Συμπαράσταση Τσίπρα σε Σαμαρά για την επίθεση στη Συγγρού

Συμπαράσταση Τσίπρα σε Σαμαρά για την επίθεση στη Συγγρού
ΑΘΗΝΑ-18-6-2012-ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ -ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά - Τσίπρα για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ. Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι δήλωσαν ο εκπρόσωπος Τύπου και ο Γραμματέας της ΚΟ του κόμματος

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε το πρωί της Δευτέρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, κατά την οποία εξέφρασε τη συμπαράστασή του, για την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.

Λίγο νωρίτερα, ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την ένοπλη επίθεση στα γραφεία της ΝΔ εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει, πως η επίθεση “συνιστά μια επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων τρομοκρατικών ενεργειών τυφλής βίας, απόλυτα καταδικαστέων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ”.

“Τέτοιου είδους ενέργειες αντικειμενικά αποπροσανατολίζουν από τα καυτά προβλήματα της συγκυρίας, σκορπούν το φόβο και δίνουν την δυνατότητα αξιοποίησής τους για την καλλιέργεια ενός κλίματος γενικευμένης τρομοκρατίας και καταστολής.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν σπεύδουν κάθε φορά να αξιοποιήσουν πολιτικά τις πράξεις τυφλής βίας, για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Η κυβέρνηση θέλει να εκμεταλλευτεί τα γεγονότα αυτά, υλοποιώντας μια στρατηγική έντασης και διχασμού, απαξιώνοντας παράλληλα τους κοινωνικούς αγώνες. Στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ενώ συνειδητά καλλιεργεί κλίμα ενός νέου εμφυλίου.

Τους καλούμε να εγκαταλείψουν αυτήν την ανόητη, αλλά και επικίνδυνη τακτική που στρέφεται ευθέως ενάντια στη δημοκρατία.

Μετά και το χθεσινό κρούσμα βίας, που αναδύει ένα άρωμα παρακρατικής τρομοκρατίας, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αφήσουν κατά μέρους την προσπάθεια της πολιτικής εκμετάλλευσης και να συνειδητοποιήσουν ότι απειλείται η δημοκρατία”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σκουρλέτης: “Η κυβέρνηση αξιοποιεί τα περιστατικά αυτά”

Για επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων πρακτικών τυφλής βίας έκανε λόγο και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την ένοπλη επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, στη Συγγρού.

Ο κ. Σκουρλέτης επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι προσπαθεί να αξιοποιήσει τα περιστατικά αυτά, στο πλαίσιο “ενός σχεδιασμού έντασης, διχασμού και στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ”.

Βούτσης: “Καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του”

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι “πάρα πολύ προβληματισμένος” από τη διαμόρφωση του κλίματος πολιτικής έντασης δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, Νίκος Βούτσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, επέρριψε ευθύνες στην αξιωματική αντιπολίτευση για την όξυνση του πολιτικού κλίματος, σημειώνοντας πως οι “ανεύθυνες δηλώσεις” στελεχών της Κουμουνδούρου έχουν “ρίξει λάδι στην φωτιά”, ενώ συμπλήρωσε, ότι “από τις εμπρηστικές δηλώσεις μέχρι τις εμπρηστικές επιθέσεις η διαφορά είναι πολύ μικρή”.

Από την πλευρά του, ο κ. Βούτσης αντέτεινε πως “ο κάθε ένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του” για την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί, προσθέτοντας ότι ουδεμία παράταξη δεν πρέπει να “κεφαλαιοποιεί τη βία με την απόδοση ευθυνών”.

Σημείωσε μάλιστα, πως η επικρατούσα ένταση αποτελεί το “καλύτερο θερμοκήπιο” για την καλλιέργεια “ανεξέλεγκτων” ή ακόμα και “παρακρατικών” δυνάμεων, η δράση των οποίων βρίσκεται “έξω από τις κοινωνικές συγκρούσεις”.

Παπαδημούλης: “Κουφιοκεφαλάκηδες που βλάπτουν τον ελληνικό λαό”

“Κουφιοκεφαλάκηδες ή παρακρατικούς” οι οποίοι “βλάπτουν τον ελληνικό λαό” χαρακτήρισε τους δράστες της επίθεσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

“Απαιτώ από την αστυνομία να τους συλλάβει χθες, απαιτώ από τη Δικαιοσύνη να τους τιμωρήσει αυστηρά”, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη, κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να φορτώνει με αθλιότητες την αξιωματική αντιπολίτευση και να τη σχετίζει με τέτοιες ενέργειες.

“Εμάς μας συμφέρουν ομαλές δημοκρατικές εξελίξεις”, είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως οι πυροβολισμοί “είτε είναι τρομοκρατική ενέργεια είτε είναι παρακρατικοί αλλάζουν την ατζέντα και βλάπτουν τον λαό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα