCD 2,5 ιντσών της P60 ή το ηλεκτρονικό σκόπευτρο με ενδείξεις πληροφοριών.








Ο εύκολος στη χρήση επιλογέας λειτουργιών της μηχανής διευκολύνει την εναλλαγή μεταξύ χειροκίνητων και αυτόματων λειτουργιών.



Στη λειτουργία αυτόματου προγράμματος, η μηχανή επιλέγει αυτόματα την ταχύτητα κλείστρου και το διάφραγμα για βέλτιστη έκθεση, ενώ στη χειροκίνητη λειτουργία οι χρήστες επιλέγουν την ταχύτητα κλείστρου και το διάφραγμα για μεγαλύτερο έλεγχο των αποτελεσμάτων.



Η μηχανή περιλαμβάνει 15 προγράμματα σκηνών, βελτιστοποιημένα για προκαθορισμένες σκηνές, όπως πορτραίτο, τοπίο, νυχτερινό πορτραίτο, σπορ, πάρτι/εσωτερικοί χώροι, κοντινές λήψεις, μουσείο και πυροτεχνήματα.



Επίσης, παρέχει τη δυνατότητα εγγραφής video με ήχο σε 640 x 480 pixel και 30fps. Οι φωτογραφίες εγγράφονται σε μια αφαιρούμενη κάρτα μνήμης SD ή στην εσωτερική μνήμη των 22MB.




Φακός και ποιότητα εικόνας










Η νέα φωτογραφική μηχανή της Nikon διαθέτει φακό NIKKOR με οπτικό zoom 5x που παρέχει εξαιρετική ακρίβεια και ευκρινή ανάλυση.



Η P60 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών φωτισμού με ευαισθησία ISO 80 έως ISO 2000 για ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες κλείστρου, ώστε να αποφευχθεί το θάμπωμα των θεμάτων ή κατά τη φωτογράφηση θεμάτων με ανεπαρκή φωτισμό.



Επίσης, προσφέρει βελτιωμένη ταχύτητα επεξεργασίας και ποιότητα εικόνας χάρη στο μηχανισμό επεξεργασίας εικόνας EXPEED. Για καθαρά και σταθερά αποτελέσματα κατά τη λήψη στατικών φωτογραφιών και video, η ενσωματωμένη τεχνολογία VR με μετατόπιση αισθητήρα εικόνας μειώνει τις επιπτώσεις από το κούνημα της μηχανής σε χαμηλές ταχύτητες κλείστρου.



Επιπλέον, η λειτουργία macro παρέχει τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών σε απόσταση μόλις 10cm από το θέμα, ενώ με τη νέα λειτουργία ενεργού zoom είναι δυνατή η εκτέλεση ομαλού zoom για κοντινές λήψεις.




Καινοτομία εικόνας



Η μηχανή P60 προσφέρει διάφορες καινοτόμες λειτουργίες μέσα στη μηχανή που διευκολύνουν τη λήψη εντυπωσιακών πορτραίτων. Η προηγμένη έκδοση της λειτουργίας αυτόματης εστίασης στο πρόσωπο εντοπίζει έως και 5 πρόσωπα με αυτόματη εστίαση ακριβείας.



Μια άλλη λειτουργία είναι η μείωση του φαινομένου των κόκκινων ματιών μέσα στη μηχανή, η οποία επαναφέρει το φυσικό χρώμα των ματιών κατά τη χρήση του φλας με ψηφιακή επεξεργασία.



Μια τρίτη λειτουργία εικόνας είναι η επεξεργασία D-Lighting της Nikon, η οποία είναι ταχύτερη από ποτέ. Εφαρμόζεται μέσα στη μηχανή κατά τη διάρκεια της απεικόνισης, χωρίς χρήση υπολογιστή, και αντισταθμίζει το υπερβολικό κόντρα φως ή το ανεπαρκές φλας.




Εξαρτήματα και κόστος



Η μηχανή Ρ60 παρέχεται με δύο αλκαλικές μπαταρίες μεγέθους ΑΑ, καλώδιο USB, καλώδιο audio/video, λουράκι και CD-ROM με το Software Suite για μηχανές COOLPIX. Ο φορτιστής μπαταρίας, οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες Ni-MH και ο μετασχηματιστής ρεύματος διατίθενται ως προαιρετικά εξαρτήματα.



Οι διαστάσεις της μηχανής P60 είναι 95,5 (Π) x 63,5 (Υ) x 36 (Β) mm με το φακό σε σύμπτυξη. Το βάρος της είναι περίπου 160g χωρίς μπαταρία και κάρτα μνήμης SD.



Η εκτιμώμενη μέση τιμή λιανικής για τη μηχανή P60 είναι €229.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα