Τα καλάσνικοφ “δείχνουν” τρομοκρατική ενέργεια στη Συγγρού

Τα καλάσνικοφ “δείχνουν” τρομοκρατική ενέργεια στη Συγγρού
ΑΘΗΝΑ- επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού 340.(EUROKINISSI) Eurokinissi

Σε εξέλιξη οι έρευνες για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, στη Συγγρού. Τι δείχνουν τα ευρήματα, ποιες οργανώσεις έχουν χτυπήσει στο παρελθόν με καλάσνικοφ. Τι αναφέρει η Αστυνομία (Pics+Vids)

Μία σφαίρα στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά, ακόμα μία στην ταράτσα του κτιρίου και 9 κάλυκες έχουν περισυλλέξει οι αστυνομικοί από την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, στη Συγγρού.

Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκονται στο σημείο, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες προκύπτει, ότι οι  δύο ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, πυροβόλησαν λίγο μετά τις 2.30 τα ξημερώματα στα γραφεία της ΝΔ και τράπηκαν σε φυγή.

Οι δύο δράστες πυροβόλησαν με καλάσνικοφ από τη νησίδα της λεωφόρου Συγγρού 348 το κτίριο της ΝΔ, που βρίσκεται στον αριθμό 340.

Ωστόσο, οι Αρχές από νωρίς άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δύο δράστες να είχαν και συνεργούς.

Λίγο μετά την επίθεση, στην οδό Φλέμινγκ, στο Παλαιό Φάληρο βρέθηκε καμένο αυτοκίνητο, το οποίο εκτιμάται ότι έχει σχέση με την επίθεση, ενώ είχε κλαπεί το Σάββατο, 12 Ιανουαρίου, από την περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Σημειώνεται, ότι με καλάσνικοφ είχαν χτυπήσει ο Επαναστατικός Αγώνας, η οργάνωση ΟΠΛΑ και η Σέχτα, τα είχε δείξει μέσω προκήρυξης σε φωτογραφία.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, από τις μέχρι τώρα έρευνες στον χώρο, έχουν βρεθεί:

  • μία βολίδα, η οποία διαπέρασε την τζαμαρία του 3ου ορόφου και βρέθηκε εντός του Γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά,
  • μία βολίδα που βρέθηκε στην ταράτσα του κτιρίου,
  • εννέα (9) κάλυκες καλάσνικοφ σε νησίδα, στον παράδρομο της Λ. Συγγρού, στο ύψος του αριθμού 348.

Δένδιας: “Προς όλες οι κατευθύνσεις οι έρευνες”

Προς όλες τις κατευθύνσεις στρέφονται οι έρευνες για την επίθεση τα ξημερώματα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, όπως τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real fm, ο κ. υπουργός δήλωσε πως “το να βάλλεται το γραφείο ενός κόμματος με τέτοιο τρόπο, είναι πρωτοφανές και οι ανακοινώσεις θα γίνουν, όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες. Οι έρευνες θα γίνουν προς όλες τις κατευθύνσεις. Το κτίριο φυλάσσεται αλλά οι δράστες πυροβόλησαν από μεγάλη απόσταση”.

Για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε πως “θα πρέπει να διατηρήσει σιγή, δεν βοηθούν στην έρευνα τέτοιες ανακοινώσεις. Αν έχει στοιχεία, ας μας τα πει”.

Ακόμη, όσον αφορά στη δήλωση του Μανώλη Γλέζου περί “παρακρατικών οργανώσεων”, είπε πως “ο κ. Γλέζος συνιστά ένα εθνικό σύμβολο, δεν θα ήθελα να σχολιάσω αυτή την απίστευτη δήλωση”.

Τηλεφωνικές γραμμές για παροχή πληροφοριών από πολίτες

Την ενεργοποίηση των τηλεφωνικών αριθμών 170, 1014 και 1964 της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν σχετικά με το περιστατικό των πυροβολισμών κατά των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Σε σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, “παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει ή αντελήφθη οτιδήποτε στην ευρύτερη περιοχή του περιστατικού (Λεωφόρος Συγγρού, Γέφυρα Αμφιθέας, Δοϊράνης κ.λ.π), καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, όπου στην οδό Σολωμού 40 & Σωκράτους βρέθηκε καμένο αυτοκίνητο μάρκας Toyota Corolla, χρώματος γκρι-ανθρακί, να επικοινωνήσει στους παραπάνω τηλεφωνικούς αριθμούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β). Διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα