Επίθεση στο ΑΤ της Πεύκης

Επίθεση στο ΑΤ της Πεύκης
PHASMA/.

Επίθεση με βόμβες μολότοφ έκαναν το βράδυ της Παρασκευής δέκα άτομα εναντίον του ΑΤ της Πεύκης. Προανάκριση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία

Επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Πεύκης πραγματοποίησαν χθες το βράδυ κουκουλοφόροι που επέβαιναν σε δίκυκλα. 

Οι δράστες πέταξαν αρκετές μολότοφ εναντίον του Τμήματος, οι οποίες εξερράγησαν έξω και πήραν φωτιά τουλάχιστον τέσσερα περιπολικά και ΙΧ. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έθεσαν υπό έλεγχο τις φωτιές λίγο αργότερα.Οι δράστες μετά την πράξη τους διέφυγαν με τα δίκυκλα και αναζητούνται.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανέλαβε την προανάκριση για την εμπρηστική επίθεση. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, δράστες ήταν περίπου δέκα άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες και πέταξαν εναντίον του τμήματος βόμβες μολότοφ.

Από τις φωτιές που προκλήθηκαν καταστράφηκαν ένα περιπολικό και μια μοτοσικλέτα ιδιώτη, ενώ έπαθαν σοβαρές ζημιές ένα ακόμα περιπολικό και δύο αυτοκίνητα της Ασφάλειας με συμβατικές πινακίδες και έσπασε η τζαμαρία του τμήματος.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, σχετικά με την εμπρηστική επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος Πεύκης, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.) προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν πλημμελής εκτέλεση καθηκόντων αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, όσον αφορά τη φρούρηση του Τμήματος και τη φύλαξη των υπηρεσιακών οχημάτων.

Η Ε.Δ.Ε. ανατέθηκε στον Υποστράτηγο κ. Γρηγόριο Γουργούλη, Αναπληρωτή Διευθυντή Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, με την εντολή να περαιωθεί εντός δέκα (10) ημερών.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα